Άρης: Βρίσκει «σταθερές»

Γιώργος Στράντζαλης08 Οκτωβρίου 2023

Ο Άκης Μάντζιος θέλει να αξιοποιήσει στο έπακρο το διάστημα των τριών εβδομάδων της διακοπής του Πρωταθλήματος και ειδικά αυτές τις ημέρες όπου η ομάδα βρίσκεται “κλεισμένη” στο αθλητικό κέντρο της Πτολεμαΐδας, οι οποίες προσφέρουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια ανασύνταξη και φυσικά για δουλειά πάνω σε τομείς που χρήζουν βελτίωσης. 

Για μια καινούργια ομάδα όπως είναι ο Άρης, που έχει σχεδόν 20 νέα πρόσωπα αλλά και νέο προπονητή, η διακοπή μπορεί να λειτουργήσει… λυτρωτικά. Από την πρώτη στιγμή φαίνεται πως Άκης Μάντζιος σκοπεύει να την αξιοποιήσει, δουλεύοντας πάνω σε αρκετούς τομείς, ώστε να βελτιώσει το παιχνίδι της ομάδας του και να παρουσιάσει μια ομάδα, κοντά στα δικά του θέλω. 

Βασικό μέλημα για τον προπονητή είναι να διορθωθούν τα “κακώς κείμενα” του καλοκαιριού και με την επανέναρξη ο Άρης να έχει “ταυτότητα” ως ομάδα, οπότε καλείται να διαχειριστεί πολλαπλά μέτωπα που αφορούν κυρίως στο τακτικό κομμάτι και τις εντάσεις στις οποίες έχει εστιάζοντας, ποντάροντας σε έναν Άρη με μεγαλύτερη διάρκεια και ενέργεια στο γήπεδο.

Παράλληλα, όμως, είναι και ένα διάστημα το οποίο θα λειτουργήσει ως “κριτήριο” για κάποιους ποδοσφαιριστές και τη θέση τους στο πλάνο του Μάντζιου με την επανέναρξη του Πρωταθλήματος. Στον σχεδόν ενάμιση μήνα που βρίσκεται στον Άρη κλήθηκε να διαχειριστεί ένα εντελώς καινούριο ρόστερ, με 19 νέους παίκτες εκ των οποίων μάλιστα οι πέντε ενσωματώθηκαν μετά την έναρξη της σεζόν, με την προοπτική ωστόσο να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη φετινή ομάδα. Λογικό ήταν εν μέσω διαδοχικών υποχρεώσεων να… ψάχτηκε και σε κάποιες περιπτώσεις να “πειραματίστηκε”, είτε σωστά είτε λάθος. 

Από τους 30 διαθέσιμους ποδοσφαιριστές σε διάστημα πέντε αγώνων, ο Μάντζιος χρησιμοποίησε τον εντυπωσιακό αριθμό των εικοσιτριών (!) κι αν δεν προέκυπταν τραυματισμοί μάλλον αυτός ο αριθμός θα ήταν μεγαλύτερος. Τα προβλήματα και τα κενά σε κάποιες θέσεις τον ανάγκασαν να ανοίξει το ροτέισον, αλλά είναι δεδομένο ότι μέσα από τη διαδικασία της προετοιμασίας, μέχρι την επανέναρξη του Πρωταθλήματος, θα καταλήξει σε έναν βασικό κορμό παικτών που θα αποτελέσουν τις σταθερές πάνω στις οποίες θα στηριχθεί έως την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Κάποιοι παίκτες βέβαια ήδη αποτελούν τις σταθερές του (βλ. Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μορόν, Μενέντες, Νταρίντα) αλλά ειδικά για τις θέσεις που προκύπτουν προβληματισμοί για την κατάσταση που βρίσκονται ορισμένοι, όπως το αριστερό άκρο της άμυνας, στο “10” ή στα εξτρέμ, ο Μάντζιος καλείται να βρει τις ισορροπίες και τους κατάλληλους “συνδυασμούς”.

*Οι Νέβεν Τζούρασεκ και Ζαν Ζουλ ακολούθησαν -και χθες- μέρος του απογευματινού προγράμματος, το οποίο περιελάμβανε ενεργοποίηση και παιχνίδια μικρών σχέσεων και χώρων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.