Αυλαία στη σεζόν με must win ματς για τον ΠΑΟΚ στο BCL

Metrosport Team19 Σεπτεμβρίου 2024

Μετά από μία περίοδο προετοιμασίας σχεδόν έξι εβδομάδων, η σεζόν αρχίζει για τον ΠΑΟΚ ανοίγοντας παράλληλα και τη νέα αγωνιστική περίοδο για τις ομάδες της Stoiximan GBL αφού θα είναι η πρώτη που θα αγωνιστεί σε επίσημο επίπεδο. Για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια, ο Δικέφαλος θα αγωνιστεί για τα προκριματικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Το 2011 ήταν η Ευρωλίγκα και σήμερα είναι το BCL. Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τη ρουμανική Οραντέα στον ημιτελικό του ενός ομίλου των προκριματικών που διεξάγονται στην Αττάλεια της Τουρκίας (19:00, Live streaming BCL). Με νίκη ο Δικέφαλος θα προκριθεί στον τελικό του ομίλου και εκεί θα αντιμετωπίσει το Σάββατο τον νικητή του άλλου ημιτελικού μεταξύ της Πετίκμσπορ και της Σολέ (21:30). Αν όμως ηττηθεί, θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη και θα συμβιβαστεί με τη συμμετοχή του στο FIBA Europe Cup.

Ο Μάσιμο Καντσελιέρι δούλεψε με την ομάδα του όλο αυτό το διάστημα προκειμένου να παρουσιαστεί, στο μέτρο του εφικτού, όσο το δυνατόν πιο έτοιμη γι’ αυτήν την πρόκληση. Δεν εμφανίζεται ως φαβορί για την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης, ωστόσο αυτή είναι μία καλή ευκαιρία για να δείξει σε ποιο σημείο βρίσκεται ενόψει και της έναρξης του Πρωταθλήματος.

Η Οραντέα δεν είναι του επιπέδου της Κλουζ που θα βρει απέναντι του ο Άρης στο Eurocup, αλλά έχει κάποιους αξιόλογους, άρα και επικίνδυνους παίκτες. Μεταξύ τους ο Σαΐντ Πρίτζετ που πέρασε από τον Ιωνικό και την Καρδίτσα, ο Λιθουανός φόργουορντ Ταρόλις και οι έμπειροι Αμερικανοί Ρίτσαρντ, Μπράουν και Γιανγκ.

Ο ΠΑΟΚ έχει, εκτός των άλλων, να ξεπεράσει και μία κακή ελληνική παράδοση στη διοργάνωση αφού καμία από τις τρεις που αγωνίστηκαν στα προκριματικά του BCL, δεν κατάφερε να περάσει στους ομίλους. Κατά σειρά απέτυχαν ο Άρης το 2018, ο Ηρακλής το 2020 και το Περιστέρι το 2021.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.