Beatles: «Στο σφυρί» βινύλιο με... ορθογραφικό λάθος και τιμή «μαμούθ»

Metrosport Team12 Σεπτεμβρίου 2024

Χιλιάδες περίεργα και μοναδικά αντικείμενα δημοπρατούνται καθημερινά ανά τον κόσμο, με ένα σπάνιο βινύλιο των Beatles να μπαίνει σε αυτή την μακροσκελή λίστα, για έναν ιδιαίτερα... παράδοξο λόγο. Ένα μικρό τυπογραφικό λάθος ήταν αρκετό για να το κοστολογήσει μερικές χιλιάδες ευρώ!

Σύμφωνα με το CNN Greece, πρόκειται για σινγκλ βινυλίου επτά ιντσών, ένα από τα μόλις 250 παγκοσμίως, περιέχει το «Love Me Do» μαζί με το «P.S. I love you». 

Σύμφωνα με τον ειδικό Rob Smee, η σπάνια κατάστασή του συνδέεται επίσης με το γεγονός ότι το όνομα του Paul McCartney είναι γραμμένο λανθασμένα στο pressing και αντ' αυτού γράφει «McArtney».

«Όντας ένας από τους μόλις 250, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους συλλέκτες των Beatles και η ορθογραφία του ονόματος του Paul McCartney είναι ενδιαφέρουσα από μόνη της», εξήγησε ο Smee, σύμφωνα με το BBC.

    Παράλληλα, πρόσθεσε ότι το σινγκλ είχε τραβήξει τα βλέμματα πολλών υποψηφίων και φανατικών των Beatles σε όλο τον κόσμο, επειδή το σινγκλ είναι «από τις πρώτες μέρες της καριέρας του συγκροτήματος».

    Το σινγκλ ήταν το πρώτο από λίγα αντίτυπα που στάλθηκαν σε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά στούντιο στις 5 Οκτωβρίου 1962, πριν από την κυκλοφορία του κύριου δίσκου. Το γεγονός ότι περιλαμβάνει μια λανθασμένη ορθογραφία χρησιμεύει μόνο για να κάνει το αντικείμενο πιο σπάνιο.

    Σε κάθε περίπτωση, το βινύλιο έχει προγραμματιστεί να βγει σε δημοπρασία στη δημοπρασία του Stacey’s Auctioneers στο Chelmsford του Essex, τη Δευτέρα, και προβλέπεται να πουληθεί μεταξύ 10000 £ και 12000 £.


    Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

    Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

    Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

    Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

    Προτείνουμε
    This page might use cookies if your analytics vendor requires them.