Άρνε Σλοτ: Στα χνάρια του Γκουαρντιόλα-Το ιστορικό ρεκόρ

Δημήτρης Μπασμπαρέλας21 Οκτωβρίου 2024

Τις επτά συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις έφτασε πλέον η Λίβερπουλ μετά από τη μεγάλη νίκη στο ντέρμπι με την Τσέλσι (2-1), μετρώντας τέσσερις στην Premier League, δύο στο Champions League και μία στο Carabao Cup, με 18-4 γκολ. Με τον Άρνε Σλοτ στον πάγκο της, από την αρχή της σεζόν, έχει σημειώσει 10 νίκες στα 11 πρώτα επίσημα παιχνίδια. Οι «κόκκινοι» έχασαν μόνο από τη Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Ολλανδός τεχνικός βαδίζει στα... χνάρια του Πεπ Γκουαρντιόλα, όσον αφορά τουλάχιστον τους αριθμούς, αφού ο Καταλανός είναι ο μοναδικός τεχνικός, που έκανε 10 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, στην αρχή της χρονιάς με τη Μάντσεστερ Σίτι, σε λιγότερα ματς απ’ ότι ο Σλοτ. Υπενθυμίζεται, μάλιστα, ότι η Λίβερπουλ οδηγεί την κούρσα της Premier League, μετά από 8 παιχνίδια, έχοντας 21 βαθμούς.

Από την εποχή του Νταλγκλίς

Συν τοις άλλοις, η επίδοση των 10 νικών σε 11 ματς για τη Λίβερπουλ συνιστά μεγάλο ρεκόρ, αφού η προηγούμενη φορά που αντίστοιχος προπονητής είχε πετύχει κάτι ανάλογο, ήταν πριν από 33 ολόκληρα χρόνια. Θα πρέπει να γυρίσει κανείς τη σεζόν 1990-91 για να δει κάτι αντίστοιχο, όταν στη Λίβερπουλ προπονητής ήταν ο Κέβιν Νταλγκλίς. Είχε κι αυτός καταγράψει 10 νίκες.

Της έχει πάρει τον… αέρα

Τέλος, θα πρέπει να καταγραφεί ότι η Λίβερπουλ μετρά πλέον επτά επίσημα ματς στην Premier League κόντρα στην Τσέλσι ως αήττητη. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό επίσης, ότι έχει μόλις δύο ήττες στα τελευταία 20 παιχνίδια Πρωταθλήματος, σε συναντήσεις μεταξύ των δύο ομάδων. Της έχει πάρει τον… αέρα εν ολίγοις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.