ΑΣΗΜΕΝΙΟ μετάλλιο για την Ελλάδα, λύγισε στα πέναλτι από την Ουγγαρία

Παναγιώτα Χαλκιά29 Ιουλίου 2023

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Εθνική Ομάδα στον Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Ιαπωνίας καθώς ηττήθηκε με 14-13 στα πέναλτι από την Ουγγαρία. Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου έκαναν ένα εξαιρετικό παιχνίδι αλλά στη ρώσικη ρουλέτα ο Βόγκελ έμοιαζε ανίκητος και χάρισε στους Ούγγρους το χρυσό μετάλλιο.

Στο πρώτο οκτάλεπτο η Ελλάδα δεν ήταν τόσο σταθερή στην άμυνα της και δέχθηκε τέσσερα γκολ και έβαλε δυο με τον Παπαναστασίου.  

Η γαλανόλευκη βρήκε ξανά το στοιχείο που την έφερε στον τελικό, δυνάμωσε την αμυντική της λειτουργία δηλαδή, και άρχισε την αντεπίθεση της. Έκανε σωστές επιλογές στην επίθεση καταφέρνοντας να μείνει κοντά στο σκορ μέχρι το τέλος του δευτέρου οκταλέπτου. Ο Ζερδεβάς έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση αποκρούοντας έξι από τα 11 σουτ που επιχείρησαν συνολικά οι αντίπαλοι στα δυο πρώτα οκτάλεπτα.

Στις αρχές του τρίτου οκταλέπτου ο Γερηδουνιάς με πέναλτι έκανε το 5-5, ο Αλαφραγκής έβγαλε μια εξαιρετική άμυνα και με τέρμα ξανά του Γερηδουνιά η Ελλάδα πέρασε μπροστά με 6-5. Το παιχνίδι είχε δυνατές μονομαχίες και οι Ούγγροι μετά από οκτώ λεπτά έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα στον παίκτη παραπάνω με τον Βάμο κάνοντας το 6-6. Με γρήγορη εκτέλεση και τη συμβολή του δοκαριού ο Γκιουβέτσης έβαλε τη γαλανόλευκη ξανά μπροστά στο σκορ (7-6) αλλά ο Μάνχερτζ ισοφάρισε στο φινάλε.

Ο Σκουμπάκης έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι στην πρώτη επίθεση του τελευταίου οκταλέπτου και ο Γιάνσικ με το πρώτο του γκολ στο παιχνίδι έβαλε την Ουγγαρία μπροστά (7-8). Ο Γκίλας στόχευσε και πάλι το δοκάρι στην επόμενη επίθεση αλλά και το σουτ του Βάμος είχε την ίδια κατάληξη. 

Στον παίκτη παραπάνω ο Φουντούλης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας για την Ελλάδα (8-8), ο Μανχέρτζ εκμεταλλεύτηκε το κενό στην πλάτη της άμυνας και έβαλε την Ουγγαρία και πάλι μπροστά αλλά ο Γκιουβέτσης έκανε το 9-9 με όμορφο γκολ. Ο Ζαλάνκι έκανε το 10-9 αλλά ο Γενηδούνιας με σουτ από την περιφέρεια ισοφάρισε 3.20 πριν το φινάλε της αναμέτρησης. 

Η Ελλάδα βελτίωσε την άμυνα της και οι Ούγγροι δεν βρήκαν γκολ σε δυο επιθέσεις. Η γαλανόλευκη κέρδισε τη μπάλα με παίκτη παραπάνω αλλά ο Βλάχος κάλεσε τάιμ άουτ ζητώντας συγγνώμη από τους παίκτες τους. Αμέσως μετά ο Κάκαρης έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα όταν βρέθηκε στα δυο μέτρα από τον Βόγκελ αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι.

Ο Φουντούλης έκανε ένα εξαιρετικό κλέψιμο και οι Ούγγροι απέκρουσαν την επίθεση της γαλανόλευκης και στη δική τους προσπάθεια η μπάλα χτύπησε το δοκάρι. Το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 10-10 και το χρυσό κρίθηκε στα πέναλτι.

Στη ρώσικη ρουλέτα η Εθνική στάθηκε άτυχη καθώς βρήκε απέναντι της έναν εξαιρετικό Βόγκελ, ο οποίος απέκρουσε τέσσερα πέναλτι και χάρισε στην Ουγγαρία το χρυσό μετάλλιο. 

Τα πέναλτι

Βάργκα - αποκρούει ο Ζερδεβάς

Φουντούλης - αποκρούει ο Βόγκελ

Βάμος 11-10

Παπαναστασίου 11-11

Ζάλανκι 12-11

Γκιουβέτσης - αποκρούει ο Βόγκελ

Γιάνσικ - αποκρούει ο Ζερδεβάς

Αργυρόπουλος - αποκρούει ο Βόγκελ

Φέκετε - αποκρούει ο Ζερδεβάς

Γενηδουνιάς 12-12

Βάργκας 13-12

Φουντούλης 13-13

Βάμος 14-13

Παπαναστασίου - αποκρούει ο Βόγκελ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης, Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης, Αλαφραγκής, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Γκίλλας, Τζωρτζάρος

Ουγγαρία: Λεβάι, Ανγκιάλ, Μάνχερτζ, Πολ, Βάμος, Νάγκι, Ζάλανκι, Φέκετε, Νέμετ, Βάργκα, Γιάνσικ, Μόλναρ, Βόγκελ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.