Athletic για Βλαχοδήμο και Νιούκαστλ: «Σαν να είχαμε ένα πιστόλι στο κεφάλι»

Metrosport Team13 Σεπτεμβρίου 2024

Συνεχίζοντας την καριέρα του στα κορυφαία ευρωπαϊκά σαλόνια, ο τερματοφύλακας της Εθνικής Ελλάδας, Οδυσσέας Βλαχοδήμος, ανανέωσε την παραμονή του στην Premier League, παίρνοντας μεταγραφή το καλοκαίρι για τη Νιούκαστλ . Με αυτή την μετακίνηση ασχολήθηκε και το αγγλικό «Athletic» εξηγώντας τον τρόπο που οι «καρακάξες» προχώρησαν στην απόκτησή του.

Ο 30χρονος Έλληνας «πορτιέρε» αποτέλεσε την ακριβότερη αγορά τερματοφύλακα στην ιστορία της Νιουκάστλ, αφού το κόστος της μετακίνησής του άγγιξε τελικά τα 23,6 εκατ. ευρώ, ένα από τα μεγαλύτερα ποσά για Έλληνες ποδοσφαιριστές. 

Ωστόσο, η μεταγραφή του αποτέλεσε μέρος ενός ακόμη μεγαλύτερου deal, αυτού της αγοράς του Έλιοτ Άντερσον, τον οποίο η Νότιγχαμ Φόρεστ πήρε από την Νιουκάστλ αντί 41,2 εκατ. ευρώ. Μια συμφωνία που υλοποιήθηκε χωρίς την θέληση τόσο της ομάδας όσο και του ιδίου. Πως όμως ξετυλίχθηκε το κουβάρι της εν λόγω υπόθεσης...

Σύμφωνα με το Athletic, μια από τις ομάδες με τις οποίες μιλούσε η Νιουκάστλ προκειμένου να πετύχει τα απαραίτητα deal που θα την έβγαζαν από την δύσκολη θέση, ήταν η Νότιγχαμ Φόρεστ. Αρχικά για την περίπτωση του Ελάνγκα, που άρεσε πολύ στον Έντι Χάου, όμως τα «Tricky Trees», δεν ήθελαν να τον παραχωρήσουν. Από την δική τους πλευρά, κοιτούσαν με ενδιαφέρον την περίπτωση του 21χρονου Έλιοτ Άντερσον, από τον οποίο όλοι περίμεναν μεγάλα πράγματα στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ.

Την τελευταία μέρα της προθεσμίας κι ενώ η θέση της Νιουκάστλ είχε δυσκολέψει πλέον αρκετά, η Νότιγχαμ ξεκαθάρισε, σύμφωνα με το αγγλικό ρεπορτάζ, τη διάθεσή της να πληρώσει αρκετά χρήματα για να πάρει τον Άγγλο μέσο, αρκεί εκείνοι να δέχονταν να συμπεριληφθεί στο deal και ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος.

 Μία πηγή από την ομάδα της Νιουκάστλ είπε στο «Athletic» πως ήταν «σαν να είχαμε ένα πιστόλι στο κεφάλι μας» θέλοντας να δείξει την δυσκολία της θέσης του κλαμπ.

Οι άνθρωποι της Νιουκάστλ δεν είχαν άλλη επιλογή από το να συμφωνήσουν, αφού η συναλλαγή αυτή, σε συνδυασμό με την πώληση του Μίντε στην Μπράιτον αντί 35 εκατ. ευρώ θα έλυνε το πρόβλημά της. Ο Άντερσον δεν ήθελε να αποχωρήσει από την ομάδα την οποία αναδείχθηκε και υποστηρίζει από μικρό παιδί, όμως όταν του εξήγησαν την κατάσταση, αποφάσισε να συμφωνήσει κι εκείνος για να βοηθήσει στην δύσκολη αυτή στιγμή.

Κάπως έτσι το διπλό αυτό deal ολοκληρώθηκε και ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος βρέθηκε έτσι στην Νιουκάστλ με μία άκρως εντυπωσιακή μεταγραφή ύψους 23,6 εκατ. ευρώ όντας ο ακριβότερος κίπερ στην ιστορία της κι ενώ είναι πιθανό εκείνος να μην βρει καν χρόνο συμμετοχής την φετινή σεζόν λόγω του συνωστισμού που υπάρχει στις θέσεις αυτές στην ομάδα με την ύπαρξη επίσης του βασικού κίπερ της ομάδας Νικ Πόουπ, αλλά και των Ντουμπράβκα, Γκιλέσπι και Ρούντι».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.