Άρης-Τουρκ Τέλεκομ: Ψάχνει νίκη αυτοπεποίθησης

Βασίλης Βλαχόπουλος02 Οκτωβρίου 2024

Ο Άρης θέλει την πρώτη νίκη του σε επίσημο αγώνα και απόψε (20:00) υποδέχεται την ανανεωμένη Τουρκ Τέλεκομ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Eurocup με την προσδοκία επανάληψης της… περσινής ιστορίας σ’ ένα παιχνίδι στο οποίο έχει μεγάλο κίνητρο ο Βασίλης Τολιόπουλος.

Προφανώς ο διεθνής γκαρντ δεν έχει… τίποτε να χωρίσει με την τουρκική ομάδα, αλλά το επιπλέον κίνητρο πηγάζει μέσα από μια διαπραγμάτευση που έγινε το περασμένο καλοκαίρι και σε μια περίοδο κατά την οποία η Τουρκ Τέλεκομ ήταν ο βασικός αντίπαλος του Άρη στη διεκδίκηση του παίκτη. 

Κατά την αγορά, η τουρκική ομάδα είχε καταθέσει πρόταση για διετές συμβόλαιο συνεργασίας με συνολικές απολαβές άνω των 500.000 ευρώ και μάλιστα είχε βρεθεί μια ανάσα από την υπογραφή συμβολαίου μαζί του. Γι’ αυτόν τον λόγο οι «κίτρινοι» εμφανίζονταν σε μειονεκτική θέση, αλλά τα δεδομένα άλλαξαν από τη στιγμή που στην Τουρκ Τέλεκομ αποφασίστηκαν ριζοσπαστικές αλλαγές με την απομάκρυνση τεχνικού διευθυντή και προπονητή δίνοντας το χρίσμα στον Ερντέν Τσαν. 

Ο Τούρκος τεχνικός κατέθεσε αρνητική εισήγηση για τον Βασίλη Τολιόπουλο, παράλληλα αποφάσισε να χτίσει ομάδα από μηδενική βάση κι έτσι ο Άρης δικαιώθηκε για την επιμονή του υπογράφοντας διετές συμβόλαιο μαζί του. Παλιές ιστορίες (… θα πει κανείς), αλλά έχει αξία να μείνουμε σ’ αυτές καθότι οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και πέρυσι στην κανονική διάρκεια της διοργάνωσης. 

Ο Άρης νίκησε δύο φορές και μάλιστα στην επικράτηση μέσα στην Άγκυρα πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εκτός έδρας εμφανίσεις του με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Τολιόπουλο (20π.) και ακρίβεια στην εκτέλεση (13/30) από μακρινή απόσταση. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν διότι αν συγκρίνει κανείς τις περσινές με τις αντίστοιχες τωρινές ομάδες θα διαπιστώσει τεράστιες αλλαγές. 

Η Τουρκ Τέλεκομ δεν έθελξε με την εμφάνισή της στην πρεμιέρα του Eurocup καθώς επικράτησε (72-66) της Λιετκαμπέλις, αλλά με μέτρια απόδοση. Είναι διαφορετικό γιατί δεν έχει το περσινό… όσα δώσουμε κι όσα φάμε, αλλά ξεκινάει από την άμυνα με τον άλλοτε προπονητή της Αναντολού Εφές να επιμένει στην προσήλωση σ’ αυτόν τον τομέα. 

Το σχέδιο ριζοσπαστικών αλλαγών πήγε στην Άγκυρα τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τον Ολιβιέ Χάνλαν ο οποίος πέρασε από τον Άρη και συνολικά δώδεκα καινούργιους παίκτες. Ξόδεψε αρκετά για την απόκτηση του Κάιλ Αλεξάντερ, καθώς επίσης και του Άντονι Μπράουν ο οποίος είχε double double (12π., 11ριμπ.) στην πρεμιέρα του Eurocup.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.