Αττική: Δείχνει τα «δόντια» της η κακοκαιρία στα βόρεια προάστεια

Metrosport Team04 Ιουλίου 2024

Τα δόντια της δείχνει η νέα κακοκαιρία που πλήττει από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (4/7).

Τα φαινόμενα είναι ιδιαίτερα έντονα στις βόρειες περιοχές της Αττικής, με τη βροχή να είναι σφοδρή σε Άνοιξη, Άγιο Στέφανο, Δροσιά.

Μάλιστα, οι κεραυνοί άρχισαν να πέφτουν εδώ και ώρα κατά δεκάδες, με τον όγκο των υδάτων της βροχής να προκαλούν κυκλοφοριακά προβλήματα.

Λόγω συσσώρευσης υδάτων η Τροχαία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας:

  • Στον παράδρομο της ΝΕΟΑΛ στο ύψος του κόμβου Βαρυμπόμπης
  • Στην πλατεία Δροσιάς
  • Στον παράδρομο της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Βαρυμπόμπη, στο ύψος του Αγίου Στεφάνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αττική εστάλη 112 για την κακοκαιρία για περιορισμό των μετακινήσεων καθώς προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και αναφέρει ότι προβλέπονται «τοπικά ισχυρές καταιγίδες στην Αττική από το μεσημέρι σήμερα έως και τις πρώτες βραδινές ώρες».

Tο έκτακτο για την κακοκαιρία

Οι καταιγίδες σε τοπικό επίπεδο θα έχουν υψηλή ραγδαιότητα, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις χωρίς απαραίτητα να συνοδεύονται από μεγάλα ύψη υετού.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα Πέμπτη 04/07/24 θα επηρεάσουν:

  • Την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως νομοί Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής) καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου έως νωρίς το απόγευμα.
  • Τη Θεσσαλία και τις Σποράδες έως το απόγευμα.
  • Την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια έως αργά το απόγευμα. Επισημαίνεται ότι σε τοπικό επίπεδο στην Αττική η ραγδαιότητα των φαινομένων θα είναι υψηλή, με μεγάλη συχνότητα κεραυνών.


 


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.