Ατλέτικο Μαδρίτης: «Μάχη» ως το τέλος με 70.000 λαού στο πλευρό της!

Δημήτρης Μπασμπαρέλας01 Οκτωβρίου 2024

«Μάχη» ως το τέλος, μέχρι να σφυρίξει τη λήξη ο διαιτητής. Πνεύμα μαχητικότητας, πνεύμα νικητή…

Εννιά επίσημα παιχνίδια μετρά από την έναρξη της σεζόν η Ατλέτικο Μαδρίτης του Τσόλο Σιμεόνε (οκτώ στο Πρωτάθλημα και ένα στο Champions League) και στα έξι από αυτά έχει βρει γκολ στο φινάλε, στις καθυστερήσεις. Αν δεν είναι αυτό πνεύμα νικητή, τότε ποιο είναι;

Μάλιστα, στα τέσσερα από τα έξι παιχνίδια, στα οποία βρήκε γκολ στο τέλος, κατάφερε και άλλαξε το αποτέλεσμα και τη βαθμολογική της συγκομιδή. Στις αναμετρήσεις με Τζιρόνα και Βαλένθια η Ατλέτικο είχε ήδη εξασφαλίσει τη νίκη και απλά αύξησε τον δείκτη του σκορ, δίνοντας μεγαλύτερες διαστάσεις στις νίκες της.

Οι πέντε επιπλέον βαθμοί

Ωστόσο, στα εκτός έδρας παιχνίδια με Αθλέτικ Μπιλμπάο και Θέλτα πήρε τρίποντα με το ίδιο σκορ, ενώ «τσίμπησε» και τον βαθμό στο ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Επομένως, πήρε πέντε περισσότερους βαθμούς, καθιστώντας την στην 4η θέση της βαθμολογίας... ύστερα και από τη χθεσινή νίκη της Βιγιαρεάλ. Οι «ροχιμπλάνκος» είναι πλέον 5 βαθμούς πίσω από την κορυφή.

Καλή… αρχή

Συν τοις άλλοις στην πρεμιέρα της, στη νέα League Phase του Champions League ξεκίνησε με νίκη στις… καθυστερήσεις. Η ομάδα του Σιμεόνε έκανε την ανατροπή και πήρε το τρίποντο, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ. Στα έξι ματς, που βρήκε δίχτυα, δύο ποδοσφαιριστές σημείωσαν από ένα γκολ. Οι Χούλιαν Άλβαρες και Κορέα, ενώ πρόσθεσαν από ένα και οι Κόκε, Χιμένες…

Αναλυτικά τα παιχνίδια που σκόραρε στις καθυστερήσεις, αλλά και οι σκόρερ:

  • 25/08/24 PRD Ατλέτικο Μαδρίτης-Τζιρόνα 3-0

Σκόρερ: Κόκε

  • 31/08/24 PRD Αθλέτικ Μπιλμπάο-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1

Σκόρερ: Κορέα

  • 15/09/24 PRD Ατλέτικο Μαδρίτης-Βαλένθια 3-0

Σκόρερ: Χούλιαν Άλβαρες

  • 19/09/24 UCL Ατλέτικο Μαδρίτης-Λειψία 2-1

Σκόρερ: Χιμένες

  • 26/09/24 PRD Θέλτα-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1

Σκόρερ: Χούλιαν Άλβαρες

  • 29/09/24 PRD Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Μαδρίτης 1-1

Σκόρερ: Κορέα

Το νέο ρεκόρ προσέλευσης στο «Metropolitano»

Την ίδια στιγμή, περισσότεροι από 70.000 οπαδοί (70.112 για την ακρίβεια) μαζεύτηκαν στο «Metropolitano» για να παρακολουθήσουν το μεγάλο τοπικό ντέρμπι με τη Ρεάλ, ένα νέο ρεκόρ προσέλευσης στο στάδιο, μετά από τις εργασίες επέκτασης του γηπέδου τις τελευταίες σεζόν, που επέτρεψαν στην «Ατλέτι» να σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ των 69.196, όταν επισκέφθηκε το συγκεκριμένο γήπεδο η Ίντερ για τους «16» του Champions League. Η αύξηση, σχεδόν περισσοτέρων από 1.000 φιλάθλους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «intothecalderon», αντικατοπτρίζει όχι μόνο τη σκληρή δουλειά, που καταβάλλεται στις εγκαταστάσεις, αλλά και σε άλλους τομείς του συλλόγου για την... επαφή με τους φιλάθλους.

Αν αφήσει κανείς στην άκρη τα όσα έγιναν με την 20λεπτη διακοπή του ματς στο ντέρμπι, οι προσπάθειες σε επίπεδο μάρκετινγκ, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, έχουν βελτιωθεί δραστικά τους τελευταίους 12 μήνες και πρωτοβουλίες, όπως η πρόσφατη εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη νόσο του Αλτσχάιμερ, αποτελεί απλά ένα και μόνο παράδειγμα επί τούτου.

Μόλις αυτή την εβδομάδα, ο σύλλογος κάλεσε δύο ηλικιωμένους οπαδούς, που είχαν φωτογραφηθεί, μετά από τη νίκη επί της Λειψίας στο Champions League. Έτσι, αποφασίστηκε να συναντήσουν τους παίκτες, αλλά και το προσωπικό σε μια προπόνηση, με σκοπό να τους ευχαριστήσουν για την υποστήριξή τους.

Αυτό ήταν το πρώτο μεγάλο παιχνίδι της σεζόν για την Ατλέτικο στο γήπεδο και είναι αναμφισβήτητα το μοναδικό σε τόσο υψηλό επίπεδο σε ό,τι έχει απομείνει από αυτό το ημερολογιακό έτος.

Η πρωταθλήτρια της Bundesliga, Μπάγερ Λεβερκούζεν, θα επισκεφθεί τη Μαδρίτη τον Ιανουάριο, ακολουθούμενη από την Μπαρτσελόνα τον Μάρτιο και μια… πιθανή συμμετοχή στο Champions League ή στο Copa del Rey, θα μπορούσε να φέρει επίσης πολύ κόσμο στο Στάδιο. Εάν ο ενθουσιασμός επιστρέψει, αυτό το ρεκόρ θα μπορούσε κάλλιστα να καταρριφθεί ξανά πριν τελειώσει η σεζόν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.