Αύξηση 13 εκ. ευρώ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τι είπε ο Γκαγκάτσης για Κωνσταντέλια και εκλογές της ΕΠΟ

Κώστας Πετρωτός30 Μαΐου 2024

Σε έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της προχώρησε το πρωί (11:00) της Πέμπτης (30/5) η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Σ’ αυτήν έγινε γνωστό το ύψος της νέας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ασπρόμαυρης ΠΑΕ, ποσό το οποίο θα καλύψει εξ ολοκλήρου ο Ιβάν Σαββίδης και φτάνει στα 13 εκ. ευρώ.

Στο πάνελ βρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης και ο νομικός σύμβουλος, Αχιλλέας Μαυρομάτης. Παρούσα στην έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων ήταν και η Μαρία Γκοντσαρόβα, αλλά δεν κάθισε στο πάνελ.

Όπως έγινε γνωστό η διαδικασία της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα είναι ανοιχτή μέχρι την Τρίτη 25/6.

Δίνοντας απαντήσεις σε ερωτήματα που τέθηκαν επισημάνθηκε από τους επιτελείς της ΠΑΕ ΠΑΟΚ πως «Η αύξηση του Δεκεμβρίου καλύφθηκε ολόκληρη».

Όσον αφορά στο πόσο που φτάνουν οι ζημίες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, διευκρινίζεται ότι ο ισολογισμός κάθε σεζόν, βάσει νόμου, συντάσσεται μετά από έξι μήνες, στο τέλος του έτους. Ως εκ τούτου δεν μπορεί να δοθεί τη δεδομένη χρονική στιγμή συγκεκριμένη απάντηση.

Η σεζόν ολοκληρώνεται στις 30/6, αλλά βάσει νόμου η ΠΑΕ ΠΑΟΚ συντάσσει τον ισολογισμό στα τέλη του έτους, έξι μήνες μετά. Για την ακρίβεια ο νόμος δίνει δικαίωμα για τη διαδικασία μέχρι τον Μάρτιο, αλλά παραδοσιακά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ επιλέγει να το πράττει στα τέλη του έτους.

Όπως διευκρινίστηκε σχετικά, το ομολογιακό δάνειο του 2015 ύψους 8,9 εκ. ευρώ έχει μετατραπεί σε μετοχές και ένα νέο, ύψους 3,2 εκ. ευρώ δεν έχει έρθει ακόμη ώρα να μετοχοποιηθεί.

«Δε λέω ότι θα πουληθεί ο Κωνσταντέλιας, αλλά δεν το αποκλείω»

Απαντώντας σε κριτική μικρομετόχου πως ο ΠΑΟΚ πουλάει γρήγορα ποδοσφαιριστές του που αναδεικνύονται, ο Μάκης Γκαγκάτσης σχολίασε:

«Δεν είμαστε στη δεκαετία του 80 που είχαμε δεκαετή συμβόλαια. Οι παίκτες έχουν φιλοδοξίες, θέλουν να παίζουν εκτός Ελλάδας. Για να μείνει ένας παίκτης πρέπει να το θέλει και αυτός. Και θα πουληθούν παίκτες και θα αγοραστούν παίκτες. Δε λέω ότι θα πουληθεί ο Κωνσταντέλιας, αλλά δεν αποκλείω και να πουληθεί. Όπως επίσης μπορούμε να αγοράσουμε κιόλας. Θα γίνει ότι είναι το καλύτερο για την ομάδα. Οι αγορές και οι πωλήσεις είναι μέσα στο παιχνίδι. Μου θυμίζει αυτή η συζήτηση, κάποιες συζητήσεις πέρσι όταν έφυγε ο Ίνγκασον και ο Ντόουγκλας και έλεγαν κάποιοι ότι ο ΠΑΟΚ θα βγει 4ος και πήραμε το πρωτάθλημα».

«Αν κατέβω στις εκλογές της ΕΠΟ, θα κατέβω ως Γκαγκάτσης, όχι ως ΠΑΟΚ»

Σχετικά με τις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ (22/7) έχει διαρρεύσει πως τις επόμενες ημέρες ο Μάκης Γκαγκάτσης θα καταθέσει επισήμως την υποψηφιότητά του. Σε ευχές που δέχθηκε για «καλή θητεία» στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ο Μάκης Γκαγκάτσης σχολίασε: «Θα δούμε, δεν είναι θέμα της ημέρας».

Μάλιστα σε άλλη ερώτηση μικρομετόχου σχετικά με το θέμα και το αν θα προκύψει αντικατάσταση σε περίπτωση που ο Μάκης Γκαγκάτσης εκλεγεί στην ΕΠΟ, ο ίδιος απάντησε: «Εφόσον γίνει θα ενημερωθείτε για όλα».

Για το τι όφελος έχει ο ΠΑΟΚ από μια αμισθί παρουσία προέδρου στην ΕΠΟ ο Μάκης Γκαγκάτσης απάντησε:

«Ο ΠΑΟΚ δεν έχει τίποτα για την ΕΠΟ. Το μόνο που είπε ο κ. Σαββίδης ήταν ότι ο ΠΑΟΚ δε θα επιτρέψει να γυρίσει στα παλιά χρόνια. Είναι ποτέ δυνατόν να ξεχάσω τον ΠΑΟΚ; Πρέπει να είναι καθαρό το πρωτάθλημα και να παίζεται επί ίσοις όροις. Την Κυριακή υπάρχει μια συγκέντρωση. Αν θα κατεβώ στις εκλογές θα κατέβω ως Μάκης Γκαγκάτσης, όχι ως ΠΑΟΚ. Αν ο ΠΑΟΚ θα στηρίξει έναν άνθρωπο που βρίσκεται 16 χρόνια στην ομάδα, δεν έχει τόσο σημασία, είναι μια από τις 70 ψήφους».

«Ο κ. Σαββίδης το είπε και το νέο γήπεδο θα γίνει»

Ο Μάκης Γκαγκάτσης δέχθηκε ερωτήσεις και όσον αφορά τη Νέα Τούμπα και τις εξελίξεις στο θέμα του γηπέδου απαντώντας σχετικά: «Ο κ. Σαββίδης έχει πει ότι θα γίνει το νέο γήπεδο και θα γίνει. Εφόσον υπάρχει κάποια εξέλιξη θα ανακοινωθεί μέσω του Site της ΠΑΕ». Παράλληλα τόνισε πως τα εμπορικά έσοδα, από σουίτες κλπ έχουν αυξηθεί, ενώ σε ερώτηση μικρομετόχου για το αν ο Ιβάν Σαββίδης θα ήταν ανοιχτός να παραχωρήσει το μάνατζμεντ της ΠΑΕ, ο Μάκης Γκαγκάτσης απάντησε μονολεκτικά «Όχι».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.