Αυτή η «μάχη» δεν πρόκειται να χαθεί, είναι η πιο σημαντική του «πολέμου»

Δημήτρης Μπούζας03 Αυγούστου 2023

Το ότι έχει αυτές τις «ιδιαίτερες διαστάσεις» το αυριανό παιχνίδι του ΠΑΟΚ, δεν οφείλεται βέβαια σε έναν πιθανό αποκλεισμό ή σε μια αντίστοιχη πρόκριση. 

Οφείλεται στο γεγονός ότι ο «όλος οργανισμός ΠΑΟΚ» που περιδινίζεται σε μία στενάχωρη εσωστρέφεια, η οποία δεν λέει να απομακρυνθεί από την Τούμπα, δεν είναι προφανώς έτοιμος (και ικανός) να απορροφήσει τους κραδασμούς από έναν πιθανό (και απευκταίο) αποκλεισμό. Κραδασμούς οι οποίοι σίγουρα θα είναι ισχυρότατοι, εξαιτίας της συσσωρευμένης δυσαρέσκειας που υπάρχει στον κόσμο, από την αθέτηση υποσχέσεων για την ενίσχυση της ομάδας. 

Η ιδιαιτερότητα αυτή εξαναγκάζει και εμάς οι οποίοι αναφερόμαστε αρκετές φορές με υπερβολικά σκληρούς χαρακτηρισμούς στις εκτιμήσεις μας και στις προβλέψεις μας. Ναι, έτσι όπως έχουν τα πράγματα η πρόκριση για τον ΠΑΟΚ θεωρείται και είναι υπερπολύτιμη. Σημαίνει πολλά ή τα πάντα, όπως υποστηρίζουν μάλιστα πολλοί από τους φίλους της ομάδας. 

Αναντίρρητα λοιπόν αυτή η μάχη η αυριανή δεν θα πρέπει να χαθεί. Κι αυτό γιατί η πρόκριση αφενός μπορεί να αποτελέσει τη μεγάλη ευκαιρία μιας προσπάθειας ανάκαμψης και τον βατήρα για ένα άλμα απόδρασης από την επικίνδυνη εσωστρέφεια που ταλανίζει εδώ και καιρό την ομάδα και αφετέρου ένα κίνητρο (έναυσμα) στους υπεύθυνους να εκπληρώσουν υποσχέσεις τις οποίες δεν τήρησαν. 

Στην συγκεκριμένη περίπτωση αναφερόμαστε σε μια ολοκληρωμένη και σοβαρή ενίσχυση του ρόστερ της ομάδας. Συνοψίζοντας, καταλήγει κανείς στην στέρεη διαπίστωση ότι αύριο το βράδυ παίζονται πραγματικά πολλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Μια νίκη δίνει φτερά για να πετάξεις πάνω από τα προβλήματα σου και να δεις πιο καθαρά αυτά που δεν έβλεπες τόσο καιρό, οδηγώντας την κατάσταση εδώ που είναι και τελικά σε υποχρεώνει να αποδεχθείς ότι αν δεν αντιδράσεις όπως πρέπει, η εσωστρέφεια τελικά… θα σε στραγγαλίσει.

ΜΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΒΟΥΛΑ

Το Παναθηναϊκό ρεπορτάζ αναφέρει: Όλο και πιο έντονα ακούγεται το τελευταίο διάστημα πως υπάρχει ενδεχόμενο αποχώρησης του Ντάνιελ Μαντσίνι από τον Παναθηναϊκό, εφόσον βέβαια έρθει μια καλή πρόταση στους «πράσινους». Ο Αργεντίνος ποδοσφαιριστής δεν ήταν από αυτούς που ενθουσίασαν τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατά την διάρκεια της προετοιμασίας κι αυτό ήταν κάτι που φανερώθηκε και από τον χρόνο συμμετοχής που δεν πήρε στα φιλικά. Με δεδομένο μάλιστα ότι φέτος ο Παναθηναϊκός θα έχει ακόμη περισσότερες λύσεις μεσοεπιθετικά, αν ο Μαντσίνι μείνει… σε ρηχά νερά, δύσκολα θα βλέπει ενδεκάδα. Για αυτό και τίποτα δεν αποκλείεται σχετικά με το μέλλον του στην ομάδα και μετά το τέλος του καλοκαιριού.

ΜΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΒΟΥΛΑ

Την μεγαλύτερη χορηγική συμφωνία στην ιστορία της Premier League και μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως, υπέγραψε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την «ADIDAS, η οποία θα αποφέρει στους «κόκκινους διαβόλους» 1,05 δις ευρώ μέχρι το 2035. Ουσιαστικά πρόκειται για ανανέωση της συνεργασίας ετών δυο πλευρών, η οποία είχε ξεκινήσει από την σεζόν 2015-16, όταν η «ADIDAS» αντικατέστησε τη «NIKE», προσφέροντας 870 εκατομμύρια ευρώ, ποσό ρεκόρ για την εποχή.

Συγνώμη…

Με την επιστροφή μου από την άδεια και στο πρώτο μου σχόλιο, με περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Διαπίστωσα έντρομος στην σελίδα των απόψεων μια Προκρούστεια… παρέμβαση, η οποία στέρησε από τον αναγνώστη την ευκαιρία να διαβάσει τι ακριβώς «συνόδευε» την φωτό που επιλέξαμε, για να τιμήσουμε τους ήρωες πολίστες μας. Απίστευτη και αδικαιολόγητη αβλεψία. Θα ήθελα να ζητήσω χίλιες φορές συγνώμη. Το έχω βέβαια κάνει κι άλλες φορές στο παρελθόν, διαβάζοντας πειραγμένα και κακοποιημένα τα κείμενα μου. Θα το κάνω για μια ακόμη φορά, για λογαριασμό εκείνων που δεν σέβονται τον κόπο μου και την υπογραφή μου, αλλά και τον ίδιο τον εαυτό τους. Δύσκολο πράγμα η επαγγελματική ευσυνειδησία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.