«Αυτό που προτείνει ο πρόεδρος της ΕΠΟ αποτελεί ρωγμή στα δικαστικά χρονικά»

Metrosport Team17 Ιουλίου 2023

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο νομικός, Σπύρος Χριστοφορίδης, και μίλησε για τη δήλωση του προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου, περί των στημένων παιχνιδιών και την έρευνα που διεξάγει η Sportradar.

Μεταξύ άλλων όσα είπε: «Σε όλη την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, το τεκμήριο αθωότητας ισχύει για τον καθένα που μπορεί να έχει κάνει μια παράβαση. Είναι δηλαδή αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Αυτό που προτείνει ο πρόεδρος της ΕΠΟ αποτελεί ρωγμή στα δικαστικά χρονικά και πλέον η ΕΠΟ καινοτομεί σε δικαστηριακό επίπεδο και απασχολεί το θέμα και τη Σούπερ Λιγκ 1 και τη Σούπερ Λιγκ 2. Η Sportradar έχει αναγνωρισμένο ρόλο από την UEFA και τη FIFA αλλά είναι εταιρεία και θα αρχίσει να λειτουργεί ως εισαγγελική αρχή. 

Βρισκόμαστε μπροστά στο να αποβληθεί ομάδα από το πρωτάθλημα, αν η εταιρεία στείλει τρεις φακέλους. Αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα. Ακόμη και για Ανεξάρτητη Επιτροπή Δεοντολογίας που δεν μπορεί να ελεγχθεί από την ΕΠΟ, είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει. Το πρωτάθλημα πρέπει να ξεκινήσει, σήμερα υπάρχει κλήρωση, τι θα γίνει; Η ανακοίνωση της ΕΠΟ με τη δήλωση Μπαλτάκου είναι πάνω-κάτω στο ίδιο επίπεδο. 

Υπάρχει ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί άμεσα. Λύση δεν είναι να θεωρούνται ένοχες οι ομάδες και να προσπαθούν να αθωωθούν. Η ΕΠΟ με αυτά που κάνει ακυρώνει τα όργανά της, δεν γίνεται να ανασύρονται από τα αρχείο υποθέσεις ενώ οι Έλληνες δικαστές δεν έχουν αποφανθεί για κάτι τέτοιο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.