Αυτές είναι οι προβλεπόμενες ποινές για τον Ολυμπιακό με βάση τα άρθρα του κατηγορητηρίου

Metrosport Team24 Οκτωβρίου 2023

Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός βγει εν τέλει υπαίτιος για την οριστική διακοπή του ντέρμπι αιωνίων, αυτές είναι οι πιθανές ποινές του βάση των σχετικών άρθρων του ποινικού κώδικα.

Οι «ερυθρόλευκοι» σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, έχουν κληθεί σε απολογία από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές πειθαρχικό όργανο της Super League. Μάλιστα υπάρχει τεράστιος κίνδυνος καθώς ο Ολυμπιακός απειλείται με “βαριά καμπάνα” λόγω της διακοπής του ντέρμπι της Κυριακής.

Η πιο “απλή” από τις πιθανές τιμωρίες είναι ο μηδενισμός των «κόκκινων» στην αναμέτρηση και το 3-0 στα χαρτιά υπέρ του Παναθηναϊκού. Επίσης αναμένεται και η αφαίρεση ενός βαθμού από το τρέχον πρωτάθλημα, 2 έως 4 αγώνες κεκλεισμένων θυρών αλλά και χρηματικό πρόστιμο μεγαλύτερό ακόμη και από τις 100.000 ευρώ.

Αναλυτικά ό,τι αναφέρει ο ΚΑΠ και ο Πειθαρχικός Κώδικας:

Σύμφωνα με το άρθρο 21 παράγραφος γ' των κανονισμών του αθλήματος:

«γ) Αν ο αγώνας δεν αρχίσει ή διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του, λόγω παραβάσεων του άρθρου 15 του ΠΚ, εκτός των ανωτέρω ποινών, η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με αφαίρεση ενός (-1) βαθμού από τον πίνακα της βαθμολογίας του πρωταθλήματος που συμμετέχει και τις λοιπές ποινές που προβλέπονται στο αυτό άρθρο (15) του Πειθαρχικού Κώδικα».

Σε συνέχεια αυτού το άρθρο 15 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ προβλέπει ακόμη:

«Εάν υπήρξε ρίψη αντικειμένων τα οποία κατά την κοινή πείρα ήταν πρόσφορα, κατά κανόνα, να προκαλέσουν σωματική βλάβη προσώπου, νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο:

α) Εφόσον δεν προκλήθηκε βλάβη και η ρίψη δεν είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή ή την προσωρινή αναστολή έναρξης του αγώνα εκ μέρους του διαιτητή τιμωρείται με χρηματική ποινή από πέντε (5.000,00) έως εβδομήντα χιλιάδες (70.000) ευρώ.

β) Εάν από την ρίψη αντικειμένων, υπάρξει τέτοια σωματική βλάβη προσώπου νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ έως εκατόν πενήντα χιλιάδες (150.000) ευρώ. Στην περίπτωση που υπάρξει οριστική διακοπή ή οριστική ματαίωση της τέλεσης του αγώνα, επιπρόσθετα επιβάλλεται κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας με τέρματα 0-3 (εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την ανυπαίτια ομάδα, οπότε παραμένει) και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές.

γ) Σε περίπτωση υποτροπής σε επόμενο αγώνα της ομάδας την ίδια αγωνιστική περίοδο (δεύτερο, τρίτο κ.λπ.), οι επιβληθείσες ποινές διπλασιάζονται. η πρόβλεψη του β' εδαφίου της παρ. Ιε ισχύει και εν προκειμένω».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.