Αυτός ήταν Panathinaikos: Πήρε προβάδισμα πρόκρισης κόντρα στη Μαρσέιγ

Κωστής Παναγιώτου09 Αυγούστου 2023

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε μια σπουδαία νίκη κόντρα στη Μαρσέιγ, στον πρώτο αγώνα για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, επικρατώντας με 1-0, χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Μπερνάρ, ενώ οι Γάλλοι αγωνίζονταν με δέκα παίκτες από το 65ο λεπτό.

Το "τριφύλλι" από το πρώτο λεπτό μέχρι το τέλος του παιχνιδιού ήταν κυρίαρχο στον αγώνα, βραχυκυκλώνοντας όλα τα επιθετικά όπλα των Μασσαλών, οι οποίοι έδειξαν πως ακόμη δεν έχουν χημεία, μετά τις πολλές προσθήκες που έχουν κάνει στο ρόστερ τους.

Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στη Γαλλία την προσεχή Τρίτη (15/8, 22:00) έχοντας στις βαλίτσες του το 1-0 της Λεωφόρου και θα παλέψει για να ολοκληρώσει μια σπουδαία πρόκριση στα playoffs της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Στο πρώτο ημίχρονο οι "πράσινοι" κατάφεραν και επέβαλλαν τον ρυθμό τους, κρατώντας παράλληλα μακριά από την εστία τους τους Γάλλους, αλλά έλλειψε από την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς η επιθετική απειλή.

Ό,τι δεν κατάφεραν οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος το πέτυχαν στα πρώτα 15 λεπτά του δεύτερου, καθώς κατάφεραν να απειλήσουν τρεις φορές την εστία του Πάου Λόπεθ, αλλά σε καμία δεν μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα του Ισπανού γκολκίπερ.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του σε αυτό το 15λεπτο ήταν στο 57ο λεπτό όταν ο Χουάνκαρ από τα αριστερά σέντραρε συρτά προς την περιοχή, ο Βιλένα άφησε τη μπάλα να περάσει, ο Μαντσίνι έφερε την μπάλα στο αριστερό του πόδι, εκτέλεσε αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από οριζόντιο δοκάρι.

Στο 65ο λεπτό η Μαρσέιγ έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Κοντογκμπιά είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, στερώντας από την ομάδα του Μααρθελίνο τον κορυφαίο ποδοσφαιριστής της.

Στο 83ο λεπτό οι "πράσινοι" πήραν προβάδισμα στο σκορ, με τις τρεις αλλαγές του Γιοβάνοβιτς να συνδυάζονται εξαιρετικά. Ο Μπερνάρ έδωσε στον Κλεινχέισλερ, εκείνος γέμισε στην περιοχή. Εκεί ο Ιωαννίδης με ωραίο τρόπο πάσαρε στον Μπερνάρ, και ο Βραζιλιάνος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των Γάλλων για το 1-0.

Παναθηναϊκός (Προπονητής: Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γέντβαϊ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (79' Μλαντένοβιτς), Πέρεθ, Βιλένα (79' Τσέριν), Τζούριτσιτς (72' Μπερνάρ), Μαντσίνι, Βέρμπιτς (58' Κλεϊνχέισλερ), Σπόραρ (72' Ιωαννίδης).

Μαρσέιγ (Προπονητής: Μαρθελίνο): Πάου Λόπεθ, Κλος, Γκιγκότ, Μπαλέρντι, Λόντι, Βερετούτ (86' Γκεντουζί), Κοντογκμπιά, Σαρ (75' Χαρίτ), Εντιαγέ (75' Μουντέ), Ουναχί (66' Ρονζιέρ), Ομπαμεγιάνγκ (86' Μπεμπά).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.