Αττική: Πώς έζησαν τις καταστροφικές πυρκαγιές οι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού

Metrosport Team16 Αυγούστου 2024

Για τις δραματικές στιγμές που έζησαν κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών στην Αττική μίλησαν στην ΕΡΤ, η Βασιλική Δάλλα και ο Νικόλαος Μπαρμπαγιάννης, μέλη του Ερυθρού Σταυρού.

 Πιο συγκεκριμένα, η κυρία Δάλλα, νοσηλεύτρια και υπεύθυνη της Κινητής Μονάδας Υγείας και ο κύριος Μπαρμπαγιάννης, Σαμαρείτης και διασώστης, αναφέρθηκαν με ειλικρίνεια στις προκλήσεις που αντιμετώπισαν, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές τους για να σώσουν άλλους.

 «Η φωτιά είχε φτάσει πάρα πολύ κοντά. Εμείς δε μπορούσαμε να τους αφήσουμε εκεί πέρα. Μπαίναμε μέσα με αυτοθυσία και απεγκλωβίζαμε και τους κατοίκους και τα ζωάκια», ανέφερε ο κ. Μπαρμπαγιάννης.

 Οι Κινητές Μονάδες Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εξοπλισμένες με την πιο σύγχρονη τεχνολογία και υποστηριζόμενες από άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, απέδειξαν για άλλη μια φορά την αξία τους, προσφέροντας κρίσιμη βοήθεια σε αναπνευστικά προβλήματα, καρδιολογικά περιστατικά και κρίσεις πανικού. 

Όπως υπογράμμισε η κυρία Δάλλα, «είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να στηρίξεις τον άνθρωπο σε τέτοιες καταστάσεις, ακραίες και τρομερά δυσμενείς».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.