Αρης VS Λαμία-Τα... πρέπει για τη νίκη: Ώρα έναρξης, κανάλι μετάδοσης

Γιώργος Στράντζαλης05 Οκτωβρίου 2024

Ο Αρης υποδέχεται απόψε (20:00) στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τη Λαμία, στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, σε ένα παιχνίδι που το «πρέπει» για νίκη έχει τη δική του σημασία και οι λόγοι είναι πολλοί.

Πρώτος και πιο βασικός η κατάκτηση των τριών βαθμών, καθώς είναι αυτοί που θα δώσουν ακόμη μεγαλύτερη αξία στο 6άποντο στα δύο ντέρμπι που προηγήθηκαν και παράλληλα θα ισχυροποιήσουν τη θέση του Αρη στην πρώτη 4άδα του βαθμολογικού πίνακα. Για μία ομάδα με υψηλούς στόχους είναι από τους αγώνες στην έδρα της που οφείλει να κερδίσει, χτίζοντας ένα σερί τριών νικών.

Οι δύο σπουδαίες νίκες, με Ολυμπιακό και το 0-1 στην Τούμπα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ καλλιέργησαν προσδοκίες και σκόρπισαν ενθουσιασμό. Λογικά θα φέρουν και περισσότερο κόσμο στο «Κλεάνθης Βικελίδης», τον οποίο δεν πρέπει η ομάδα να απογοητεύσει. Το αντίθετο, πρέπει να κρατήσει αυτή τη φλόγα που έχει ανάψει ζεστή.

Αυτό προϋποθέτει ότι οι Κιτρινόμαυροι χρειάζεται να είναι σε εγρήγορση καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και να έχουν στο γήπεδο την ίδια νοοτροπία που είχαν στα ντέρμπι που προηγήθηκαν. «Η παγίδα είναι να μην έχουμε την ίδια νοοτροπία. Αν συμβεί αυτό, μπορεί να έχουμε απώλειες», είπε ο Άκης Μάντζιος, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα το κίνητρο των ποδοσφαιριστών του σε ένα παιχνίδι επικίνδυνο και απέναντι σε έναν αντίπαλο, όπως είναι η Λαμία, που στο πρόσφατο παρελθόν έχει φέρει πολλές φορές τον Αρη σε… δύσκολες καταστάσεις. Συν ότι έρχεται στη Θεσσαλονίκη με νέο προπονητή, τον Λεωνίδα Βόκολο, με τον οποίον έκανε την καλύτερη πορεία της στο Πρωτάθλημα την περασμένη σεζόν.

Αποστολή με Φαμπιάνο, Κουάισον και έκπληξη με Μάγιο

Η επιστροφή του Φαμπιάνο στην αποστολή ενόψει του αποψινού αγώνα με τη Λαμία ήταν αναμενόμενη καθώς τις τελευταίες μέρες ανέβασε το επίπεδο ετοιμότητάς του, η παρουσία του στο αρχικό σχήμα δίπλα στον Μπράμπετς είναι πιθανή αλλά θα αποφασιστεί πριν τη σέντρα. Ο Βραζιλιάνος έχασε τα δύο ντέρμπι και στερείται ρυθμού σε σχέση με τον Ρόουζ, που είναι διαθέσιμος και είχε καλή παρουσία στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, από τη στιγμή που αντικατέστησε τον τραυματία Βέλεθ. 

Αντιθέτως, έκπληξη στοιχειοθετεί η παρουσία του Ούγκο Μάγιο στην αποστολή καθώς ο Ισπανός έχασε το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας και αυτή την εβδομάδα, με τις πιθανότητες να έχει ενεργή παρουσία στο παιχνίδι να είναι ελάχιστες. Για πρώτη φορά συμπεριλήφθηκε στην αποστολή ο Ρόμπιν Κουάισον για τον οποίον ο Μάντζιος έχει σκέψεις χρησιμοποίησής του στο αποψινό παιχνίδι, ειδικά αν υπάρχει ένα αποτέλεσμα υπέρ του Αρη που θα δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Σουηδός φορ ακόμη δεν είναι έτοιμος αγωνιστικά, αλλά έστω μία ολιγόλεπτη παρουσία σε ένα γεμάτο, όπως αναμένεται, γήπεδο θα λειτουργήσει υπέρ του, τόσο από άποψη προσαρμογής όσο και ψυχολογίας.

Αναλυτικά στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι: Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι Κουέστα, Σιντκλίφ, Μάγιο, Φατόρε, Φρίντεκ, Χουάνκαρ, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ροζ, Νταρίντα, Σιφουέντες, Μόντσου, Πάρντο, Μανού Γκαρθία, Σίστο, Σουλεϊμάνοφ, Ντιαντί, Κουάισον, Ζαμόρα, Μορόν, Φετφατζίδης.

Εκτός έμειναν ο τραυματίας-τιμωρημένος Φραν Βέλεθ και οι Σαβέριο, Ζουλ, Παναγίδης, Αγοραστός, Κυριαζής. Προφανώς ο αποκλεισμός του Ζουλ αποτελεί ένα μήνυμα προς τον Καμερουνέζο, ομοίως και του Σαβέριο, ασχέτως ότι πιάνουν και θέση ξένου.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: Κουέστα – Μοντόγια, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φρίντεκ – Σιφουέντες, Μόντσου – Σίστο, Μάνου Γκαρθία, Ντιαντί – Μορόν.

Η πρώτη αποστολή Βόκολου, χωρίς Βλαχομήτρο και Φουρτάδο

O Λεωνίδας Βόκολος στο πρώτο του ματς στη δεύτερη θητεία του στην τεχνική ηγεσία της Λαμίας δεν μπορεί να υπολογίζει στον Βλαχομήτρο που αποβλήθηκε στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό και στον Φουρτάδο που συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες και δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή μιας αγωνιστικής στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με αντίπαλο τον Αρη.

Αναλυτικά η αποστολή της Λαμίας: Ράτον, Κόστιτς, Σουρδής, Ντεντάκης, Σαραμαντάς, Αντράντε, Γκοτζαμανίδης, Σάντμπεργκ, Ρινγκ, Βιτλής, Σιόβας, Ραντόνια, Κορνέζος, Γιαννούτσος, Νούνιεζ, Μέκτιτς, Μπίκοφ, Αθανασακόπουλος, Δοϊρανλής, Γκουίντο, Ενρίκεζ, Σιμόνι.

Διαιτητής: Ζαμπαλάς

Βοηθοί: Κόλλιας, Κομισοπούλου

4ος: Τσαγκαράκης

VAR - AVAR: Τζήλος, Κολλιάκος

Αρης-Λαμία 20:00

7η αγωνιστική Stoiximan Super League

Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης»

Χωρητικότητα: 22,800 θέσεις

TV: Novasports Prime

Radio: Metropolis 95,5

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.