«Αυτοί που νίκησαν τον ΠΑΟΚ»!

Metrosport Team03 Ιανουαρίου 2024

Μοιάζει με ηρωική ποδοσφαιρική πράξη των αντιπάλων ο τίτλος του άρθρου που εμείς, τούτη τη φορά, την εντοπίζουμε στο φετινό πρωτάθλημα και τη μοναδική απρόσμενη ήττα του ΠΑΟΚ που έγινε από τους Κρητικούς. Η δεύτερη ήττα ήρθε λίγο αργότερα από την ΑΕΚ όπου ο ΠΑΟΚ δεν παρουσιάσθηκε ποτέ στο γήπεδο. 

Το ματς στην Κρήτη έδειξε και απέδειξε ότι όσο καλός κι αν είσαι σ’ ένα ποδοσφαιρικό αγώνα στο τέλος μπορεί να χάσεις. Αυτόν τον κανόνα βέβαια δεν το παρακολουθούμε μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Εμείς που ασχολούμαστε και ενδιαφερόμαστε για τα τεκταινόμενα του ΠΑΟΚ είδαμε αυτό να συμβαίνει φέτος …με τον ΟΦΗ. 

Στους προηγούμενους αγώνες ο Δικέφαλος περνούσε από τα γήπεδα της Ευρώπης νικηφόρα, εμποτίζοντας το μυαλό μας με άλλο, θετικότατο, ποδοσφαιρικό στίγμα σκέψης. Η απώλεια στο τελευταίο δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων σε συνδυασμό με αυτήν της ΑΕΚ λίγο αργότερα, οδήγησαν την ομάδα στην τέταρτη θέση με 5 βαθμούς διαφορά από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό που μαζί με την ΑΕΚ, στην αρχή, έδειξαν ότι θα είναι οι διεκδικητές του πρωταθλήματος. 

Δυστυχώς γι’ αυτούς η ποδοσφαιρική πανδαισία του απρόβλεπτου αλλά απολύτως δικαιολογημένου, ανέδειξε μια συνέχεια που γέμισε όλους όσους αγαπάν την ομάδα με αισιοδοξία και πίστη για το τι μπορεί να πετύχει. Ο ΠΑΟΚ από τελευταίος στην απόδοση του στοιχήματος με 1/25 … μεταφέρθηκε πρώτος με 1/3,25. Όπως αντιλαμβάνεστε τα στοιχήματα δεν παίζουν απολύτως κανένα ρόλο στο ποιος είναι αυτός που θα κατακτήσει τον τίτλο. 

Ωστόσο όπως ο ΠΑΟΚ έκανε τη γκέλα στην Κρήτη έτσι, υπάρχει η περίπτωση να την επαναλάβει σε οποιοδήποτε παιχνίδι. Είναι δύσκολο να δούμε πάλι ,από δω και πέρα, μια ανέγγιχτη βαθμολογική πορεία που θα εξιτάρει, ενθουσιάσει και οδηγήσει τους φίλους παοκτσήδες σε … πελάγη ευτυχίας. Ο ΟΦΗ είναι μια απρόβλεπτη ομάδα. Ήταν αρκετοί αυτοί που υποστήριζαν ότι μαζί με τον Αστέρα είναι οι ομάδες που θα ξεχωρίσουν κάτω από την συνηθισμένη πεντάδα. 

Για μας μας δεν έχουν σημασία οι προβλέψεις αλλά το σήμερα. Στις 8 στην άδεια Τούμπα έχοντας αν χρειαστεί και τη βοήθεια του Μπάμπα, ο ΠΑΟΚ πρέπει να ενοποιήσει τον ενθουσιασμό με την προσοχή και να επικρατήσει ενόψει του ντέρμπι με τον Άρη την Κυριακή. Αυτό που ξεχωρίσαμε φέτος εκτός από τους παίκτες, είναι η σκέψη , η λογική που προσπαθεί ο προπονητής να επιβάλλει στους ποδοσφαιριστές του. «Προχωράμε μέρα με τη μέρα, δε κοιτάμε το μέλλον αλλά μόνο το επόμενο παιχνίδι». 

Αποδεικνύετε ότι αν καταφέρει κάποιος να εμφυσήσει αυτή τη λογική στην παρουσία ενός παίκτη μέσα στο γήπεδο, πετυχαίνει να πάρει τη καλύτερη δυνατή απόδοση. Στα παιχνίδια που παρακολουθήσαμε τους δυο τελευταίους μήνες, αυτός ο κανόνας μοιάζει να έχει λίγες εξαιρέσεις. Ακόμα κι αν ένας παίκτης δεν είναι στη μέρα του δίνει όλο αυτό που διαθέτει για να κερδίσει η ομάδα. Το θέλουμε και σήμερα και ελπίζουμε ότι στην άδεια Τούμπα το μυαλό και η αποφασιστικότητα θα καλύψει έστω λίγο την απουσία των φιλάθλων που τιμωρήθηκα εντελώς άδικα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.