Αυτές είναι η Σάμροκ Ρόβερς και η Τσέλιε

Γιώργος Μάντζιος05 Αυγούστου 2024

Στο απευκταίο σενάριο αποκλεισμού του από την Μάλμε, ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει την πρόκριση του στο «League Phase» του Europa League, μέσω των πλέι οφ και αντιμετωπίζοντας το νικητή του ζευγαριού Τσέλιε – Σάμροκ Ρόβερς, με πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα (22 Αυγούστου) και επαναληπτικό σε Σλοβενία ή Ιρλανδία (29 Αυγούστου). Η περσινή πρωταθλήτρια Σλοβενίας είναι το φαβορί σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες για την πρόκριση. Το «metrosport.gr» σας παρουσιάζει τις δύο υποψήφιες αντιπάλους του Δικεφάλου, στα πλέι οφ του Europa League:

ΤΣΕΛΙΕ

Η Τσέλιε κατέκτησε πέρυσι το 2ο πρωτάθλημα της ιστορίας της και ο Κροάτης κόουτς Νταμίρ Κρζνάρ που την ανέλαβε τον περασμένο Οκτώβριο, παρέμεινε στον πάγκο της. Πλήγμα αποτελούν οι αποχωρήσεις του μέσου Προύτσεφ και των επιθετικών Μέναλο και Αντεντούντζι, αλλά από την άλλη αποκτήθηκαν ο γκολκίπερ Στούμπλγιαρ, ο αμυντικός Κάβτσιτς και οι επιθετικοί Μπρίνιτς και Κουσίς. Απέκλεισε στην Ευρώπη την Φλόρα Ταλίν με δύο νίκες, 5-0 εκτός έδρας και 2-1 εντός έδρας, αλλά έπειτα αποκλείστηκε από την Σλόβαν Μπρατισλάβας με ισοπαλία 1-1 εντός και ήττα 5-0 εκτός έδρας. Στο νέο πρωτάθλημα της χώρας της ξεκίνησε με νίκη επί της Μπράβο στην πρεμιέρα (2-1) και ήττα από την Μούρα (1-0) την 2η αγωνιστική. H χρηματιστηριακή της αξία είναι 13,5 εκατομμύρια ευρώ και οι ακριβότεροι σε αξία παίκτες της είναι ο πλάγιος μπακ Κάρνιτσικ (1,5 εκατομμύριο ευρώ) και ο δανεικός από τον Ολυμπιακό εξτρέμ Μπρνιτς (1,2 εκατομμύρια ευρώ). Αγαπημένο της σύστημα το 4-1-4-1 και έδρα της το στάδιο «Ζντεζέλε», χωρητικότητας 13.000 θέσεων.

ΣΑΜΡΟΚ ΡΟΒΕΡΣ

Η Σάμροκ Ρόβερς από την άλλη, πήρε πέρυσι για 4η σερί σεζόν τον τίτλο στην Ιρλανδία και ο κόουτς Μπράντλεϊ παραμένει στον πάγκο της από το 2016. Στο φετινό πρωτάθλημα πάντως είναι ήδη στο -10 από την κορυφή μετά από 24 αγωνιστικές, πίσω από Σέλμπουρν και Ντέρι. Την επόμενη Κυριακή υποδέχεται την Ντρόχεντα. Στην Ευρώπη προκρίθηκε σε βάρος της Βίκινγκουρ Ρεϊκιαβικ από την Ισλανδία με 1-1 εκτός έδρας και 2-1 εντός έδρας, αλλά έπειτα αποκλείστηκε από την Σπάρτα Πράγας, χάνοντας 2-0 εντός έδρας και 4-2 εκτός έδρας. Η χρηματιστηριακή της αξία είναι μόλις 4 εκατομμύρια ευρώ και οι παίκτες με την μεγαλύτερη αξία είναι ο επιτελικός Μπίρνε (450 χιλιάδες ευρώ) και ο μέσος ΜακΈνεφ (325 χιλιάδες ευρώ). Αγαπημένο της σύστημα το 3-5-2 και έδρα της το «Τάλατ Στάντιουμ», χωρητικότητας μόλις 10.500 θέσεων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.