Βαρούχας για τη διαιτησία στην Τούμπα: «Ας είναι καλά το VAR...»

Metrosport Team19 Αυγούστου 2024

Τις επίμαχες φάσεις της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 1 σχολίασε ο έμπειρος παλαίμαχος διαιτητής, Παναγιώτης Βαρούχας, στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο». 

«Όταν γίνονται λάθη, θα υπάρχει γκρίνια. Ο Γκαγκάτσης άρχισε σωστά, έβαλε να κάνουν κουμάντο τρεις από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Καλό θα ήταν να προσέχετε και εσείς οι διαιτητές. Θέλει προσοχή, υπάρχει το VAR, υπάρχουν όλα».

«Υπάρχει μια κόκκινη κάρτα στο Βιγιαφάνες που του έδωσε κίτρινη κάρτα ενώ πάτησε με τις τάπες. Ο Παπαδόπουλος ήταν δίπλα, θα πρέπει να επέμβει και το VAR. Η δεύτερη κίτρινη ήταν σωστή. Βγαίνει ο προπονητής του Βόλου και διαμαρτύρεται. Μα έπρεπε να τον έχει βγάλει από την πρώτη. Στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ υπήρχαν πολλές φάσεις αλλά ας είναι καλά το VAR που έβαλε στη θέση του τα πράγματα και δεν είχαμε χειρότερο πρόβλημα. Έδωσε ένα πέναλτι σε χέρι σε φυσική θέση και το πήρε ο VAR πίσω. Έγινε το πέναλτι στο 3-2 που δεν το κατάλαβε ενώ ήταν στα δύο μέτρα. Αν δεν υπήρχε το VAR θα είχαμε πόλεμο;»

Την ώρα του 2-2 έξω από την περιοχή γίνεται φαουλ σε παίκτη του ΠΑΟΚ και ο κανονισμός είναι σαφέστατος και λέει ότι όταν υπάρχει αμεσότητα στη φάση την προηγούμενη που υπάρχει παράβαση, πρέπει να πάμε στην παράβαση. Η απόσταση ήταν μεγάλη και έπρεπε να δουν αν υπάρχει παράβαση. Στο πέναλτι ο παίκτης του Πανσερραϊκού τον έπιασε με τα δύο χέρια, η μπάλα είχε φύγει από το κόρνερ, παιζόταν και πήγε με τα δύο χέρια και τον τραβάει. Είναι παράβαση. Τα τραβήγματα στην περιοχή είναι παράβαση. Υπάρχει φάουλ στη μεγάλη περιοχή. Η αμεσότητα παίζει ρόλο και για αυτό μέτρησε το γκολ

Η ΑΕΚ στο 2-0 ο Πήλιος τον πετάει κάτω σκοπιμα αλλά δεν το είδε ούτε ο διαιτητής ούτε το VAR. Στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα Τρίπολης είναι κόκκινη στον Ζέκα γιατί είναι ο τελευταίος αμυνόμενος. Υπάρχει παίκτης δίπλα στο τείχος αλλά ο άλλος δεν απομακρύνεται. Ο διαιτητής δεν θα έπρεπε να αφήσει το φάουλ να εκτελεστεί και να ζητήσει την απομάκρυνση των παικτών. Λένε ότι δεν λειτουργούσε το VAR άρα ο διαιτητής ήταν υποχρεωμένος να σταματήσει το παιχνίδι και να περιμένει να διορθωθεί για ένα εύλογο διάστημα. 

Στο ματς του Άρη ο Κουέστα ήταν πολύ καλός στην έξοδο του Μεσολογγίου, βγήκε, ο παίκτης του Ατρομήτου στάθηκε πολύ καλά και τον βρήκε. Είναι παράβαση. Έχει άλλη μια φάση στο πρώτο ημίχρονο που ζητά ο Ατρόμητος πέναλτι αλλά η παράβαση είναι έξω από την περιοχή και είναι φάουλ και κίτρινη κάρτα. Δε δόθηκε τίποτα. Το πέναλτι της Καλλιθέας δεν είναι παράβαση».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.