«Αυτά είναι τα προσόντα και οι αδυναμίες του Βερστράτε»

Κωστής Παναγιώτου13 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Άκης Μάντζιος είχε θέσει ως προτεραιότητα την απόκτηση ενός αμυντικού μέσου και στο πρόσωπο του Μπίργκερ Βερστράτε βρήκε τον ποδοσφαιριστή που μπορεί να η λύση στο πρόβλημα της μεσαίας γραμμής του Άρη.

Ο Έλληνας τεχνικός έψαχνε το τελευταίο κομμάτι του παζλ που θα συμπληρώσει ιδανικά τους Βλαντιμίρ Νταρίντα, Λούκας Ρουπ και Νέβεν Τζούρασεκ, με τον 29χρονο Βέλγο να είναι τελικά ο εκλεκτός του 53χρονου προπονητή για τη θέση του αμυντικού μέσου.

Στα 11 χρόνια της επαγγελματικής τους καριέρας ο Βερστράτε έχει αγωνιστεί σε έξι συλλόγους του Βελγίου, έχοντας φορέσει τις φανέλες των Κλαμπ Μπριζ, Μουσκρόν, Κόρτραϊκ, Γάνδη, Άντβερπ και Μαλίν.

Μάλιστα αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του μακριά από την πατρίδα του, καθώς η πρώτη ήταν το 2019 όταν η Κολωνία έβγαλε από τα ταμεία της 4 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει από τη Γάνδη.

Το Metrosport.gr επικοινώνησε με τον γυμναστή της Σερκλ Μπριζ, Χάρη Αναστασίου, οποίος τόνισε τα προσόντα και τις αδυναμίες του Μπίργκερ Βερστράτε. «Ο Βερστράτε έχει πολύ καλά χτυπήματα από στατικές φάσεις, καθώς έχει καλή τεχνική και με τα δύο πόδια. Αυτό του δίνει τη δυνατότητα να επιχειρεί συχνά μακρινές μεταβιβάσεις έχοντας καλά ποσοστά επιτυχίας».

Τη σεζόν 2022/23 αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στη Μαλίν, καταγράφοντας 23 συμμετοχές, εκ των οποίων οι 18 ως βασικός. Στο βέλγικο πρωτάθλημα είχε 28.5 (80%) πάσες ανά αγώνα, ενώ επιχείρησε 4.3 μακρινές μεταβιβάσεις ανά αγώνα, με ποσοστό επιτυχίας 62%.

«Η μαχητικότητά του εντός αγωνιστικού χώρου είναι από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του, θα παλέψει για την ομάδα του. Επίσης είναι αρκετά ευκίνητος και γρήγορος σε μικρές αποστάσεις. Το μεγαλύτερο προσόν του όμως είναι να μαζεύει μπάλες μπροστά από την άμυνα, έχοντας καλές τοποθετήσεις», είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας γυμναστής.

Την περσινή σεζόν ο Βερστράτε είχε 1.8 κλεψίματα και 1.8 τάκλιν ανά αγώνα. Επίσης, βγήκε κερδισμένος σε 4.2 μονομαχίες (57%).

«Η ταχύτητα του Βερστράτε σε μεγάλες αποστάσεις είναι ένα από τα μειονεκτήματά του, δηλαδή όταν χρειάζεται να καλύψει μεγάλους χώρους τρέχοντας. Επίσης, στα αρνητικά του είναι το γεγονός ότι δεν είναι καλός όταν η μπάλα παίζεται στον αέρα», τόνισε ο Χάρης Αποστολίδης για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη.

Τέλος στην ερώτηση αν μπορεί ο Μπίργκερ Βερστράτε να ηγηθείς στη μεσαία γραμμή του Άρη, ο γυμναστής της Σερκλ Μπριζ απάντησε: «Έχει ορισμένα χαρακτηριστικά ενός ηγέτη, όπως ανέφερα και προηγουμένως είναι μαχητής, θα παλέψει για την ομάδα μέσα στο γήπεδο, αλλά δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι θα μπορέσει να ηγηθεί κιόλας».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.