ΠΑΟΚ: Αυλαία για έκτη συνεχόμενη φορά στην Τούμπα

Γιώργος Ζαΐρης20 Αυγούστου 2023

Ο Δικέφαλος του Βορρά ρίχνεται σήμερα στη μάχη του Πρωταθλήματος υποδεχόμενος τον Αστέρα Τρίπολης. Τελευταία φορά που οι δυο ομάδες συναντήθηκαν σε πρεμιέρα Πρωταθλήματος ήταν την σεζόν 2018-19, τη χρονιά δηλαδή που ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το νταμπλ και στέφθηκε αήττητος Πρωταθλητής.

Η σημερινή είναι η έκτη συνεχόμενη πρεμιέρα του Δικεφάλου με εντός έδρας ματς, έχοντας μετρήσει πέντε νίκες αλλά και μια ήττα, αυτή από τον ΠΑΣ την σεζόν 2021-22.

Τριάντα διαφορετικές ομάδες έχει αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ σε πρεμιέρα Πρωταθλήματος μέχρι τώρα. Οι 41 από τους πρώτους αγώνες που έδωσε για το Πρωτάθλημα έχουν γίνει εντός έδρας, ενώ 23 φορές οι υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ ξεκίνησαν μακριά από την έδρα του. Εντός έδρας μετρά 28 νίκες – 9 ισοπαλίες και 4 ήττες. Εκτός επικράτησε 4 φορές, σημειώθηκαν 11 ισοπαλίες και ηττήθηκε 8 φορές.

Εξι αγώνες πρεμιέρας έχει δώσει ο ΠΑΟΚ με την Ξάνθη που είναι η δεύτερη ομάδα στην λίστα με τις περισσότερες κόντρες. Υπάρχουν ακόμη τέσσερα ματς με Καβάλα και Παναχαϊκή.

Τρεις διαδοχικές χρονιές βρήκε μπροστά του το Αιγάλεω στο πρώτο ματς. Το 1965-66 ηττήθηκε με 1-0 στην Αθήνα, ενώ τις δύο επόμενες σεζόν επικράτησε με 3-1 και 2-0 στην Τούμπα.

Από το 2009-10 μέχρι και σήμερα μόνο μια φορά τη σεζόν 2016-17 έκανε ποδαρικό εκτός στο ματς με τον Λεβαδειακό. Πριν από αυτό το ματς, τελευταία του μάχη εκτός ήταν στις 30 Αυγούστου 2008 με τον ΟΦΗ από την οποία έφυγε νικητής με 2-0.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.