Αξίζει τον τίτλο 100%, γιατί απλά είναι ο καλύτερος

Γιώργος Καστάνης19 Μαΐου 2024

Ο τελευταίος τελικός της σεζόν για τον ΠΑΟΚ. Ένα ακόμη παιχνίδι καθοριστικό, από το αποτέλεσμα του οποίου, έτσι όπως τα “έφερε” η μοίρα, θα κριθεί ο τίτλος του Πρωταθλητή. Ο Δικέφαλος τον αξίζει. Πολύ απλά, διότι απέδειξε με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια πως είναι ο καλύτερος από όλες τις ομάδες. Καλείται όμως, αυτή την ποδοσφαιρική του ανωτερότητα, να την παρουσιάσει και στο τελευταίο κομβικό παιχνίδι.

Έχει απέναντί του, έναν παραδοσιακό αντίπαλο. Τον Άρη. Ο οποίος θα κάνει τα πάντα για να του κόψει βαθμούς. Η αντιπαλότητα των δύο ομάδων είναι δεδομένη. Αυτό δεν αλλάζει. Το ζητούμενο όμως είναι ένα: Ποια ομάδα θα παρουσιαστεί περισσότερο αποφασισμένη στον αγωνιστικό χώρο.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έδειξαν πως έχουν ισχυρό κίνητρο. Οι τρεις συνεχόμενες νίκες με αντιπάλους κατά σειρά την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, απλά επιβεβαιώνουν πως ο ΠΑΟΚ θέλει και μπορεί. Από την έναρξη της σεζόν δεν κατάφερε να κερδίσει τον Άρη, είτε εκτός, είτε εντός έδρας.

Στο τελευταίο παιχνίδι όμως δεν υπάρχει κανένα άλλο αποτέλεσμα, παρά μόνο η νίκη. Το ευτύχημα για τον ΠΑΟΚ, είναι πως ο αντίπαλός του, έχει ένα ακόμη καθοριστικό παιχνίδι μπροστά του. Τον τελικό του Κυπέλλου. Εκεί όπου θέλει να κατακτήσει ένα τρόπαιο μετά από μισό και βάλε αιώνα. Μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο, αυτό το επιπλέον παιχνίδι που έχει ο Άρης για την διαμόρφωση του αποψινού αποτελέσματος; Πρακτικά όχι, αλλά αυτό υπόκειται στο υποσυνείδητο των παικτών που θα αγωνιστούν.

Το ζητούμενο είναι τι θα κάνουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Εφόσον έχουν καθαρό μυαλό, είναι σίγουροι στις κινήσεις τους, πιέσουν κατάλληλα τους αντιπάλους τους, παίξουν έξυπνα και δημιουργικά και ασφαλώς εφόσον αποφύγουν τα λάθη που κοστίζουν, τότε ναι θα καταφέρουν να κερδίσουν.

Ο ΠΑΟΚ αξίζει τον τίτλο 100% γιατί απέδειξε πως είναι ο καλύτερος. Στα γκολ που πέτυχε περισσότερα από κάθε άλλον, στα γκολ που δέχθηκε λιγότερα από κάθε άλλον. Στην συγκομιδή των βαθμών στα ντέρμπι, εκεί που έκαιγε η μπάλα. Στην παραγωγικότητα. Ήδη μετρά 133 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ένα νούμερο ασύλληπτο.

Θα εξαρτηθούν πολλά και από την τακτική που θα ακολουθήσουν οι δύο προπονητές; Ασφαλώς. Περισσότερο όμως θα μετρήσει η θέληση των παικτών. Οι απλές ενέργειες του Κωνσταντέλια, του Ζίβκοβιτς, του Τάισον, του Μπράντον, του Ντεσπόντοφ, του Μεϊτέ, όλων ανεξαιρέτως.

Με πίστη, καθαρό μυαλό, σίγουρες κινήσεις και χωρίς άγχος, ο ΠΑΟΚ μπορεί να στεφθεί Πρωταθλητής Ελλάδας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.