Στήλες Billaras

Billaras: Δεν τρομάζει η Χαρτς

Metrosport Team22 Αυγούστου 2023

Τώρα δεν κάνω πλάκα, αφού το Σάββατο άντεξα, δεν έχω ανάγκη τίποτα! Ημουν στη Νέα Φιλαδέλφεια και μάλιστα ..όλα έγιναν “πιάτο” μπροστά μου, παρότι...μπαρουτοκαπνισμένος κόντεψε να σπάσει η καρδιά μου, ήταν γερό τεστ αυτό, τύφλα να έχουν τα τρίπλεξ! Φοβερή πρόκριση και απίθανα συναισθήματα μετά από αυτό το 2-2 της ΑΕΚ με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Να πάμε όμως στο αγωνιστικό; Η ΑΕΚ δεν ήταν καλή ειδικά πίσω ήταν “μπάτε σκύλοι αλέστε”. “Γκρινιάζω” γιατί γράφω ότι βλέπω. Καμιά ελληνική ομάδα -παρά τις προκρίσεις- δεν είναι ως τώρα καλή. Μέτριες ή ακόμα και κακές είναι. Η τύχη μας πάει....με τρέλλα, είναι το φεγγάρι μας, σκεφτείτε ότι ο ίδιος VARίστας, ο άγγλος Ατγουέλ εδωσε και το πέναλτι στη Φιλαδέλφεια προχθές και εκείνο υπέρ του ΠΑΟ στη Μασσαλία! Χέρια στο 96' και τα δύο, μιλάμε για...συναστρία και μακάρι να συνεχιστεί αυτό και στα πλέι οφ και για τις τέσσερις ομάδες μας γιατί...απο μπάλα ελάχιστα (και σκόρπια) πράγματα.

Εχουμε λοιπόν τώρα μια αμιγώς ευρωπαϊκή εβδομάδα μπροστά μας. Δεν έχει απολύτως τίποτα άλλο εκτός από τους πρώτους αγώνες των πλέι οφ σε Champions League, Europa League και Conference League. Τώρα και στις ρεβάνς θα κριθούν όλα, τέρμα τα ψέμματα. Στοιχηματικά οι επιλογές προφανώς και είναι λίγες, ελάχιστες. Οταν δεν έχει Λίγκες, όταν το μενού είναι μικρό και αμιγώς “ευρωπαϊκό”, τι να παίξουμε ειδικά τέτοια εποχή, ακόμα στον Αυγουστο είμαστε!

Πρώτα είναι τα έξι ματς του Champions League και πρώτο χρονικά της ΑΕΚ (απόψε). Η UEFA δεν είχε καν την ευθιξία να μεταθέσει το ματς Τετάρτη, να χαρώ εγώ. Οπως και να έχει, η Αντβέρπ είναι μιά πρωτάρα ομάδα, μιά ομάδα που πήρε τίτλο μετά από 60 χρόνια, που δεν έχει ευρωπαϊκές εμπειρίες και εκτός του πολύπειρου αρχηγού Τόμπι Αλντερβαϊλντερ, δεν έχει παίκτες “μπαρουτοκαπνισμένους”. Αν μετράει αυτό; Ρωτήστε τον...Ντομαγκόι Βίντα. Η εμπειρία μίλησε όταν έπρεπε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Γιένσεν, ο ολλανδός σέντερ φορ είναι η “βιτρίνα”, ένας γυρολόγος που πέρυσι έκανε 22 γκολ σε 40 ματς, μαλλον βρήκε εκεί την Ιθάκη του. Η Αντβερπ έχει καλή έδρα (13-2-2 πέρυσι στο πρωτάθλημα της), αλλά η ΑΕΚ πιστεύω...πάει με φόρα. Μετά από ότι έγινε με την Ντιναμό, η ΑΕΚ και απαλλάχθηκε απ΄τα “ψυχολογικά βαρίδια” και πήρε 2ο επίσημο ματς στα πόδια της και έχει...άερα. Θα έπαιζα την ισοπαλία, οριακά δεν πήγα και στο διπλό γιατί δεν με πείθει η “Ενωση” αμυντικά.

Ο δε Παναθηναϊκός με τη Μπράγκα αύριο, πάει επίσης με αέρα. Μπάλα δεν παίζει, αλλά όταν περνάς τη Μαρσέιγ τα πανιά σου φουσκώνουν. Η Μπράγκα είναι “περίεργο τραίνο”. Ως και πριν 3 χρόνια θα την έλεγα...(περσινό) ΠΑΟ! Δηλαδή “σου βγάζω τα συκώτια, σου βάζω ένα και άντε γειά”. Τελευταία έχει αλλάξει, έχει γίνει πιο επιθετική. Διαφωνώ με τις αποδόσεις, δεν είναι γιά 1.65 άσος-6.00 διπλό, με τίποτα. Αλλά δεν παίζω και κάτι. Οπως δεν παίζω και στον Ολυμπιακό. Τι 1.40 είναι αυτά; Χάλια και με τον Πανσερραϊκό ήταν οι “ερυθρόλευκοι”. 

Οκ, μιά μικρούλα ομάδα η Τσουχαρίσκι, αλλά ώπα. Μένω αμέτοχος και κλείνω την “ελληνικη βόλτα” με τον ΠΑΟΚ. Σαφώς και έχει ελλείψεις. Θέλει χαφ και εξτρέμ ο ΠΑΟΚ, βγάζει μάτια αυτό. Ομως είναι καλά ο Ζιφκοβιτς και κυρίως δεν τον τρομάζει η Χαρτς. Προ ημερών έπαιξα Χαρτς-Κιλμάρνοκ διπλό, ήρθε 0-0, μπορούσε να έρθει 0-1 άνετα. Η Χαρτς δεν έκανε φαση. Εχει βρει τον Σάνγλαντ μπροστα που σκοράρει αφειδώς (24 γκολ σε 37 ματς πέρυσι) αλλά πέραν αυτου, τίποτα. Οσο όμορφο είναι το αγαπημένο μου Εδιμβούργο, τόσο πονόματος είναι “καρδιές του Μιντλόθιαν”. Κάποτε, το 2006 και η ΑΕΚ έκανε εκεί διπλό, με δύο γκολ στο τέλος από Καπετάνο και Λυμπερόπουλο! Και τώρα θα παίξω διπλό, αν και είναι...υποψιασμένο από τους μπουκ.

Τέλος, σε ότι αφορά στα άλλα ματς, από εμένα είναι ένα τεράστιο no bet. Παίζω ψίχουλα στο Χ-2 της ΑΕΚ και το 2 του ΠΑΟΚ και αραζω μου περιμένοντας τα πρωταθλήματα. Καλή επιτυχία στις ομάδες μας, λίγο έμεινε για τους ομίλους.

Οι προτάσεις

Δυάδα:

ΑΕΚ Χ/2 - ΠΑΟΚ 2

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.