Αυτά μπορεί να προσφέρει ο Τσάλοφ και τα οφέλη του ΠΑΟΚ

Κωστής Παναγιώτου22 Ιουλίου 2024

Ο ΠΑΟΚ μετά την υπόθεση του Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ κινήθηκε αστραπιαία και μέσα σε λίγα 24ώρα βρήκε τον επιθετικό, που κουμπώνει ιδανικά στα θέλω του Ραζβάν Λουτσέσκου, με τον Φέντορ Τσάλοφ να προβάρει τα ασπρόμαυρα.

Ο 26χρονος επιθετικός τις επόμενες ημέρες αναμένεται στη Θεσσαλονίκη, ώστε να ολοκληρωθεί και επίσημα η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ, καθώς ο "δικέφαλος" κατέβαλε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας τη ρήτρα 3 εκατ. ευρώ, που έχει ο Τσάλοφ στο συμβόλαιό του με τους Μοσχοβίτες.

Μπορεί ο Μπρέθγουεϊτ να ήταν η πρώτη επιλογή των Πρωταθλητών Ελλάδος για την κορυφή της επίθεσης, αλλά η περίπτωση του Τσάλοφ μπορεί να προσφέρει στον "δικέφαλο" πολλά περισσότερα...στο κοντινό μέλλον!

Σκοράρει και δημιουργεί με την ίδια συχνότητα

Ο Τσάλοφ εντάχθηκε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας μόλις στην ηλικία των 8 ετών, ενώ το 2016 πραγματοποίησε το ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα. Η έφεση στο σκοράρισμα ήταν ουσιαστικά το εισιτήριο του διεθνή Ρώσου να μονιμοποιήσει τη θέση του στους Μοσχοβίτες.

Την τελευταία διετία ο 26χρονος φορ έχει σημειώσει 40 τέρματα σε 82 συμμετοχές, σε όλες τις διοργανώσεις, δείγμα της καλής σχέσης που έχει με τα αντίπαλα δίχτυα.

Ο 26χρονος Ρώσος από μικρή ηλικία είχε μια αξιοσημείωτη ψυχραιμία μπροστά από την εστία, ενώ με το πέρασμα των χρόνων κατάφερε να εξελιχθεί, προσθέτοντας στο παιχνίδι του και νέα στοιχεία.

«Θέλω να σκοράρω, αλλά αν ο στόχος μου είναι μόνο αυτός, τότε το παιχνίδι μου θα χειροτερέψει», είχε δηλώσει παλιότερα ο Τσάλοφ.

Οι κινήσεις, που κάνει, χωρίς τη μπάλα δίνουν τη δυνατότητα στους συμπαίκτες του να τον βρουν στον ανοιχτό χώρο, ενώ με αυτόν τρόπο δημιουργεί κενούς χώρους, προκαλώντας ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες.

Ταυτόχρονα, ο Τσάλοφ έχει την ικανότητα να διαβάζει τα κενά της αντίπαλη άμυνας, με αποτέλεσμα, συχνά, να βρίσκεται σε θέση εκτέλεσης, αμαρκάριστος.

Ο Τσάλοφ δεν είναι ένας επιθετικός του κουτιού, καθώς συχνά βρίσκεται αρκετά μέτρα εκτός περιοχής, ώστε να βοηθήσει στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας το, ενώ από εκτελεστής μπορεί να γίνει και δημιουργός.

Τη σεζόν που μας πέρασε ο 26χρονος φορ πέτυχε 12 τέρματα σε 29 συμμετοχές (23 ως βασικός), στο ρωσικό πρωτάθλημα. Ένα στοιχείο που δείχνει την ικανότητα του στην εκτέλεση, είναι οι τελικές που επιχειρούσε, καθώς είχε μόλις 1.7 τελικές ανά αγώνα.

Παράλληλα, είχε, όμως, και 1.6 πάσες-κλειδιά, δημιουργώντας έξι μεγάλες ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, με αποτέλεσμα να είναι ο μοναδικός παίκτης της ΤΣΣΚΑ τη σεζόν 2023/24, με υψηλές επιδόσεις σε εκτέλεση και δημιουργία.

Επίσης, ο Τσάλοφ ολοκλήρωσε την προηγούμενη σεζόν ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της ΤΣΣΚΑ, έχοντας 7.23 στο σύστημα αξιολόγησης, σύμφωνα με το SofaScore.

Οι αριθμοί του Τσάλοφ τη σεζόν 2023/24 στο πρωτάθλημα Ρωσίας:

Ενέργειες με τη μπάλα

37.0

Τελικές (εντός εστίας)

1.7 (0.9)

xG

0.39

Πάσες

18.0 (72%)

Πάσες-κλειδιά

1.6

xA

0.15

Ντρίμπλες

0.7 (42%)

Κερδισμένες μονομαχίες

3.4 (40%)

Το γεγονός ότι ο Τσάλοφ είναι συμμετοχικός στο παιχνίδι της ομάδας του και ταυτόχρονα εξαιρετικός στα τελειώματά του οδήγησε και τον Λουτσέσκου να ανάψει το «πράσινο φως» για την απόκτησή του.

Τα οφέλη του ΠΑΟΚ

Αρχικά, ο ΠΑΟΚ βάζει στο ρόστερ του έναν επιθετικό με έφεση στο σκοράρισμα - κάτι που είχε ζητήσει ο Ρουμάνος τεχνικός -, ενώ το αγωνιστικό του προφίλ κουμπώνει ιδανικά στον τρόπο παιχνιδιού του "δικεφάλου".

Επίσης, ο Τσάλοφ διαθέτει ένα πολύ ελκυστικό πακέτο για το μέλλον, αφού βρίσκεται σε πολύ καλή ηλικία, με δυνατότητα εξέλιξης και μεταπώλησης. Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο ότι το όνομά του, στο παρελθόν, έχει ακουστεί για κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους, όπως η Άρσεναλ.

Εκτός των άλλων ο 26χρονος έρχεται στον ΠΑΟΚ έτοιμος να βοηθήσει άμεσα την ομάδα να πετύχει το στόχο της και να μπει στο League Stage του Champions League, καθώς πραγματοποίησε προετοιμασία με την ΤΣΣΚΑ, ενώ το Σάββατο (20/7) αγωνίστηκε βασικός κόντρα στην Ροστόφ, για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος Ρωσίας.

Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, ο Τσάλοφ δεν ήταν η πρώτη επιλογή του ΠΑΟΚ για την κορυφή της επίθεσης, αλλά η μεταγραφή του έχει πολλαπλά οφέλη για τους Πρωταθλητές Ελλάδας, εφόσον ο 26χρονος Ρώσος αποδείξει και στο χορτάρι την αξία του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.