Billaras: Αξία στο διπλό της Μπρίστολ Σίτι

Metrosport Team09 Αυγούστου 2024

Αισθάνομαι λίγο κάπως. Παράξενα. Είναι αυτό εδώ το πρώτο μου κείμενο που μετά απο 23 ολόκληρα χρόνια δεν θα τυπωθεί στην Metrosport. Απλώς “θα ανέβει” στο site. Αλλά δεν θα τυπωθεί. Και αυτό με πονάει, είμαι κλασικός εφημεριδάκιας, έτσι μεγάλωσα, έτσι έχω μάθει. Και τα χρόνια δεν είναι λίγα. Είναι (πάρα) πολλά. Και οι αναμνήσεις (ακόμα πιο) πολλές. Τι να λέμε τώρα, σαν χθες μου φαίνεται που έγραψα την πρώτη στήλη και αν δεν κάνω κάποιο σοβαρό λάθος, ήταν η παλαιότερη της εφημερίδας.

Ας είναι. Οσο γίνεται, τα βάζω όλα στην άκρη και γράφω, η ζωή προχωράει. Έχουμε να τα πούμε 23 μέρες, απο το τέλος του Euro, η σαιζόν 2024-25 είναι ήδη εδώ, κάποια πρωταθλήματα έχουν ξεκινήσει, τα “μεγαλύτερα” έρχονται μετά της Παναγίας, ενώ τώρα ξεκινάνε και οι αγγλιδούλες. Γι αυτό και ξεκινήσα σήμερα. Γιατί το...ψωμάκι μου, η λοξα μου, είναι εδώ, προ των πυλών. Φυσικά βλέπω και Ολυμπιακούς Αγώνες, είδα και μπάλα, είναι προφανές ότι καμιά ομάδα μας (ακόμα και το φιλικό του Ολυμπιακού είδα, το...οικογενειακό διπλό με την Νότιγχαμ) δεν είναι ετοιμη. Καλά, η ΑΕΚ έκανε ότι πιό θλιβερό και αποκαρδιωτικό μπορούσε να κάνει, αλλά ειδαμε κι έναν μετριότατο (όμως αποτελεσμάτικό για την εποχή) ΠΑΟΚ μεσοβδόμαδα, ενω μετριότατος ήταν και ο Παναθηναϊκός με τον Αγιαξ. Οπως και να'χει, τις ρεβάνς θα τις δούμε την Τρίτη, τώρα πάμε στην αυλαία των εγγλέζων (χθες βασικά έγιναν τα πρώτα ματς αλλά σήμερα είναι το κυρίως μενού). Για τα ματς της πρεμιέρας θα γραψω ελάχιστα, πιο πρέπον θα ήταν αν έγραφα “δεκα λέξεις” παραπάνω για την Championship ας πούμε (για την Premier έχουμε μέλλον).

Η Championship λοιπόν, το ξέρετε, είναι η πιο δύσκολη κατηγορία του πλανήτη. Και για να αγωνίζεσαι εκεί αλλα και για στοίχημα. Φέτος όλα δείχνουν Λιντς. Εχασε πέρυσι την άνοδο “χωρίς να το καταλάβει” και μπορεί να έχασε ήδη παίκτες φέτος σαν τον Σάμερβιλ (στη Γούεστ Χαμ) ή τον Αρτσι Γκρέι (τι παιχτάρα είναι αυτός ο 18χρονος, προσέξτε τον τα επόμενα χρόνια στην Τότεναμ, 45 μύρια έσκασαν οι λονδρέζοι), αλλά και τον Φάρκε κράτησε στον πάγκο και έχει...πράμα που φέρνει από πίσω. Παράδειγμα: Ματέο Τζόζεφ Φερνάντες ή απλά “σκέτο” Τζόζεφ. Φέτος, παρότι υπάρχει ο Πιρό, παρότι υπάρχει φυσικά και ο Μπάμφορντ, ο Φάρκε βάζει αυτόν σε θέση φορ, ήρθε νομίζω η στιγμή του. Συμφωνώ λοιπόν με τη Λιντς ως πρώτο φαβορί, αλλά στοιχηματικά δεν μου προσφέρει κάτι. Οι μπουκ μας λένε (με τη σειρά): Λιντς/Μπέρνλι/Λούτον, δηλαδή μετά τη Λιντς τις δύο που έπεσαν από την Premier. Aρχικά διαφωνώ κάθετα με την Μπέρνλι, με τον Σκοτ Πάρκερ στον πάγκο (αντί του Κομπανί). Δεν τον εχω σε καμιά εκτίμηση. Με Λούτον συμφωνώ, κράτησε κορμό και φυσικά λατρεμένο Ρομπ Εντουαρτς στον πάγκο. Τέταρτο φαβορί μας λένε την Μίντλεσμπρο, πέμπτο την Σέφιλντ, έκτο Κόβεντρι, έβδομο Νόριτς. Αν έβαζα λεφτά, θα έβαζα στην Μίντλεσμπρο στο 4,50 να ανέβει κατηγορία Και τελος, θα έβαζα και κάτι ψιλά στην Κόβεντρι, στο 5,50 για άνοδο. Κλεινοντας τις “πάνω θέσεις”, δεν αποκλείω να πάει χειρότερα η Νόριτς, είναι τεράστια η απώλεια του βραζιλιάνου Σάρα, βγήκε παίκτης της χρονιάς και τον άρπαξε με πολλά λεφτά-κάπου 20 μύρια- η Γαλατασαράϊ. Πάμε στην ουρά. Εδώ ίσως...έχουμε εκπλήξεις, πέρυσι έπεσε πχ η Μπέρμιγχαμ.

