Άρης: Ζητούμενο η νίκη αλλά και η διαχείριση

Βασίλης Βλαχόπουλος23 Φεβρουαρίου 2024

Συγκριτικά με τον… βαρύ κι ασήκωτο Γενάρη για τον Άρη, των αγώνων ανά τριήμερο και της πληθώρας τραυματισμών, τούτη τη φορά ο Ακης Μάντζιος καταστρώνει το πλάνο του με μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων και φυσικά περισσότερες επιλογές παικτών έχοντας όμως να διαχειριστεί τους τέσσερις αγώνες σε διάστημα δέκα ημερών όπου διακυβεύεται και η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ξεκινώντας από την πυραμίδα ιεράρχησης των αγώνων, είναι προφανές ότι, στην κορυφή αυτής βρίσκεται ο δεύτερος αγώνας Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό στο «Κλ. Βικελίδης» καθώς η εξασφάλιση της πρόκρισης στον τελικό αποτελεί τον σπουδαιότερο στόχο της ομάδας. Ως ένα βαθμό, η διαχείριση υλικού που έχει στο μυαλό του ο Ακης Μάντζιος δεν επηρεάζεται από τους δύο επόμενους αγώνες με Βόλο (25/2) και Παναθηναϊκό (28/2) χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αγωνιστούν οι ίδιοι παίκτες.

Το βασικό κομμάτι της διαχείρισης αφορά τον εντός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ (3/3) και φυσικά τον δεύτερο αγώνα με τον Παναιτωλικό (6/3). Στον πρώτο είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί να «θυσιάσει» τη συμμετοχή κάποιων βασικών παικτών με ξεκάθαρο στόχο να τους έχει φρέσκους απέναντι στην ομάδα του Αγρινίου.

Ενόψει του αγώνα με τον Βόλο ουσιαστικά υπάρχει διπλός στόχος. Είναι η εξασφάλιση της νίκης για την περαιτέρω αναρρίχηση της ομάδας στον βαθμολογικό πίνακα και την όσο το δυνατόν προσέγγιση της πρώτης τετράδας και δεύτερον, η δημιουργία ουσιαστικών συνθηκών ένταξης σε αυτή, των παικτών που μετρούν μεγάλο διάστημα απουσίας. Για παράδειγμα, ο 54χρονος τεχνικός θέλει να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Ζαν Ζουλ, προφανώς όχι από το ξεκίνημα του αγώνα, με σκοπό να τον βοηθήσει να βρει αγωνιστικό ρυθμό.

Θέλει επίσης να πράξει το ίδιο με τον Νέβεν Τζούρασεκ και παράλληλα να μη χρειαστεί να αγωνιστεί 90λεπτο ο Βλάντιμιρ Νταρίντα. Ακόμη, είναι μέσα στους στόχους του να αυξήσει τα λεπτά συμμετοχής στον Καρίμ Ανσαριφάρντ με ξεκάθαρο σκοπό να μπορεί να τον υπολογίσει στη θέση του βασικού φορ στον αγώνα με την ΑΕΚ και πριν από αυτόν με τον Παναιτωλικό. Χθες, ο Φαμπιάνο συμμετείχε στο μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι διεκδικεί θέση βασικού.

Το πιθανότερο είναι μάλιστα να μην συμπεριληφθεί στην αποστολή, λογικά όμως θα είναι σ’ αυτή που θα ταξιδέψει στην Αθήνα για τον εκτός έδρας αγώνα με τον Παναθηναϊκό με σκοπό να μπει κι αυτός στο πλάνο και την προσδοκία ότι θα είναι σε φουλ ρυθμό στον δεύτερο αγώνα με τον Παναιτωλικό. Σε αυτή τη διαδικασία της διαχείρισης υλικού βρίσκεται πλέον ο Ακης Μάντζιος θέλοντας τον συνδυασμό του τερπνού δια του ωφελίμου. Δηλαδή, τις νίκες με την αύξηση του επιπέδου ετοιμότητας όλων των παικτών.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.