Ασπρόμαυρη θύελλα έπνιξε την ερυθρόλευκη κομπανία!

Metrosport Team06 Νοεμβρίου 2023

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Δεν το περίμενε ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός του ΠΑΟΚ να εμφανιστεί στο γήπεδο μια ομάδα εκπληκτική η οποία διέλυσε κάποιους ερυθρόλευκους που υποτίθεται ότι έχουν τις δυνατότητες να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Η ενδεκάδα που παρέταξε ο Λουτσέσκου, αποδείχθηκε η πλέον ουσιαστική, αποτελεσματική αλλά και θεαματική. Παρακολουθούσες την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω, με τον Ολυμπιακό καταρχάς να έχει απέναντί ενίοτε τον Κοτάρσκι αλλά και την υπόλοιπη άμυνα, με κορυφαίο τον Κουλιεράκη, να εξαφανίζουν κάθε κίνδυνο μέχρι το 86΄. Αντίστροφα κεντροεπιθετικά ο Δικέφαλος σάρωνε το χορτάρι με την συμμετοχή όλων των παικτών του που έδειχναν μια εκπληκτική θέληση και αυτοπεποίθηση απέναντι σ έναν αντίπαλο που νόμιζε ότι με τον κόσμο του, δύσκολα ή εύκολα θα κέρδιζε. 

Αν προσπαθήσουμε να αναλύσουμε το παιχνίδι αυτό που μας δημιουργεί ιδιαίτερα θετική εντύπωση ήταν η θεαματική διαφοροποίηση στην αγωνιστικότητα όλων των παικτών ανεξαιρέτως. Σε σχέση με το παιχνίδι με την ΑΕΚ έβλεπες μια ομάδα παρουσιάζεται αεικίνητη , απολύτως δυναμική και τρομερά αποτελεσματική. Η ταχύτητά και η μαχητικότητα ήταν πολλαπλάσια με αυτά που είδαμε στη Ν. Φιλαδέλφεια. Όμως όπως λέει και ο Λουτσέσκου, οι συγκρίσεις δεν προσφέρουν κάτι στην ομάδα. Ο κάθε αγώνας ξεχωριστά μετρά και χθες έπρεπε να κερδίσουν τον Ολυμπιακό εκτός έδρας και με κόσμο. Για μας όποιος το παρακολούθησε δημιούργησε στη μνήμη του μια εκπληκτικής ομορφιάς αέναη ποδοσφαιρική ανάμνηση που θα τη διηγείται στα παιδιά του. Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι παίκτες μας διαψεύδουν. Για παράδειγμα ο Μουργκ κυρίως αλλά και ο Μπράντον Τόμας, δείχνουν ότι όχι απλά μπορούν να παίζουν στον Δικέφαλο αλλά είναι οι περιπτώσεις που κάνουν την διαφορά μέσα στο ματς, όπως εχθές.

Γι’ αυτό κανείς από εμάς , ούτε οπαδός, ούτε δημοσιογράφος ή διοικούντας δεν πρέπει και δεν έχει το δικαίωμα να βγάζει τα συμπεράσματα από μερικές εμφανίσεις ή προσωπικές του προτιμήσεις. Το πιο σπουδαίο για μας, κάτι που δείχνουν και τα στατιστικά του αγώνα, είναι ότι ο ΠΑΟΚ για 90 λεπτά δεν είχε καμία διαφορά με τον Ολυμπιακό. Όμως στην ουσία ήταν κλάσεις πιο μπροστά. Το τελευταίο αν σταθεροποιηθεί θα δώσει τη δυνατότητα και τη δύναμη στον Δικέφαλο να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του τίτλου. Αυτή την στιγμή διέλυσε όλες τις αρνητικές σκέψεις που είχαν σε βάρος του πολλοί οπαδοί, ακόμα και ασπρόμαυροι. 

Συμπερασματικά όταν η ποιότητα και η θέληση των παικτών του ΠΑΟΚ που βγαίνει από το σώμα και το μυαλό τους, αντιπροσωπεύει την αξία τους τότε είναι αυτονόητο ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί. Το να αναλύσεις περεταίρω ένα ματς που έχεις διακρίνει μια τεράστια διαφορά πίστης και θέλησης μεταξύ των δυο ομάδων, δεν έχει νόημα. Το μόνο σημαντικό που μένει, είναι να το αντιληφθούν και οι ίδιοι οι παίκτες και να βάλουν στο μυαλό τους την εμφάνιση με τον Ολυμπιακό αλλά και με την ΑΕΚ. Όταν φυτευτεί μέσα τους η πεποίθηση ότι μπορούν να κερδίσουν τον οποιοδήποτε οπουδήποτε τότε θα δουν τα αποτελέσματα να μην είναι αποσπασματικά αλλά μόνιμα και φανταστικά!!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.