Αυτή είναι η Χάιντουκ του Μάρκο Λιβάγια

Δημήτρης Καλαϊτζής03 Αυγούστου 2023

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αποδράσει από το Ισραήλ με το εκκωφαντικό 4-1 και να πάρει την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, όπου θα αντιμετωπίσει την Χάιντουκ. 

Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στο Σπλιτ στις 10 Αυγούστου και ο επαναληπτικός μία εβδομάδα μετά στο γήπεδο της Τούμπας. 

Το metrosport.gr σας παρουσιάζει το προφίλ της προσεχούς αντιπάλου του Δικεφάλου. 

Η ομάδα από το Σπλιτ έχει ιδρυθεί το 1911 και θεωρείται μία από τις πιο πετυχημένες ομάδες στην Κροατία έχοντας κατακτήσει 8 Πρωταθλήματα Κροατίας, 8 Κύπελλα Κροατίας, 5 Σούπερ Καπ, 9 Πρωταθλήματα Γιουγκοσλαβίας και 9 Κύπελλα Γιουγκοσλαβίας.

Την περασμένη σεζόν, η Χάιντουκ τερμάτισε δεύτερη στο Πρωτάθλημα με 71 βαθμούς, έναντι 81 της πρώτης Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ενώ η πιο σημαντική της στιγμή ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου.

Στον πάγκο της κροατικής ομάδας βρίσκεται ο ο Ιβάν Λέκο, ο οποίος είχε βρεθεί και στον πάγκο του ΠΑΟΚ ως συνεργάτης του Ιγκόρ Τούντορ το 2016. 

Ο μεγάλος αστέρας του συλλόγου είναι ο Μάρκο Λιβάγια, γνωστός από το πέρασμά του από την Ελλάδα και την ΑΕΚ και αποτελεί παίκτη-σύμβολο της Χάιντουκ. 

Δεν είναι ο μόνος παίκτης που πρέπει να δώσει προσοχή ο ΠΑΟΚ. Στο ρόστερ υπάρχει ο Φίλιπ Κροβίνοβιτς που παίζει στη μεσαία γραμμή και ο Γιασίν Μπενραχού που επίσης παίζει στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Στο ρόστερ της ομάδας υπάρχουν και δύο εκ των ταλαντούχων Κροατών ποδοσφαιριστών οι Βούσκοβιτς και Πούκστας.

Έδρα της Χάιντουκ είναι το Στάδιο Πόλιουντ το οποίο έχει χωρητικότητα 33.987 θέσεων, το οποίο έχει ανοίξει τις πύλες του εδώ και 43 χρόνια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.