Ασταμάτητη η Ρεάλ, κατέκτησε το 15ο Champions League!

Δημήτρης Καλαϊτζής01 Ιουνίου 2024

Μπορεί η Ντόρτμουντ να έχανε ένα τσουβάλι ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, όμως η Ρεάλ Μαδρίτης είχε την ουσία στην επανάληψη και με γκολ των Καρβαχάλ (74΄) και Βινίσιους (83΄) κατάφερε να επικρατήσει 2-0 των Βεστφαλών και να κατακτήσει το 15ο (!!!) Champions League στην ιστορία της. Αυτή ήταν η 15η επιτυχία της σε 18 συνολικά παρουσίες σε τελικούς, με το ακόμη πιο εντυπωσιακό στοιχείο να είναι πως μετράει εννιά διαδοχικές νίκες σε τελικούς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης!

Παράλληλα, ο Κάρλο Αντσελότι έφτασε τα πέντε Champions League (3 με τη Βασίλισσα και 2 με τη Μίλαν) στην προπονητική του καριέρα. 

Ο τελικός ήταν ιδιαίτερος τόσο για τον Τόνι Κρόος, όσο και για τον Μάρκο Ρόις, καθώς ήταν η τελευταία τους παράσταση με τη φανέλα των Ρεάλ και Ντόρτμουντ αντίστοιχα.



Tips:

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ έγινε ο τρίτος νεότερος παίκτης στην ιστορία της Ρεάλ που είναι βασικός σε τελικό Champions League, μετά τους Ίκερ Κασίγιας και Ραούλ.

Πρώτη φορά μετά από 22 ολόκληρα χρόνια είχαμε ισπανογερμανική μονομαχία σε τελικό Champions League. Η τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν το 2000 με τη Ρεάλ να επικρατεί της Λεβερκούζεν με 2-1 στο "Χάμπτεν Παρκ" χάρη στην απίθανη γκολάρα του Ζινεντίν Ζιντάν.

Τρομερή ατμόσφαιρα στο Γουέμπλεϊ 

Η εντυπωσιακή τελετή έναρξης και η είσοδος των δύο ομάδων 


Ο αγώνας:

Μόλις 21 δευτερόλεπτα είχαμε δράση στον τελικό, αφού σε εκείνο το σημείο είχαμε εισβολή οπαδών με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας. Μάλιστα, ένας φίλαθλος έτρεξε για να βγάλει selfie με το μεγάλο αστέρι της Βασίλισσας, Βινίσιους. Μετά από περίπου δύο λεπτά ο μεγάλος τελικός της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ξεκίνησε και πάλι.

Η πρώτη ευκαιρία του τελικού ανήκε στην Ντόρτμουντ, με τον Μπραντ να μην μπορεί να σημαδέψει σωστά από διαγώνια θέση στο 14΄.

Οκτώ λεπτά μετά, οι Βεστφαλοί έχασαν νέα ευκαιρία, όταν ο Αντεγέμι βγήκε απέναντι στον Κουρτουά, τον πέρασε, αλλά το σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ ο Καρβαχάλ.

Μια ανάσα από το να ανοίξει το σκορ στον μεγάλο τελικό του Champions League είχε η Ντόρτμουντ στο 23', όταν η προβολή του Φίλκρουγκ-μετά την κάθετη πάσα του Μάατσεν-σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κουρτουά!

Στο 28΄ οι κιτρινόμαυροι έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία για να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Ο Κουρτουά απέκρουσε το σουτ του Αντεγέμι και στην επαναφορά ο Φίλκρουγκ δεν μπόρεσε με το κεφάλι να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της Βασίλισσας, με τον προπονητή της Μπορούσια να τραβάει τα μαλλιά του.

Στο 41΄ η Ντόρτμουντ απείλησε ξανά, με το σουτ του Ζάμπιτσερ να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Κουρτουά.

Με την έναρξη της επανάληψης και πιο συγκεκριμένα στο 49ο λεπτό της αναμέτρησης η Ρεάλ απείλησε δις. Αρχικά, ο Κρόος εκτέλεσε απευθείας το φάουλ και ο Κόμπελ έδειξε τα αντακλαστικά του παραχωρώντας σε κόρνερ. Από την εκτέλεση, η κεφαλιά του Καρβαχάλ πέρασε άουτ. 

Στο 57΄ η Ρεάλ απείλησε ξανά, με το σουτ του Καρβαχάλ να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Κόμπελ.  

Στο 69΄ η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι άγγιξε το 0-1. Μετά από εξαιρετική σέντρα του Βινίσιους από τα αριστερά, ο Μπέλιγχαμ έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω. 

Το γόρδιο δεσμό έλυσε η Ρεάλ στο 74΄. Ο Κρόος εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά και ο Καρβαχιάλ πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 

Στο 77΄ ο Μπέλιγχαμ έχασε αδιανόητη ευκαιρία για να κάνει το 2-0, ενώ τρία λεπτά μετά ο Κόμπελ απέκρουσε το φάουλ του Κρόος. 

Στο 81΄ ο πορτιέρε της Ντόρτμουντ απέκρουσε εντυπωσιακά το μακρινό σουτ του Καμαβινγκά, αλλά δύο λεπτά αργότερα δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το 2-0 της Ρεάλ. Ο Μπέλιγχαμ έβγαλε σε θέση βολής τον Βινίσιους και ο Βραζιλιάνος φορ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 87΄ η Ντόρτμουντ σκόραρε με τον Φίλκρουγκ, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο παίκτης των Βεστφαλών ήταν εκτεθειμένος. 

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι με τη Ρεάλ να φτάνει στην κατάκτηση του 15ο Champions League στην ιστορία της. 

Οι συνθέσεις:

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Νάτσο, Μεντί, Βαλβέρδε, Καμαβινγκά, Κρόος (86΄ Μόντριτς), Μπέλιγχαμ (86΄ Χοσέλου), Ροντρίγκο (90΄Μιλιτάο), Βινίσιους.

Μπορούσια Ντόρτμουντ: Κόμπελ, Ρίερσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν, Τσαν (80΄Μάλεν), Ζάμπιτσερ, Σάντσο (87΄ Γκίτενς), Μπραντ (80΄ Αλέ), Αντεγέμι (72΄ Ρόις), Φίλκρουγκ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.