Auf Wiedersehen «Κούλιε»: Από το γκολ με δύο διαφορετικά παπούτσια στην καταξίωση

Χάρης Εμμανουηλίδης22 Αυγούστου 2024

Η τελευταία του παράσταση με τα ‘’ασπρόμαυρα’’. Μεγάλη και ευρωπαϊκή, όπως του αρμόζει. Γεμάτη συναίσθημα, αλλά με μάτι που γυαλίζει, είτε από πάθος, είτε από συγκίνηση. Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, ένας ‘’λύκος’’ από τα Χανιά, δίνει σήμερα την τελευταία του παράσταση μπροστά στο κοινό που τον λάτρεψε που πανηγύρισε μαζί του από γκολ στο 90 μέχρι και επιτυχημένα τάκλιν.

Ο ίδιος σε παλαιότερη αποκλειστική συνέντευξη του στο Metrosport.gr, είχε αναφερθεί στον τρόπο που ο ίδιος έφτασε από ball boy σε παιχνίδια με τον Κλάους Αθανασιάδη να βρίσκεται σε επαγγελματικό επίπεδο με τον Δικέφαλο. 

Τίποτα δεν ήταν εύκολο, τίποτα δεν του χαρίστηκε, αλλά όπως λέει, «ο ΠΑΟΚ είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, υπάρχει η πίεση από την ιστορία, τον κόσμο και αυτό δημιουργεί ένα πολύ ωραίο συναίσθημα για τον κάθε παίκτη».

Συνεπής σε όλα του. Εκτός από μία φορά. Πότε ήταν αυτή; Όταν ήταν παίκτης της Κ19 υπό τις οδηγίες του Στέλιου Μαλεζά. Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα της Κ19, ένα λάθος ξυπνητήρι που δεν χτύπησε κάνει τον ΄΄Κούλιε’’ να τρέχει για να προλάβει το λεωφορείο με περιθώριο 15 λεπτών. Πήρε ότι πρόλαβε, αλλά ξέχασε κάτι. Το δεύτερο ζευγάρι παπουτσιών του. Και πάνω που μπορεί να πει κανείς, τι θα μπορούσε να συμβεί; Συνέβη το απίστευτο.

Στο 10΄ σκίζεται το ένα παπούτσι του και συνεχίζει μέχρι το ημίχρονο με την κάλτσα όπου πάει στα αποδυτήρια και αναζητά το μοναδικό διαθέσιμο παπούτσι το οποίο ωστόσο είναι δύο νούμερα μεγαλύτερο. Δεν το σκέφτεται στιγμή και τα φοράει. Ένα μαύρο και ένα λευκό. Μέσα από αυτή την τρελή ιστορία ωστόσο πέτυχε το πρώτο του γκολ με την Κ19.

Ένα παιδί που δεν σταματά να δουλεύει, να μάχεται για το καλύτερο και να στοχεύει στην εξέλιξη. Να πεισμώνει όταν αυτή δεν έρχεται και να σηκώνεται όταν πέφτει. Με μεγάλο δείκτη αυτοπεποίθησης που ξεπερνάει τα συνηθισμένα πατώντας ταυτόχρονα στα πόδια του, σαν έτοιμος από καιρό.

Από ‘’μαθητής’’ του Ίνγκανσον, σημείο αναφοράς στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Ο ίδιος είχε μπει στην εξίσωση της πρώτης ομάδας επί εποχής Αμπέλ Φερέιρα, με τον Πορτογάλο προπονητή να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον μικρό τότε από τα Χανιά. «Του άρεσε να δουλεύει με μικρούς παίκτες γενικότερα. Θυμάμαι με κρατούσε στην προπόνηση για να δουλέψουμε στο τέλος ατομικά, ήταν κάτι το οποίο υπήρχε στη φιλοσοφία του, μου έδινε ψυχολογία το ότι είχε ασχοληθεί μαζί μου. Θυμάμαι χαρακτηριστικά πως, ήταν 2η - 3η προπόνηση και με είχε ρωτήσει αν πηγαίνω σχολείο για το αν βολεύουν οι προπονήσεις ώστε να μπορώ να ανεβαίνω να κάνω προπόνηση με τους ‘’μεγάλους’’», ανέφερε σε παλαιότερο χρόνο στο Metrosport.gr ο Κρητικός αμυντικός.

Οι ημερομηνίες ορόσημο και το άγχος του πατέρα του

Χανιά – Θεσσαλονίκη, ένα δρομολόγιο που τρεις φορές επιχείρησε να κάνει ο Κωνσταντίνος, ωστόσο και τις τρεις το ραντεβού με τον ΠΑΟΚ δεν έγινε για διαφορετικούς λόγους, τέταρτη και… φαρμακερή. Η 4η Μαΐου αδιαμφησβήτητα είναι μία ημέρα που ο 21χρονος δεν θα ξεχάσει ποτέ. Τότε, το πολυπόθητο ραντεβού μεταξύ των δύο πλευρών, έγινε πράξη.

Η μητέρα του, που πλέον είναι από τους μεγαλύτερους θαυμαστές του, είχε δοκιμάσει να στείλει τον μικρό Κωνσταντίνο σε όλα τα αθλήματα πλην του ποδοσφαίρου, από τένις μέχρι κολυμβητήριο, αλλά η μοίρα του ήταν άλλη. Το ποδόσφαιρο.


Αγαπημένο του ρητό; «αν σκέφτεσαι αρνητικά, αρνητικά πράγματα θα σου συμβούν».

Απωθημένα δεν έχει. Μόνο φιλοδοξίες. Τρόπαια είχε κατακτήσει πολλά στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ, επιθυμία του ένα τρόπαιο με την πρώτη ομάδα. Και αυτό ήρθε. Και πως ήρθε… Σε μία χρονιά με τον ίδιο απόλυτο πρωταγωνιστή, βασικό σε όλη διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά να λείπει από τον ‘’τελικό’’.

Δεν αγχώνεται στιγμή, απλά απολαμβάνει το ταξίδι. Οι ημερομηνίες που θα του μείνουν ανεξίτηλες βρίσκονται σε περίοπτη θέση στο βιβλίο της προσωπικής του ιστορίας. 17/3/2022. Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τη Γάνδη στο Conference League, μπορεί να μην αγωνίστηκε αλλά η πρόκριση επί βελγικού εδάφους θα του μείνει για πάντα.

20/8/2022. Λίγους μήνες μετά, πέντε για την ακρίβεια. Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει στην Τουμπα τον Παναιτωλικό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και ο Κουλιεράκης ακούει από τον Ραζβάν Λουτσέσκου το όνομα του στους 11 που ξεκινούν. Ο ίδιος μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, παίζει το πρώτο του 90λεπτο, ωστόσο οι δικοί του άνθρωποι δεν βρέθηκαν στις εξέδρες λόγω… άγχους. Φανταστείτε ο πατέρας του, είδε την αναμέτρηση γεμάτος περηφάνια από τα Χανιά καθώς δεν μπορούσε να διαχειριστεί το άγχος του.

Το νερό είχε μπει στο αυλάκι και τα υπόλοιπα είναι ιστορία ή όπως λένε οι Γερμανοί, Auf Wiedersehen.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.