Αυτοί είναι οι υπερπρωταθλητές παίκτες του ΠΑΟΚ-Στην κορυφή ο Τάισον! (vids)

Χρύσανθος Δοβλέτογλου27 Μαΐου 2024

Ο ΠΑΟΚ έκανε τον άθλο και κατέκτησε το φετινό πρωτάθλημα κάτω από αντίξοες συνθήκες, κερδίζοντας την αναγνώριση ακόμη και των αντιπάλων παικτών, προπονητών και φιλάθλων.

Ο Δικέφαλος κέρδισε με 1-2 τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» την τελευταία αγωνιστική και έβγαλε στους δρόμους χιλιάδες φιλάθλους του, οι οποίοι πανηγύρισαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, οι ποδοσφαιριστές, έγιναν ένα με τον κόσμο και το γιόρτασαν με την ψυχή τους.

Κάποιοι από αυτούς γεύτηκαν για πρώτη φορά την χαρά της κατάκτησης ενός πρωταθλήματος, κάποιοι, όμως, όχι. Είχαν ζήσει αυτή την εμπειρία και σε άλλες χώρες.

Πιο συγκεκριμένα, σε αυτή την «κατηγορία» ανήκουν οι Κοτάρσκι (Ολλανδία), Ζίβκο και Αντρίγια Ζίβκοβιτς (Σερβία και Πορτογαλία), Κεντζιόρα (Ουκρανία και Πολωνία), Μπάμπα (Γκάνα), Βιεϊρίνια (Πορτογαλία), Μάρκος Αντόνιο (Ουκρανία), Οζντόεφ (Ρωσία), Σβαμπ (Αυστρία), Μουργκ (Αυστρία), Τάισον (Ουκρανία), Ντεσπόντοφ (Βουλγαρία) και Σαμάτα (Βέλγιο)

Ο μοναδικός από τους παραπάνω που έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα με τον ΠΑΟΚ είναι ο Βιεϊρίνια, ο οποίος ήταν παρών και στο νταμπλ του 2019.

Είχε «σαρώσει» τις κούπες με την Σαχτάρ ο Τάισον

Ο πρώτος σε πρωταθλήματα παίκτης του ΠΑΟΚ είναι ο Τάισον, ο οποίος έχει στο παλμαρέ του επτά, ένα με τον ΠΑΟΚ και έξι με την Σαχτάρ. Τον ακολουθούν οι... δύο Ζίβκοβιτς, ο Αντρίγια και ο Ζίβκο, οι οποίοι μετρούν από πέντε, με Παρτιζάν και Μπενφίκα και ο Οζντόεφ (τέσσερα με την Ζενίτ και ένα με τον ΠΑΟΚ), ο Κεντζιόρα με τέσσερα, με Ντιναμό Κιέβου και Λεχ Πόζναν, όπως και ο Ντεσπόντοφ, ο οποίος είχε σηκώσει τρία με την Λουντογκόρετς και τώρα με τον ΠΑΟΚ, φτάνοντας, επίσης, τα τέσσερα.

Η λίστα με τους παίκτες του ΠΑΟΚ που κατέκτησαν πρωτάθλημα και σε άλλες χώρες:

Τάισον 7-1 ΠΑΟΚ, 6 Σαχτάρ (Ουκρανία)

Αντρίγια Ζίβκοβιτς 5-1 ΠΑΟΚ, 2 Παρτιζάν (Σερβία), 2 Μπενφίκα (Πορτογαλία)

Ζίβκο Ζίβκοβιτς 5-1 ΠΑΟΚ, 4 Παρτιζάν (Σερβία)

Οζντόεφ 5-1 ΠΑΟΚ, 4 Ζενίτ (Ρωσία)

Τόμας Κεντζιόρα 4-1 ΠΑΟΚ, 1 Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία), 2 Λεχ Πόζναν (Πολωνία)

Ντεσπόντοφ 4-1 ΠΑΟΚ, 3 Λουντογκόρετς (Βουλγαρία)

Ντομινίκ Κοτάρσκι 3-1 ΠΑΟΚ, 2 Άγιαξ (Ολλανδία)

Αντρέ Βιεϊρίνια 3-2 ΠΑΟΚ, 1 Πόρτο (Πορτογαλία)

Μάρκος Αντόνιο 3-1 ΠΑΟΚ, 2 Σαχτάρ (Ουκρανία)

Ράχμαν Μπάμπα 2-1 ΠΑΟΚ, 1 Ασάντε Κοτόκο (Γκάνα)

Σβαμπ 2-1 ΠΑΟΚ, 1 Αντμίρα Βάκερ (2η κατηγορίας Αυστρίας)

Μουργκ 2-1 ΠΑΟΚ, 1 Αούστρια Βιέννης (Αυστρία)

Σαμάτα 2-1 ΠΑΟΚ, 1 Γκενκ (Βέλγιο)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.