Τέλος ο Αυγενάκης για τη Νέα Δημοκρατία

Metrosport Team03 Ιουλίου 2024

Σύμφωνα με πηγές από τη ΝΔ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέπεμψε τον Λευτέρη Αυγενάκη στην επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ με αίτημα τη διαγραφή του. Μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων η επιτροπή, όπως ήταν αναμενόμενο, επικύρωσε αυτήν την εισήγηση. Μετά το επεισόδιο εις βάρος εργαζομένου στο «Ελ. Βενιζέλος» ο πρωθυπουργός δέχθηκε εισηγήσεις για να προχωρήσει στη διαγραφή του γαλάζιου βουλευτή από την Κρήτη. Τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε αυτήν την απόφαση αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο υπουργείο Υγείας.

Ο πρώην υπουργός παρά το τουρ της... απολογίας δεν έδειξε να πείσει τα στελέχη του κόμματος. Ο κ. Αυγενάκης κλήθηκε σήμερα (3/7) να δώσει εεξηγήσεις στον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρο Καλαφάτη. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ  15 λεπτά αποχώρησε εκνευρισμένος. Νωρίτερα, είχε κληθεί να εξηγήσει τη συμπεριφορά του και -δια τηλεφώνου- στον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα. 

Ο κ.Τασούλας από το βήμα της Βουλής ανακοίνωσε για τον Λευτέρη Αυγενάκη: «Εφαρμόζοντας τις αρχές που πηγάζουν από τον Κανονισμό το άρθρο 77 είμαι αναγκασμένος να επιβάλω μομφή για ανάρμοστη συμπεριφορά και αποκλεισμό από συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου».

Στον Άρειο Πάγο η ΟΣΕΥΠΕ

Εν τω μεταξύ, κατεπείγουσα επιστολή στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό εργαζόμενου από τον βουλευτή της ΝΔ και πρώην Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, έστειλε η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο (ΟΣΕΥΠΕ).

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Επιστολή Ο.Σ.Ε.ΥΠ.Ε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό εργαζόμενου από πρώην Υπουργό» Η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο δίνει στη δημοσιότητα την από 3/7/2024 κατεπείγουσα επιστολή που απέστειλε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία ζητείται η άμεση διερεύνηση το περιστατικού, να συλλεχθεί, ελεγχθεί και να μην αλλοιωθεί – καταστραφεί το οπτικοακουστικό υλικό των πυλών εξόδου για τις πτήσεις από Αθήνα προς Κρήτη, καθώς και να διερευνηθεί αν το συγκεκριμένο συμβάν κατεγράφη στο βιβλίο συμβάντων της αστυνομίας του αεροδρομίου από τη στιγμή που επιλήφθηκε αστυνομία του. Αν όχι, να διερευνηθεί ποιοι λόγοι οδήγησαν στη καταγραφή και την απόκρυψη ενός τέτοιου γεγονότος».


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.