Athens Kallithea: Ο τελευταίος της αγώνας στην Α' εθνική ήταν με αντίπαλο τον Άρη

Μάνος Χατζάκης14 Μαΐου 2024

Η Athens Kallithea FC επιστρέφει μετά από 19 χρόνια στην Α' εθνική, όταν και τελευταία φορά είχε αγωνιστεί με αντίπαλο τον Άρη. Τη σεζόν 2004-05 είχαν υποβιβαστεί και οι δύο ομάδες, οι οποίες μάλιστα είχαν συναντηθεί στον τελευταίο αγώνα της αθηναϊκής ομάδας στην Α' εθνική.

Ήταν στις 25 Μαΐου του 2005, όταν η τότε Καλλιθέα και ο Άρης έπαιξαν στο Ελ Πάσο. Οι Θεσσαλονικείς είχαν ήδη υποβιβαστεί μετά τον επεισοδιακό αγώνα στο Χαριλάου με τον Ηρακλή, ο οποίος διεξήχθη στις 15 Μαΐου και διακόπηκε, λόγω επεισοδίων, από τον διαιτητή Μπριάκο.

Ακολούθησε ο χαμένος τελικός της Πάτρας, έξι μέρες μετά (21/5), όπου οι Θεσσαλονικείς ηττήθηκαν με 3-0 από τον Ολυμπιακό, οπότε ελάχιστοι είχαν ψυχολογία να ασχοληθούν με το παιχνίδι της Καλλιθέας.

Στους «ελάχιστους» και ο Γιώργος Χατζάρας με τους παίκτες του, οι οποίοι «κατέβηκαν» χωρίς κίνητρο και δεν κατάφεραν να υπερασπιστούν ούτε το πληγωμένο γόητρο της ομάδας με αποτέλεσμα να έρθει το 3-1 υπέρ των γηπεδούχων.

Ενδεικτικό ήταν το γεγονός πως ο Άρης έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το πρώτο ημίχρονο, λόγω αποβολής του Κουλακιώτη, παρόλα αυτά η Καλλιθέα, που είχε έμπειρους παίκτες στο ρόστερ όπως ο Βαγγέλης Αλεξανδρής και ο Λεωνίδας Βόκολος (έκανε το 1-0) και ο Τάσος Κυριάκος (είχε αγωνιστεί στον Άρη) ήταν καλύτερη και κέρδισε το αδιάφορο -και για τους δύο- ματς.

Το γκολ του Άρη είχε σημειώσει με πέναλτι ο Γιάννης Χρυσάφης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube







Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.