Αστραπή Νεάπολης: Δικαίωση των προσπαθειών της η άνοδος (δηλώσεις τριών ποδοσφαιριστών)

Χρήστος Λιάπης13 Ιουνίου 2024

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε ο τρίτος όμιλος της Γ’ κατηγορίας της ΕΠΣ Μακεδονίας καθώς υπήρξε μια εξάδα ομάδων σε σύνολο δέκα, που σε ένα μεγάλο διάστημα του Πρωταθλήματος διεκδίκησε με αξιώσεις τις δύο προνομιούχες θέσεις.

H Αστραπή Νεάπολης κατέκτησε τη δεύτερη θέση και επιστρέφει δυνατή και με φιλοδοξίες στο πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας


Φασούλας: «Το πίστευα ότι θα βγούμε»

Ο Πάρης Φασούλας για το φετινό Πρωτάθλημα επισήμανε: «Ηταν ένα δυνατό πρωτάθλημα, ένας δύσκολος όμιλος με ομάδες όπως οι Λύκοι, ο Ηφαιστος, οι Μακεδόνες, η ΑΕΝ Αστραπή. Ημασταν δεμένοι σαν οικογένεια και η εμπειρία τελικά μέτρησε ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας. Το πίστευα ότι θα βγούμε».

Οσο για σένα; «Επαιζα προηγούμενα σε ομάδες της Χαλκιδικής. Τον Ιανουάριο ήρθαν και τρεις πρώην συμπαίκτες μου οι Καραβίδας, Λιτζερίνος και Παπουνίδης που βοήθησαν και αυτοί στην επίτευξη της ανόδου αλλά και άλλοι παίκτες όπως οι Κοσμίδης από Πολυδένδρι, Πέσιος, Νικητίδης, Πέτσας. Κομβικό ήταν το παιχνίδι με τον Ζάχο όπου χάναμε με 2-0 και το γυρίσαμε σε 2-3. Αν δεν έχεις εμπειρία δεν τα παίρνεις αυτά τα παιχνίδια. Από την πλευρά μου βοήθησα όσο μπορούσα ενώ μεγάλο κεφάλαιο ήταν ο αρχηγός Θράσος Καρούτας αλλά και ο Γ. Σταθόπουλος. Ο Σταθόπουλος ήταν πρώτος σκόρερ και εγώ δεύτερος σκόρερ, αν και στόπερ. Είχαμε πολύ καλό κλίμα, καλούς προπονητές, ενισχύθηκε η ομάδα και ήρθε η επιτυχία». Για τη νέα χρονιά; «Θα κάνουμε μια πολύ δυνατή ομάδα και πιστεύω θα πετύχουμε άλλη μια άνοδο. Θα έρθουν άλλοι 2-3 καλοί παίκτες και πιστεύω θα κάνουμε το μπαμ». Ακόμη πρόσθεσε: «Σημαντικό ήταν που είχαμε δίπλα μας τον Γιώργο Καρούτα. Ηταν για τα πάντα, σαν πατέρας μας.

Σταθόπουλος: «Το ευχαριστήθηκα, πέρασα καλά»

Ο πρώτος σκόρερ της Αστραπής Νεάπολης Γιώργος Σταθόπουλος για την επιτυχία της ανόδου της ομάδας του τόνισε: «Προσπαθούσαμε να βελτιωνόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι. Καταφέραμε να κάνουμε ένα καλό σερί, αποκτήσαμε το απαιτούμενο δέσιμο και με τύχη, με προσπάθεια, με δουλειά ήρθε η άνοδος. Η ομάδα ήταν σκληροτράχηλη, παθιασμένη με δυνατή έδρα, πιστεύαμε στις δυνάμεις μας και τα καταφέραμε. Οσο για μένα έκανα πολύ καλή χρονιά, κόλλησα με την ομάδα, το ευχαριστήθηκα, πέρασα καλά και ήρθε η επίτευξη του στόχου. Για τη νέα χρονιά θα κρατήσουμε την ίδια ομάδα και μέσα από τη δουλειά θα κυνηγήσουμε την άνοδο. Δεν υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ της Γ’ και της Β’ ενώ η ομάδα θα ενισχυθεί εκεί που χρειάζεται. Φτιάξαμε μια ομάδα που είναι σπάνια στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Νοιάζεται ο ένας για τον άλλο, έχουμε φροντιστή, τρεις προπονητές. Πλεονέκτημα αποτέλεσε η έδρα καθώς δεν χάσαμε κανένα παιχνίδι και η ομάδα από την έκτη θέση με συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα κατάφερε να τερματίσει στη δεύτερη προνομιούχο θέση».

Συρματάκης: Δικαίωση αποτέλεσε η άνοδος»

Ο Νίκος Συρματάκης για το συναρπαστικό φετινό Πρωτάθλημα του τρίτου ομίλου της Γ’ κατηγορίας επισήμανε: «Ο όμιλος ήταν δύσκολος, το ξέραμε εξ αρχής, με πολύ καλές ομάδες όπως ο Ηφαιστος, οι Λύκοι. Για αυτό και παλεύαμε μέχρι την τελευταία στιγμή και ήταν όλα ανοιχτά. Η άνοδος ήταν δικαίωση των κόπων μας μετά από τόσα χρόνια. Το αξίζαμε και προσπαθήσαμε πολύ για να πετύχουμε τον στόχο μας. Οι προπονητές έδειξαν ότι είναι έμπειροι ειδικά ο Πασχάλης Μέρμηγκας που ξαναπέρασε από την ομάδα παλαιότερα. Η ομάδα ήταν δουλεμένη, ήταν πολύ καλή ιδιαίτερα στο β’ γύρο καθώς κάναμε αρκετά καλές μεταγραφές. Μας βοήθησαν πολύ οι παίκτες που ήρθαν και παρά την απώλεια του Κοσμίδη που τραυματίστηκε, η ομάδα ήταν μια οικογένεια και πέτυχε τον στόχο της. Από τη διοίκηση δεν μας έλειψε τίποτε ποτέ. Τα είχαμε όλα».

Για το νέο Πρωτάθλημα επισήμανε: «Για τη νέα χρονιά θα πρέπει να υπάρχουν πλέι οφ ώστε να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον το Πρωτάθλημα. Από την άλλη δεν γίνεται να ξεκινάει το Πρωτάθλημα τέλη Οκτωβρίου και να τελειώνει τέλη Απριλίου. Θα πρέπει ίσως οι όμιλοι να έχουν περισσότερες ομάδες. Οσον για την Αστραπή θα μείνει το περσινό υλικό και να γίνουν κάποιες προσθήκες με στόχο την άνοδο».


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.