«Αστέρι της Ημισελήνου»: Το θηριώδες νέο Πεντάγωνο που ετοιμάζει ο Ερντογάν (vid)

Metrosport Team30 Αυγούστου 2024

Μια τεράστια στρατιωτική κατασκευή, απολύτως χαρακτηριστική της στρατιωτικής ισχύος που θέλει να προσδώσει στη χώρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατασκευάζεται στην «καρδιά» της Τουρκίας.

Ο λόγος για το «Αστέρι της Ημισελήνου», όπως έχει ονομαστεί στην Τουρκία, το νέο τουρκικό Πεντάγωνο, το οποίο θα είναι μεγαλύτερο από το αμερικανικό.

Μια μνημειώδης κατασκευή, στην οποία ο Τούρκος πρόεδρος επιχείρησε εξαρχής να δώσει μυθικές διαστάσεις.

Άλλωστε, ήταν ο ίδιος, ο οποίος έβαλε την πρώτη πέτρα για την κατασκευή του το 2021 και βάσει του αρχικού σχεδιασμού θα ήταν έτοιμο τώρα, όμως, οι σεισμοί του Φεβρουαρίου του 2023 με τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς προκάλεσαν την καθυστέρηση της προόδου των έργων.

Το μέγεθός του... ζαλίζει

Ο πρόεδρος Ερντογάν έχει περιγράψει το έργο ως ένα «φρούριο» που θα ενοποιήσει την αμυντική ηγεσία της Τουρκίας και θα προβάλει τη στρατιωτική υπεροχή του έθνους στην παγκόσμια σκηνή.

Το συγκρότημα θα διαθέτει 890.000 τετραγωνικά μέτρα κλειστού χώρου, φιλοξενώντας το Υπουργείο Άμυνας, το Γενικό Επιτελείο και όλους τους κλάδους των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σε μια ενιαία πανεπιστημιούπολη.

Το αρχηγείο θα είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία αιχμής, σχεδιασμένη να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των σύγχρονων αμυντικών αναγκών, συμπεριλαμβανομένων των αυξημένων μέτρων κυβερνοασφάλειας.

Το συγκρότημα θα βρίσκεται κοντά στην έδρα του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών, σε έναν στρατηγικό δρόμο που συνδέει την Άγκυρα με την κεντρική επαρχία του Eskişehir, ενισχύοντας το ρόλο του ως κεντρικού κόμβου για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.