Αυτή η τσατίλα στα αποδυτήρια οδηγός για τον τίτλο

Γιώργος Ζαΐρης07 Νοεμβρίου 2023

Εχοντας ζήσει μέσα από το Γ. Καραϊσκάκης τον προχθεσινό θρίαμβο του ΠΑΟΚ μπορώ με βεβαιότητα να υποστηρίξω μέχρις εσχάτων ένα πράγμα: αν το αήττητο Πρωτάθλημα και το νταμπλ ήταν μια τρανή απόδειξη του ότι η ομάδα έχει αλλάξει επίπεδο, προχθές η τσατίλα που έβγαλε ο Λουτσέσκου αλλά και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μετά το 2-4 είναι επίσης ένα στοχείο που δεν μπορώ να προσπεράσω και έρχεται να προστεθεί στο «οικοδόμημα» επί εποχής Σαββίδη.

Υπήρχαν χρόνια, τα πέτρινα χρόνια που μια ισοπαλία στην Αθήνα ή στον Πειραιά ή μια νίκη θα ήταν αντικείμενο συζήτησης και αφιερωμάτων για πολλές μέρες. Που θα ήταν απλά ένα θετικό αποτέλεσμα και όχι βήμα για την κατάκτηση ενός τίτλου.

Ο ΠΑΟΚ κερδίζει τον Ολυμπιακό με 2-4, στο 0-4 το Γ. Καραϊσκάκης σιγά-σιγά αδειάζει και όμως κανείς στα αποδυτήρια του Δικεφάλου δεν το χαίρεται με την ψυχή του γιατί πολύ απλά στο τέλος η ομάδα χαλάρωσε και δέχθηκε δυο γκολ. Αυτό δείχνει νοοτροπία μεγάλης ομάδας και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Και είναι ξεκάθαρο πως πάνω σε αυτή τη νίκη ο ΠΑΟΚ πρέπει να πατήσει γιατί δεν ήταν απλά ένα τρίποντο. Αν δούμε το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ και των άλλων ομάδων μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, ο Δικέφαλος μπορεί και πρέπει να κάνει το 3Χ3. Ξεχνώ τους βαθμούς που άφησε στο Ηράκλειο, στην Τούμπα με τον Αρη ή και τους δυο που έχασε στο τέλος στην Λεωφόρο. Αυτό είναι παρελθόν. 

Το μέλλον ενδιαφέρει. Και είναι μπροστά του πεδίο λαμπρό και μάλιστα σε ένα χρονικό σημείο που ο Λουτσέσκου παίρνει πράγματα από αρκετούς ποδοσφαιριστές που κάποιοι τους απαξίωναν (βλέπε Μπράντον Τόμας), κάποιοι δεν περίμεναν πως μπορούν να προσφέρουν (βλέπε Μουργκ) και κάποιοι άλλοι είναι καλύτεροι από αυτούς που περιμένουμε ακόμη να δούμε (βλέπε Κεντζιόρα και είναι μοιραία η σύγκριση με τον Εκόνγκ).

Προφανώς και το επόμενο ματς είναι το πιο σημαντικό. Νομίζω πως την Πέμπτη η Τούμπα θα πρέπει να γεμίσει όχι μόνο γιατί με νίκη απέναντι στην Αμπερντίν ο ΠΑΟΚ κλειδώνει τη δεύτερη θέση. Αλλά κυρίως για να επιβραβευτεί η ομάδα που επαναλαμβάνω, την Κυριακή δεν πανηγύρισε όσο θα ήθελε την τεσσάρα απέναντι στον Ολυμπιακό γιατί στο τέλος δέχθηκε δυο γκολ. Αυτό δείχνει πάρα πολλά και για το παρόν αλλά και για το μέλλον του κορυφαίου αυτού Συλλόγου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.