Αυτός ξέρει. Αυτόν εμπιστευόμαστε. Κι ο χρόνος θα δείξει (τον) Ραζβάν…

Αρις Νικολάκης17 Ιουλίου 2024

Finito la musica, passato la festa… Ήτοι, μεθερμηνευόμενον εστί: Τέλος οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του στέμματος, την ενθρόνιση κι την στέψη. Αρχή – καιρός τους είναι - οι προσπάθειες για την υπεράσπιση τουλάχιστον, του στέμματος. Ναι, τουλάχιστον… Καθώς εφέτος, ο Πρωταθλητής προσδοκά, να διαβεί και το κατώφλι της τελικής φάσης (μετά την πρόσφατη διαμόρφωση της) του Τσάμπιονς Λιγκ. Με άλλα λόγια; Τέρμα τα αστεία!

Η σοβαρότητα λοιπόν, επιβάλλεται στα πάντα για τον Πρωταθλητή. Αρχής γενομένης από τον προπονητή. Ο Λουτσέσκου ήταν σαφής στη «Μ». «Χρειαζόμαστε μίνιμουμ δύο μεταγραφές συν τον Μεϊτέ», είπε ο Ρουμάνος.

Και φυσικά, οι δυο μεταγραφές συν τον Μεϊτέ είναι «εδώ και τώρα» ανάγκες του Πρωταθλητή. Δηλαδή, χρειάζονται άμεσα. Σήμερα. Χθες, εάν ήταν δυνατόν. Υπερβολή, θα πείτε; Άδικο δε θα έχετε αλλά… Η υπερβολή λένε, είναι μία αλήθεια η οποία έχασε τη ψυχραιμία της.

Εδώ πάντως, προσέξτε. Δε λέμε πως ο Πρωταθλητής χρειάζεται τόσες ενισχύσεις, για να φθάσει στα πλέι οφ των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Όταν φθάσει στα πλέι οφ και βέβαια τις χρειάζεται! Όχι όμως, από το αεροδρόμιο και στην Τούμπα. Τις χρειάζεται πολύ νωρίτερα. Για να μπολιασθούν ορθά και δυνατά στον κορμό του. Αυτό ισχύει και για τον Γάλλο χαφ. Αυτός έκανε διακοπές, τις ημέρες που οι συμπαίκτες του ανέβαζαν στροφές. Σε παρόμοια κατάσταση – την οποία όμως, δικαιούται - είναι κι ο μικρός το δέμας αλλά μέγας σε …όλα τα άλλα, Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Ο Πρωταθλητής λοιπόν, θα τραβήξει κουπί στους πρώτες πλόες του στα ευρωπαϊκά νερά δίχως δυο περυσινούς κωπηλάτες του. Δίχως και δύο τουλάχιστον, απαραίτητες – κατά τον προπονητή – μεταγραφές. Όσο και να είναι ανώτερος (θεωρητικά, έτσι;) σε αγωνιστική ισχύ των πιθανών αντιπάλων του μέχρι τα πλέι οφ… Η θεωρητική αυτή ανωτερότητα ουδόλως εξασφαλίζει προκρίσεις στην πράξη.

Το ξέρει καλά αυτό ο Λουτσέσκου. Πολύ καλά το ξέρει. Στο πετσί του το ένιωσε τότε με τη Λέφσκι Σόφιας. Το νιώθει ακόμη! Ορθότατα «φτιάχνει» ανάλογα τους παίκτες του για τις πρώτες αγωνιστικές υποχρεώσεις τους εκτός συνόρων. Θέτει δε, ως πρώτιστο στόχο την πρώτη πρόκριση δίχως μάλιστα, ουδεμία αναφορά στην δεύτερη. Θυμίζουμε, πως με την τρίτη πρόκριση, ο Πρωταθλητής διαβαίνει το κατώφλι της τελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ. Πετά στα ουράνια. Κάνει το όραμα πασών και πάντων (συμπεριλαμβανομένου του Ρουμάνου προπονητή) πραγματικότητα.

Ο Λουτσέσκου όμως, έχει μάθει. Έχει πάθει, τότε με τη Λέφσκι Σόφιας. Κι έχει μάθει. Προς τούτο μένει κι επιμένει κατ’ αρχήν στην πρώτη πρόκριση. Και μένει κι επιμένει στη συνέχεια για δυο τουλάχιστον, συν τον Μειτέ μεταγραφές γα να διαβεί το κατώφλι της γης της Επαγγελίας της μπάλας.

Μία εικόνα κλείνοντας, από την προετοιμασία του Πρωταθλητή – θέλουμε και - κρατούμε εμείς. Αυτήν την οποία «έφτιαξε» και συνάμα «υπέγραψε», μιλώντας στους απεσταλμένους της «Μ» στην Ολλανδία. Με έντονο μάλιστα, εντονότατο το χρώμα της ουσίας κι ουχί των εντυπώσεων στην εικόνα της προετοιμασίας του Πρωταθλητή. «Όλα ήταν φυσιολογικά», είπε. Αυτός ξέρει. Αυτόν εμπιστευόμαστε. Κι ο χρόνος θα δείξει…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.