Άρης: Αυτά ψάχνει για να καλυφθεί το κενό στην άμυνα

Γιώργος Στράντζαλης09 Ιουλίου 2024

Αν δεν αλλάξει κάτι θεαματικά τις επόμενες ημέρες, τότε ο κύκλος του Φαμπιάνο στον Αρη κλείνει οριστικά καθώς ο παίκτης έχει δείξει πλέον ότι επιθυμία του είναι να συνεχίσει την καριέρα του στη Σαουδική Αραβία και όχι να υπογράψει νέο συμβόλαιο στους Κιτρινόμαυρους. 

Ο Βραζιλιάνος βρίσκεται εν αναμονή της επίσημης πρότασης από την Αλ Καλίτζ, τη νέα ομάδα του Γιώργου Δώνη, δείχνοντας ότι έχει πάρει την απόφασή του. Εξέλιξη η οποία δεν αλλάζει κάτι στον μεταγραφικό σχεδιασμό των Κιτρινόμαυρων, απλά υποχρεώνει τους ιθύνοντες της ομάδας να τρέξουν πιο γρήγορα τις εξελίξεις για να κλείσουν τον βασικό στόπερ της επόμενης σεζόν.

Ο Φαμπιάνο υπήρξε ένας κομβικός παίκτης στο ρόστερ των τελευταίων ετών και ήταν ο “στυλοβάτης” της άμυνας των Κιτρινόμαυρων. Ασφαλώς η αποχώρησή του από την ομάδα, μετά από τρία χρόνια και 113 συμμετοχές με 9 γκολ και μία ασίστ, αφήνει ένα σημαντικό κενό που πρέπει να καλυφθεί με έναν εν δυνάμει παίκτη ενδεκάδας ο οποίος θα έχει τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά να “μπει” στα παπούτσια του Βραζιλιάνου. Με αυτό ως δεδομένο στον Αρη έχουν ενεργοποιήσει ήδη το plan B και από τις προηγούμενες δύο εβδομάδες έχουν προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σκανάρονται δύο συγκεκριμένες αγορές, της Ισπανίας και της Λατινικής Αμερικής, για να βρεθεί ο “εκλεκτός” που θα πλαισιώσει τον Γιακούμπ Μπράμπετς στα μετόπισθεν. Η επιλογή που θα γίνει πρέπει να είναι προσεκτική και κυρίως να έχει συγκεκριμένα αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Κι αυτό γιατί, η παρουσία του Φαμπιάνο τα προηγούμενα χρόνια έθεσε ένα συγκεκριμένο “πρότυπο” κεντρικού αμυντικού που θα μπορεί να υπηρετήσει το πλάνο και τη φιλοσοφία του Άκη Μάντζιου. Δηλαδή, ένας αμυντικός με προσωπικότητα, που εκτός από έμπειρος στα ανασταλτικά του καθήκοντα να είναι καλός χειριστής της μπάλας, για να συμβάλει αποδοτικά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και ο οποίος με τα ανεβάσματά του να απελευθερώνει και τα χαφ, ανοίγοντας τους κατάλληλους διαδρόμους προς την επίθεση, όπως έκανε δηλαδή ο Βραζιλιάνος. 

Και με δεδομένο ότι ο δυνατός άξονας είναι κομβικής σημασίας για το αγωνιστικό σχέδιο που έχει στο μυαλό του ο Μάντζιος, η επιλογή για τον αντικαταστάτη του Φαμπιάνο πρέπει να είναι εύστοχη. Στην πραγματικότητα αυτό είναι απολύτως απαραίτητο για τη στοιχειώδη λειτουργία της ομάδας με βάση τα θέλω του προπονητή.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.