Ατλέτικο Μαδρίτης: Το εντυπωσιακό ρεκόρ με τον Τσόλο Σιμεόνε στον πάγκο!

Δημήτρης Μπασμπαρέλας11 Απριλίου 2024

Από τον Δεκέμβριο του 2011, όταν και ανέλαβε επίσημα την Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Ντιέγκο «Τσόλο» Σιμεόνε κρατά ένα αν μη τι άλλο εντυπωσιακό ρεκόρ.

Ποιο είναι αυτό; Γνωρίζετε ότι η ομάδα από τη Μαδρίτη δεν έχει χάσει ποτέ σε παιχνίδι εντός έδρας στο Champions League όσον αφορά τα νοκ άουτ παιχνίδια για τις προκρίσεις;

Κι όμως… δεν έχει χάσει κανένα. Για την ακρίβεια και σύμφωνα με τα όσα καταγράφει σελίδα στο «Χ» (πρώην Twitter) οι «ροχιμπλάνκος» μετρούν 17 παιχνίδια δίχως ήττα. Έχουν 11 νίκες και 6 ισοπαλίες, ενώ έχουν δεχθεί μόλις πέντε γκολ. Δείγμα άξιο αναφοράς για τη σκληροτράχηλη και γεμάτη δυναμισμό ομάδα, που έχει δημιουργήσει εδώ και χρόνια.

«Όταν κερδίζω, είμαι χαρούμενος, μου δίνει ένα καλό συναίσθημα. Όταν η ομάδα παίζει, όπως έπαιξε, είμαι χαρούμενος. Μετά από 15 ημέρες χωρίς να παίξουμε, δεν ήμασταν σίγουροι πώς θα γίνει, αλλά ασκήσαμε καλή πίεση και κλέψαμε πολύ την μπάλα. Τώρα πάμε στο γήπεδο τους, ξέροντας τι να περιμένουμε», δήλωσε ο Σιμεόνε μετά από τη νίκη με 2-1 επί της Ντόρτμουντ.

Το πρώτο γκολ

Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Ατλέτικο σε επτά αγώνες εναντίον γερμανικής αντιπάλου (2 ισοπαλίες, 4 ήττες), μετά από την εντός έδρας νίκη με 1-0 επί της Λεβερκούζεν στη φάση των ομίλων 2019/20.

Παράλληλα, το σερί των «ροχιμπλάνκος» με έξι διαδοχικά ματς δίχως να δεχθούν γκολ στους εντός έδρας αγώνες των προημιτελικών του Champions League ολοκληρώθηκε με το γκολ του Αλέ.

Κατά τα άλλα; Το πρώτο γκολ του Ροντρίγκο Ντε Πολ μετά από 3 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα ήταν το πρώτο πιο γρήγορο γκολ της Ατλέτικο στο Champions League, από τότε που ο Σαούλ είχε... δράσει εναντίον της Λίβερπουλ το 2020 (3 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα).

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η ρεβάνς με αντίπαλο την Μπορούσια θα γίνει στο Ντόρτμουντ, την Τρίτη 16 Απριλίου. Όποιος περάσει, θα αντιμετωπίσει τον νικητή από την «τιτανομαχία», Παρί-Μπάρτσα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.