Άρης: Το πλάνο των αλλαγών

Γιώργος Στράντζαλης31 Ιουλίου 2023

Ο Αρης μπαίνει από σήμερα στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του για τη ρεβάνς του 1-1 με την Αραράτ και η ομάδα καλείται να διορθώσει τις ανορθογραφίες που φανέρωσε στην Αρμενία, τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο, προκειμένου την Πέμπτη το βράδυ (21:15) να εμφανίσει μια διαφορετική εικόνα, που θα της δώσει την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό.  

Πλέον, το τεχνικό τιμ έχει ένα 90λεπτο δείγμα γραφής, που προσφέρεται για ανάλυση, τόσο για τη δυναμικότητα και την αντιμετώπιση της Αραράτ όσο και τις αδυναμίες που έδειξε η ομάδα. Από τα βασικά στοιχεία που καλείται να διορθώσει ο Αρης είναι η ενέργεια και τα τρεξίματα που δεν είχε στην Αρμενία, γεγονός το οποίο προβλημάτισε αρκετά καθώς πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δεν κατάφερε να ασκήσει πίεση στον αντίπαλο ούτε και να αποκτήσει τον έλεγχο της αναμέτρησης. 

Τακτικά ο προσανατολισμός δύσκολα θ’ αλλάξει, όπως υπάρχουν προβληματισμοί και αφορούν συγκεκριμένες θέσεις αλλά και συγκεκριμένα πρόσωπα και στις δύο προπονήσεις που απομένουν θα φανερωθούν οι σκέψεις, με τη μεσαία γραμμή και την επίθεση να είναι στο επίκεντρο καθώς η ομάδα ήταν αρκετά προβλέψιμη στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της και ελάχιστα δημιουργική.  

Στο πλαίσιο των αλλαγών που σκέφτεται ο Τερζής είναι πιθανό να αξιοποιήσει τον Λορέν Μορόν, ο οποίος στο διάστημα που αγωνίστηκε ήταν δραστήριος και ο μοναδικός που απείλησε ουσιαστικά στο β’ ημίχρονο, ενώ και ο Ντέιβιντ Κάρλσον έχει πολλές πιθανότητες να βρεθεί στο αρχικό σχήμα αντί του Μεντένες ο οποίος δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες. 

Ομοίως και ο Ζουλ στον άξονα, με τη διαφορά ότι εκεί δεν πήρε και τις απαραίτητες βοήθειες από τον Λούκας Ρούπ. Η συμμετοχή Τζούρασεκ, είτε για το “6” είτε για το “8” στο 4-3-3 υπάρχει ως επιλογή αλλά οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν παρθεί ακόμη. Ο προπονητής του Αρη θα δουλέψει πάνω στις αδυναμίες που παρουσίασε η ομάδα και αναλόγως θα προσαρμόσει τα πρόσωπα, ώστε ο Αρης να έχει ουσία στο παιχνίδι του και να πάρει από νωρίς τον έλεγχο του ματς.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.