AS: «Σίστο και Μάγιο… κυβερνούν την Ελλάδα»

Γιώργος Στράντζαλης24 Οκτωβρίου 2024

Η πορεία πρωταθλητισμού που καταγράφει ο Άρης στο ξεκίνημα της σεζόν δεν περνάει απαρατήρητη και ειδικά στην Ισπανία, καθώς στο ρόστερ των «κιτρινόμαυρων» η πλειοψηφία των παικτών είναι Ισπανοί.

Αυτή τη φορά, οι Ίβηρες εστιάζουν σε δύο ποδοσφαιριστές, που υπήρξαν συμπαίκτες στο παρελθόν, παίζοντας στη La Liga και πλέον πορεύονται μαζί ξανά στον Αρη. Ούγκο Μάγιο και Πιόνε Σίστο επί μια τετραετία μοιράστηκαν τα αποδυτήρια της Θέλτα, με τον Μάγιο μάλιστα να είναι μία από τις εμβληματικές μορφές της ισπανικής ομάδας. Το θέμα φιλοξενεί η γνωστή ισπανική εφημερίδα «AS», στην ηλεκτρονική έκδοσή της.

Ο τίτλος του άρθρου είναι: «Πιόνε Σίστο και Ούγκο Μάγιο… κυβερνούν την Ελλάδα», ενώ στο εισαγωγικό του κειμένου αναφέρονται τα εξής: «Αυτή την Τετάρτη συμπληρώθηκαν οκτώ χρόνια από μια από τις πιο εμβληματικές εικόνες του Ούγκο Μάγιο, ως παίκτης της Θέλτα. Φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού, φίλησε το έμβλημα αφού άνοιξε το σκορ εναντίον της Ντεπορτίβο στο ντέρμπι της Γαλικίας που έπαιξε στο «Μπαλαϊδος» στις 23 Οκτωβρίου 2016. Μοιράστηκε τα τελευταία λεπτά εκείνου του αγώνα με τον Δανό Πιόνε Σίστο, έναν από τους πιο… τακτικούς συμπαίκτες του για τέσσερις σεζόν στο Βίγκο. Πλέον, αυτοί οι δύο ποδοσφαιριστές, απολαμβάνουν μαζί στην Ελλάδα μια εμπειρία που έχει φέρει το χαμόγελο στα χείλη τους στον αγωνιστικό χώρο».

Στη συνέχεια, ο συντάκτης του κειμένου τονίζει: «Ο Αρης Θεσσαλονίκης, ένα πρότζεκτ που περιλαμβάνει έντεκα παλιούς γνώριμους από τη Λα Λίγκα, οδηγεί την κούρσα σε ένα από τα πιο καυτά Πρωταθλήματα της Ευρώπης. Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα ισοβαθμεί, μετά από οκτώ αγωνιστικές, με τον γείτονα ΠΑΟΚ, στην οποία ανήκει ένας άλλος πρώην παίκτης της Θέλτα, ο Γιόνι Ότο. Το πρώτο ντέρμπι αυτής έχει ήδη παιχτεί και η ομάδα του Μάγιο και του Σίστο κερδισε με 0-1». Έπειτα γίνεται μια αναφορά στη μέχρι στιγμής παρουσία των δύο παικτών:

«Για να αντιμετωπίσει το δύσκολο ματς που περιμένει τον Αρη αυτή την Κυριακή, με τον Παναθηναϊκό, ο Έλληνας τεχνικός Απόστολος Μάντζιος έχει τον έμπειρο δεξιό μπακ, 32 ετών, που εμφανίστηκε ξανά την περασμένη Κυριακή κόντρα στην Καλλιθέα και συμπλήρωσε το 90λεπτο. Ο Μάγιο έχει πέντε συμμετοχές – όλες στους αρχικούς έντεκα – στη Super League, μια διοργάνωση στην οποία έφτασε το περασμένο καλοκαίρι όταν έβαλε τέλος στο πέρασμα του για μόλις δέκα μήνες από τη βραζιλιάνικη ομάδα Ιντερνασονάλ.

Τον ρόλο του βασικού απολαμβάνει και ο 29χρονος Σίστο. Ο Δανός διεθνής έχει συμπεριληφθεί στην ενδεκάδα του Άρη σε έξι ματς. Ο προπονητής του δίνει αυτοπεποίθηση, αν και δεν έχει πετύχει ακόμη το πρώτο του γκολ στην Ελλάδα. Από τότε που άφησε τη Θέλτα το 2020, ο εξτρέμ έπαιξε με τη φανέλα της δανέζικης ομάδας Μίντιλαντ και την περασμένη σεζόν με εκείνη της τουρκικής Αλάνιασπορ».

Καταλήγοντας το σχετικό αφιέρωμα της “AS” αναφέρει: «Το υπέροχο ξεκίνημα των Κιτρινόμαυρων από τη Θεσσαλονίκη επιτρέπει στους δύο εξαιρετικούς παίκτες να προσπαθήσουν να επαναλάβουν ένα κατόρθωμα όπως αυτό της σεζόν 2016-2017, όταν έφτασαν στα ημιτελικά του Europa League με την ομάδα του Βίγκο. Φέτος δεν συμμετέχουν σε καμία διεθνή διοργάνωση, κάτι που τους επιτρέπει να επικεντρωθούν στην ελληνική Super League. Αποτελούν μέρος μιας ομάδας, με την πλειοψηφία των παικτών να είναι Ισπανοί».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.