Φέτος, δικαιώς η (νεοφώτιστη) Οξφορντ είναι 1ο φαβορί. Καμιά αντίρρηση. Δικαίως 2ο φαβορί για φούντο η Πλίμουθ που...ψώνισε Γουέιν Ρούνεϊ. Σόρυ, αλλά όσο παιχταράς ήταν, τόσο μυρωδιάς είναι στους πάγκους. Το (απ)έδειξε παντού. Tρίτο φαβορί όμως έχουν την Κάρντιφ. Αυτό είναι “ειδηση”. Η Κάρντιφ του Μπουλούτ έχει όντως θέματα. Κακή προετοιμασία, τραυματισμοί, κάτι δεν πάει καλά. Το νου σας λοιπόν στην Κάρντιφ, στο 4,00 να φουντάρει. Προσοχή λοιπόν σε Κάρντιφ, Πρέστον (σε σχέση με πέρυσι πάντα) και σε...μιά ακόμα! Στην Χαλ. Ο γνωστός μας τουρκος Ατζούν Ιλιτσαλί, ο μίστερ Survivor, ο ιδιοκτήτης της, άρχισε τα...κόλπα. Και όταν κάνεις κόλπα στην Championship, συνήθως πέφτει φάπα. Εδιωξε τον απόλυτα επιτυχημένο Λιαμ Ρόσενιορ και έφερε τον Γερμανό Τιμ Γουόλτερ. Plus ότι η Χαλ έχει χάσει ήδη και 47 γκολ από τα περσινά! Πούλησε τον “αφρό της”, εβαλε πάνω απο 40 μύρια παντελόνι ο Ατζούν.

Κι αφού είπαμε κάμποσα, ας κλείσουμε με τα πρώτα bets για τη σαιζόν 2024-25. Το Σούπερ Καπ μεταξύ των δύο Μάντσεστερ είναι μόνο για τηλεθέαση, το προσπερνάω. Απο την Championship αρχικά, θα πάω σε τρεις επιλογές. Χαλ-Μπριστολ με το διπλό στο 3,20, Οξφορντ-Νοριτς με το 1-Χ (σε combo με gg) στο 2,50 και Στόουκ-Κόβεντρι, με το διπλό στο 3,00. Απ' την 1η δεν παίζω τίποτα, δεν βρίσκω αξίες. Στην 2η με ρίσκο κρατάω το 2-Χ στο Γουίμπλεντον-Κόλτσεστερ και απο την Νάσιοναλ Λιγκ επίσης το Χ-2 στο Σάουθεντ-Γιορκ. Παίζονται είτε σε μονά, είτε σε σύστημα με ζητούμενα, ας ξεκινησουμε χαλαρά.

Οι προτάσεις

Συστημα με ζητούμενα (2-3):

ΟΞΦΟΡΝΤ – ΝΟΡΙΤΣ 1/Χ & G/G

ΣΤΟΟΥΚ – ΚΟΒΕΝΤΡΙ 2

ΧΑΛ – ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ 2

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.