Αυγενάκης: Το... τουρ της απολογίας του στα κανάλια της χώρας

Μάνος Χατζάκης03 Ιουλίου 2024

«Υπερβολές τα περί χειροδικίας» χαρακτηρίζει ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, τα όσα έγιναν στο «Ελ. Βενιζέλος» την περασμένη Παρασκευή (28/6), όταν και είχε επεισόδιο με εργαζόμενο σε αεροπορική εταιρεία, επειδή έχασε την πτήση του.

Σήμερα και αφού το βίντεο με την επίθεση ήρθε στη δημοσιότητα, ο Λευτέρης Αυγενάκης, ξεκίνησε το... τουρ στα κανάλια, προκειμένου να ζητήσει συγγνώμη και να βάλει τα πράγματα στη σειρά, σύμφωνα πάντα με τη δική του οπτική γωνία.

Ο Κρητικός πολιτικός έχασε, σαφώς, την ψυχραιμία του, αντιδρώντας με τρόπο που δεν το τιμά στο αεροδρόμιο, ωστόσο ο ίδιος κάνει λόγο για «λεκτικό επεισόδιο», τη στιγμή που το βίντεο δείχνει διαφορετικά το όλο σκηνικό.

Ο κ. Αυγενάκης πήρε... σβάρνα τα κανάλια, βγαίνοντας διαδοχικά σε σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας και τη στιγμή που πρώτος σχολίασε το συμβάν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, ζητά από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να τον αποπέμψει από το κόμμα.

Δείτε μερικά από τα «απολογητικά» βίντεο του κ. Αυγενάκη στα κανάλια της χώρας:

 Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Πολιτικής μίλησε σε διάφορα κανάλια, εξηγώντας ότι δεν χειροδίκησε κατά του εργαζομένου.

Το θέμα είναι πώς θα αντιδράσει και η Νέα Δημοκρατία μετά το σχετικό βίντεο με τη «λεκτική επίθεση», κάτι που δεν ξεκαθάρισε νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, περιμένοντας πρώτα να ακουστεί η θέση του κ. Αυγενάκη.

Κι αυτό συνέβη... απανωτά.

Η καταγγελία της ΟΣΥΠΕ

Το θέμα πήρε έκταση, μετά την καταγγελία της ΟΣΥΠΕ, ενώ το σχετικό βίντεο είναι ενδεικτικό της συμπεριφοράς του Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος, μετά από τέσσερις ημέρες, έδωσε τη δική του εκδοχή για το συμβάν.

Η καταγγελία της ΟΣΕΥΠΕ, αναφέρει:

«Υπήρξε ΝΑΙ ή ΌΧΙ περιστατικό βιαιοπραγίας πρώην Υπουργού σε βάρος υπαλλήλου γνωστής αεροπορικής εταιρείας στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος;


Τις τελευταίες ώρες μια σοβαρότατη καταγγελία έχει φτάσει στην Ο.Σ.Ε.ΥΠ.Ε, σύμφωνα με την οποία εμπλέκεται πρώην Υπουργός της Κυβέρνησης σε περιστατικό βιαιοπραγίας σε βάρος υπαλλήλου εδάφους γνωστής αεροπορικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Σύμφωνα με τα όσα μας μεταφέρονται πρόκειται για ένα επεισόδιο που φαίνεται να έλαβε χώρα πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, με φερόμενο ως πρωταγωνιστή πρώην Υπουργό και θύμα της καταγγελλόμενης βιαιοπραγίας μέλος του προσωπικού του αεροδρομίου που βρισκόταν στην πύλη εξόδου.


Ο πρώην Υπουργός φαίνεται να μπέρδεψε την πύλη, με αποτέλεσμα να κλείσει η πτήση. Είχαν προηγηθεί τρεις αναγγελίες με το επώνυμο του τέως υπουργού, όμως και πάλι δεν εμφανίστηκε στην έξοδο. Ο εν λόγω, σύμφωνα με όσα μας μεταφέρουν, ταξίδευε από την Αθήνα με προορισμό έναν από τους νομούς της Κρήτης. Με καθυστέρηση αρκετής ώρας λοιπόν βρέθηκε μπροστά στους εργαζόμενους του αεροδρομίου και άρχισε να φωνάζει, σύμφωνα πάντα με το περιεχόμενο της καταγγελίας. Κάποια στιγμή, όπως μας μεταφέρουν, η κατάσταση φαίνεται να ξέφυγε, με τον πρώην υπουργό να χτυπά με την άκρη του κινητού του στο κεφάλι μέλος του προσωπικού το οποίο έπεσε λιπόθυμο στο γκισέ ελέγχου των εισιτηρίων, με τους υπόλοιπους υπαλλήλους να προσφεύγουν στη συνδρομή της αστυνομίας.


Όμως και μπροστά στα όργανα, όπως μας μεταφέρουν, ο τέως υπουργός φαίνεται να πούλησε «τσαμπουκά» απειλώντας τον έναν εκ των δοκίμων ότι θα τον μεταθέσει. Μάλιστα όταν επιχείρησαν να τον ηρεμήσουν φώναζε «μην με ακουμπάτε έχω ασυλία». Οι καταγγέλλοντες ισχυρίζονται ότι το σκηνικό έχει βιντεοσκοπηθε
ί».

Πέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, το επεισόδιο καταδίκασαν με ανακοινώσεις, τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η Νέα Αριστερά. Την ίδια στιγμή, ο βουλευτής της ΝΔ, αναφέρει πως δεν είναι αντίθετος στο ενδεχόμενο άρση της ασυλίας του.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.