Αυτή είναι η Μπάνια Λούκα: Οι επιλογές του Ζίζοβιτς και το 4-2-3-1

Γιώργος Μάντζιος20 Ιουλίου 2024

Ακριβώς 6 ηµέρες πριν από την σέντρα στην Τούµπα και το παιχνίδι του ΠΑΟΚ µε την Μπόρατς Μπάνια Λούκα, η «Μ» και το Metrosport.gr, επιχειρούν να σκιαγραφήσει τις επιλογές που έχει αυτή τη στιγµή στη διάθεση του ο κόουτς Ζίζοβιτς (κλείνει σχεδόν ένα μήνα από τότε που ανέλαβε) και τον τρόπο που πιθανότατα σκέφτεται να παρατάξει την οµάδα του απέναντι στον ∆ικέφαλο του βορρά.

Κάτω από τα δοκάρια ο Σκοπιανός γκολκίπερ Σισκόφσκι που πέρυσι αγωνίστηκε μισή σεζόν στην κυπριακή Δόξα Κατωκοπιάς και την άλλη μισή στην Αραράτ από την Αρμενία. Βασικός και στα δύο παιχνίδια με την Εγκνάτια με 5 αποκρούσεις στο ενεργητικό του. Δεξιά στην άμυνα ένα πολύ επιθετικό μπακ, ο 27χρονος Κβρζιτς, ο οποίος πέρυσι τελείωσε την σεζόν με 7 γκολ και 6 ασίστ. 

Αριστερά οι Κολομβιανός Ερέρα, ταχυδυναμικός, είχε κι αυτός ένα πέρασμα από την Δόξα Κατωκοπιάς την σεζόν 2022-23 και αποκτήθηκε πέρυσι. Το κέντρο άμυνας απαρτίζουν ο Ολλανδός Μέιγερς, μεταγραφή από την Πετρολούλ και από το υπάρχον ρόστερ, αυτός με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία (800 χιλιάδες ευρώ) και ο Καρολίνα που κατάγεται από το Κουρασάο, μεταγραφή από την πολωνική Λέγκνιτσα.

Στην μεσαία γραμμή ως αμυντικοί μέσοι ο αρχηγός Γκράχοβατς που ήταν κομβικός και πέρυσι στην ομάδα, μαζί με τον 37χρονο πια Στόγιαν Βράνιες, ο αδερφός του οποίου έχει περάσει και από την ΑΕΚ. Εδώ υπάρχει και η λύση του Σλοβένου Πίχλερ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Μπροστά τους σε πιο οργανωτικό ρόλο ο Αυστριακός Στέφαν Σάβιτς, μεταγραφή από την Βάρτα Πόζναν. Στις πτέρυγες, δεξιά ο νεαρός Χρέλια με 6 γκολ και 3 ασίστ πέρυσι, ενώ σκόραρε και στο πρώτο ματς με την Εγκνάτια. Αριστερά ο επίσης νεαρός Βούκοβιτς, με 9 γκολ και 3 ασίστ πέρυσι. Στην κορυφή της επίθεσης ο 25χρονος Λούκιτς που σκόραρε στην Αλβανία και μετράει ήδη 5 χρόνια στην ομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο πρωτάθλημα στη Βοσνία είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 3 Αυγούστου, με την Μπάνια Λούκα να υποδέχεται την Βέλεζ Μόσταρ στην πρεμιέρα του. Επίσης, σε φιλικά παιχνίδια πριν τα δύο επίσημα με την Εγκνάτια, νίκησε Άραντ (2-1) και Κορβινούλ (2-0), ενώ έφερε ισοπαλία με την Τσέλιε (2-2). 

Το γήπεδο της έχει χωρητικότητα 9.730 θέσεων, ενώ όσον αφορά τους τίτλους, η Μπάνια Λούκα έχει κατακτήσει 3 πρωταθλήματα και 1 κύπελο Βοσνίας. Τέλος, η χρηματιστηριακή αξία του συλλόγου βρίσκεται στα 7,4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στο παρελθόν δεν έχει αναμετρηθεί ποτέ με κάποια άλλη ελληνική ομάδα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.