Άξια πρόκριση, πανίσχυρος με Τσαλόφ, Τισουντάλι και…. Μειτέ

Γιώργος Καστάνης01 Αυγούστου 2024

Για τον Πρωταθλητή Ελλάδας, μία επιτυχημένη πορεία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και στις εγχώριες, αποτελεί μία πρόκληση που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Ο ΠΑΟΚ ισχυροποιείται αφάνταστα στην μεσοεπιθετική του γραμμή κάτι που πρακτικά σημαίνει πως ο πήχης ανέβηκε πολύ υψηλότερα για την νέα σεζόν που ήδη έχει ξεκινήσει. Με τον Τσαλόφ στην κορυφή της επίθεσης, τον Τισουντάλι που ήδη ανακοινώθηκε και μπορεί να παίξει με άνεση στην αριστερή πλευρά αλλά και μέσα στην αντίπαλη περιοχή, τον νεαρό και πολλά υποσχόμενο Σορετίρε που ήρθε ως ελεύθερος από την Μάντσεστερ Γιουνάϊντεντ, ο Δικέφαλος αποκτά τρομερή ποιότητα που ειλικρινά δεν θυμάμαι να είχε στο πρόσφατο παρελθόν. 

Και συνυπολογίζοντας ασφαλώς ότι θα αξιοποιηθούν από τον προπονητή, οι ήδη υπάρχοντες. Δηλαδή οι Κωνσταντέλιας, Αντρίγια, Ντεσπόντοφ, Τάϊσον και Μουργκ που σήκωσαν το κύριο βάρος της περσινής φοβερής πορείας, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι με δουλειά και συντονισμό, ο ΠΑΟΚ μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα σε οποιονδήποτε αντίπαλό του.

Σε όλους αυτούς που αναφέραμε, πρέπει να προσθέσουμε και την πληροφορία που έρχεται από την Ρωσία και τον γνωστό δημοσιογράφο Ιβάν Καρπόφ, σύμφωνα με την οποία ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρεται σοβαρά για την απόκτηση του Ρώσου εξτρέμ Άντον Μίραντσουκ που μένει ελεύθερος. Δεν ξέρω εάν αποκτηθεί και ο τελευταίος, αλλά σε κάθε περίπτωση με όσους αναφέραμε, ο ΠΑΟΚ αποκτά μία ισχύ από την μεσαία γραμμή και μπροστά.

Το «κερασάκι στην τούρτα» θα μπει, εκτός απροόπτου και με την έλευση του Μεϊτέ. Είναι ο παίκτης που επιμόνως ζητά ο Λουτσέσκου, είναι αυτός που όπως μετέδωσε το Metropolis 95,5 πριν από την έναρξη του αγώνα με την Μπάνια Λούκα, βρίσκεται πολύ κοντά στην επιστροφή του, στην Τούμπα. Επιτρέψτε μου να αναφέρω πως ο ΠΑΟΚ, όπως είναι δομημένος, με το ήδη υπάρχον ρόστερ και με τις κινήσεις που προαναφέραμε, θα έχει πολλές προοπτικές για να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρόκρισή του, στο ανανεωμένο League Stage του Champions League. 

Και ασφαλώς να διεκδικήσει εκ νέου με αξιώσεις το Πρωτάθλημα. Όλα αυτά, μετά την δικαιότατη πρόκριση επί της Μπάνια Λούκα (με δύο νίκες), μετά την επίτευξη της οποίας, ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε μίνιμουμ έσοδα από την παρουσία του, στους ομίλους του Conference League. Την ίδια στιγμή βάζει πλώρη για τα ματς με την Μάλμε, που είναι καλύτερη ασφαλώς από την Μπάνια Λούκα, αλλά δεν αποτελεί τον αντίπαλο – φόβητρο για τον Δικέφαλο.

Στη Βοσνία οι παίκτες του Λουτσέσκου έκαναν πολύ απλά το καθήκον τους. Έλεγξαν το παιχνίδι, δεν πανικοβλήθηκαν παρά τα λάθη που έγιναν στο πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης. Πέτυχαν το γκολ με τον Μουργκ, είχαν νωρίτερα δοκάρι με τον Κουλιεράκη, αργότερα με τον Τάϊσον, ήταν καλύτεροι σε όλους τους τομείς. Το αξιομνημόνευτο του αγώνα, εκτός από την πρόκριση του ΠΑΟΚ, ήταν η αναγνώριση του Κωνσταντέλια, από τους οπαδούς της Μπάνια Λούκα όταν μπήκε στο γήπεδο. 

Όταν σε ένα διεθνές παιχνίδι, στον Βορρά των Βαλκανίων αναγνωρίζεται η ποιότητα, η αξία του Κωνσταντέλια, τα λόγια είναι περιττά. Και στον ΠΑΟΚ πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι για αυτή την αναγνώριση, όπως το ίδιο ισχύει για τον νεαρό μεσοεπιθετικό. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε έξυπνα στην Βοσνία, ορθολογικά, δεν έδωσε το δικαίωμα στους αντιπάλους του, να τον αμφισβητήσουν και δικαίως προχωρά.

Έχει την ραχοκοκαλιά του ρόστερ, προστίθενται παίκτες με ποιότητα και μεγάλες ικανότητες, δημιουργούνται μεγάλες προσδοκίες για την πορεία της ομάδας από τους φιλάθλους. Όλα αυτά προϊδεάζουν για μία ακόμη καλύτερη πορεία από μία ομάδα που έχει υψηλές βλέψεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.