Ατρόμητος… ο ΠΑΟΚ!

Metrosport Team04 Φεβρουαρίου 2024

Είναι δεδομένο και κατατεθειμένο στους αγωνιστικούς χώρους, ότι ο ΠΑΟΚ είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα που τη διακρίνουν χαρακτηριστικά που δύσκολα συναντάς στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι μάλιστα αρκετοί οι φίλαθλοι, όχι μόνο του Δικεφάλου, που έχουν την άποψη ότι ο σημερινός Δικέφαλος είναι καλύτερος, πληρέστερος από αυτόν που κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2019. Όμως τα λόγια και οι γνώμες δεν μετρούν πάντα εντός αγωνιστικού χώρου. 

Έχουμε πλείστα παραδείγματα όπου σύλλογοι, φανερά καλύτεροι και αξιόλογοι, έχασαν δικές τους «μάχες» από λάθη ή από εμφανίσεις δυσανάλογες της αξίας, με αποτέλεσμα να μην καρπωθούν αυτό που τους άξιζε. Ο ΠΑΟΚ ήδη μπήκε με το δεξί στον πρώτο πολύ δύσκολο και απαιτητικό μήνα του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Δεν θυμόμαστε στο παρελθόν να συναντάμε τόσα πολλά ντέρμπι σε συντομότατο χρονικό διάστημα. Το πιο φωσφορούχο παράδειγμα είναι τα τρία ματς με τον Παναθηναϊκό έως τις 14 Φεβρουαρίου. 

Ωστόσο, για να συνδέσεις τις επιτυχίες ή και τα θετικά αποτελέσματα των ντέρμπι με την διεκδίκηση του πρωταθλήματος επιβάλλεται οι βαθμολογικές απώλειες στα υπόλοιπα ματς να είναι ελάχιστες ή καλύτερα μηδενικές. Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ατρόμητο και στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές μετά τα ντέρμπι, αγωνίζεται εκτός έδρας με Πανσερραϊκό, Παναιτωλικό και Λαμία! Μέσα σε όλα αυτά υφίστανται και οι αγώνες για την Ευρώπη στις 7 και 14 Μαρτίου. 

Όλα τα παραπάνω τα αναφέραμε για δυο κυρίως λόγους: ο πρώτος για να δείξουμε το πόσο δύσκολο και απαιτητικό είναι το πρόγραμμα και ο δεύτερος για το μέγιστο της προσοχής που επιβάλλεται να αποδοθεί στους 4 πιο «μικρούς» αντιπάλους. Με μια κουβέντα για να διεκδικήσει ο Δικέφαλος όσα περισσότερα μπορεί επιβάλλεται να παρουσιάζεται… ατρόμητος και να αποδίδει το καλύτερο δυνατό σε όλα τα ματς. Μπορεί ο κ. Λουτσέσκου να επαναλαμβάνει ότι ο ΠΑΟΚ έχει το «μυαλό» του μόνο στον αγώνα που έπεται αλλά δυστυχώς το μυαλό πολλών ποδοσφαιριστών δε μπορεί να λειτουργήσει πάνω σε αυτό το σκεπτικό και την απόλυτη ποδοσφαιρική οδηγία του προπονητή. 

Για παράδειγμα όταν ο σύλλογος ανανεώνει- σωστά- τα συμβόλαια παικτών και προπονητή που θέλει να κρατήσει, τότε το μυαλό αυτών αλλά και ορισμένων που αποζητούν την ανανέωση συμβολαίου, μπορεί λόγω ικανοποίησης ή προσμονής να μην προσηλωθεί στον σημερινό αγώνα για παράδειγμα. Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ πρέπει να παραμείνει «ατρόμητος» σε οποιαδήποτε θετική ή αρνητική κατάσταση προκύπτει τόσο μέσα στα παιχνίδια, όσο και στον πόλεμο τον εξωαγωνιστικό και πιθανότατα διαιτητικό που θα αντιμετωπίσει. 

Όλοι τους και μεις μαζί, όπως και οι φίλαθλοι, επιβάλλεται να έχουν συνεχώς στο μυαλό τους το πως θα διατηρήσουν την ασπίδα της ομάδας ικανή να αποκρούσει κάθε επίθεση που θα δεχθεί. Ήδη ο Παναθηναϊκός έχει βάλει την εξωαγωνιστική μηχανή του μπροστά νομίζοντας ότι έτσι θα κερδίσει κάτι ή θα δικαιολογήσει την ήττα ή τις ήττες που δύναται να αποκομίσει από τον ΠΑΟΚ. Εμείς ευελπιστούμε ότι επειδή ο κορμός του ΠΑΟΚ – που συμπεριλαμβάνει τα πάντα και τους πάντες- έχει μνήμη που μεταποιήθηκε σε γνώση, θα μπορέσει να ανταποκριθεί με αρχής γενόμενης με τον Ατρόμητο.



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.