Άρης: Το μήνυμα του Μάντζιου είχε τρεις παραλήπτες

Βασίλης Βλαχόπουλος07 Οκτωβρίου 2024

Μέχρι πρότινος, ο Άκης Μάντζιος δεν είχε την πολυτέλεια ηχηρών «κοψιμάτων» από την αποστολή του Άρη πλέον όμως την απέκτησε και οι αποφάσεις που πήρε πριν αλλά και στη διάρκεια του αγώνα με τη Λαμία θα πρέπει να προβληματίσουν βαθύτατα τους τρεις παραλήπτες του μηνύματος που έστειλε ο προπονητής τους.

Είναι πολλοί οι παράγοντες που διαμορφώνουν την τακτική κάθε προπονητή και φυσικά τη διαχείριση του υλικού. Πέρυσι, ο Άκης Μάντζιος δεν είχε τη δυνατότητα λήψης δραστικών αποφάσεων γιατί το επίπεδο ποιότητας ήταν περιορισμένες και ακόμη λιγότερες ήταν οι επιλογές του σε όλες τις γραμμές. Συνέπεια αυτής της κατάστασης ήταν η διατήρηση παικτών οι οποίοι δεν ανταποκρίνονταν στο ύψος των αγωνιστικών απαιτήσεων, αλλά ελλείψει άλλων «έσβηνε» κάθε σκέψη αποκλεισμού τους από την αποστολή.

Φέτος, επικρατεί μια εντελώς διαφορετική κατάσταση κι αυτό διαπιστώθηκε μέσα από τις αποφάσεις του Άκη Μάντζιου (και) στον εντός έδρας αγώνα με τη Λαμία. Ο αποκλεισμός των Κίκε Σαβέριο, Ζαν Ζουλ δεν ήταν τυχαίος, ούτε το γεγονός ότι ο Άλβαρο Ζαμόρα παρακολούθησε το παιχνίδι από τον πάγκο. Οι τρεις ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να δηλώσουν ανυποψίαστοι διότι είχαν λάβει σχετικά μηνύματα στις προπονήσεις του προηγούμενου διαστήματος, όπως και τα παράπονα του προπονητή τους για την απόδοσή τους στον αγώνα Κυπέλλου με τον Εθνικό. 

Πέρυσι ήταν σε αποστολή – πολλές φορές και – στην 11αδα γιατί δεν υπήρχαν επιλογές. Φέτος, θα πρέπει να κερδίσουν αυτή τη θέση. Για παράδειγμα, ο Ζαν Ζουλ δεν είναι το ίδιο απαραίτητος με πέρυσι. Μόντσου και Σιφουέντες είναι αναγκαίοι στη μεσαία γραμμή, υποστηρικτικά έρχεται από τον πάγκο ο Βλάντιμιρ Νταρίντα κι αν ο Καμερουνέζος θέλει να ανακτήσει τον αγωνιστικό ρόλο που είχε την περασμένη σεζόν, θα πρέπει να ανεβάσει ρυθμό. Αυτή τη στιγμή, ιεραρχικά, είναι πιο χαμηλά και από τον Ρούμπεν Πάρντο διότι η εικόνα του Ισπανού μέσου στις προπονήσεις είναι πιο πειστική από την αντίστοιχη δική του. 

Πρόσφατα, ο Άκης Μάντζιος είχε κατ’ ιδίαν συζήτηση με τον Ζουλ, του εξέφρασε τα παράπονά του και περίμενε αντίδραση. Δεν είδε το παραμικρό και τον άφησε εκτός αποστολής στον αγώνα με τη Λαμία. Μένοντας στην ιεραρχία, ο Κίκε Σαβέριο επίσης έχασε τη θέση του. Πιόνε Σίστο, Κλέιτον Ντιαντί, Σάπι Σουλεϊμάνοφ και Γιάννης Φετφατζίδης βρίσκονται πιο ψηλά. Ο 25χρονος είναι απαραίτητο να γίνει πιο ουσιαστικός στο παιχνίδι του. Η αγωνιστική εικόνα του στον αγώνα του Κυπέλλου με τον Εθνικό ήταν απογοητευτική κι ενώ ο προπονητής του περίμενε ότι θα αξιοποιούσε την ευκαιρία που του δόθηκε. 

Ο Άλβαρο Ζαμόρα ήταν στην αποστολή απέναντι στη Λαμία αλλά ιεραρχικά βρίσκεται πίσω από τους Λορέν Μορόν, Ρόμπιν Κουάισον έστω κι αν ο τελευταίος βρίσκεται σε διαδικασία ανάκτησης ικανοποιητικού επιπέδου ετοιμότητας. Ο Κοσταρικανός πρέπει να εμπλουτίσει το παιχνίδι του και να γίνει πιο απαιτητικός από τον εαυτό του για να πάρει χρόνο συμμετοχής. Δηλαδή, να μάθει να λειτουργεί είτε ως φορ είτε ως winger και να μην περιορίζεται στον ρόλο του δεύτερου επιθετικού. 

Όπως είναι αναγκαία η βελτίωση της αμυντικής συμπεριφοράς του. Εν τέλει, οι τρεις ποδοσφαιριστές είναι υποχρεωμένοι να διαβάσουν σωστά το μήνυμα του προπονητή τους αν θέλουν να αποκτήσουν βασικό ρόλο στην τωρινή ομάδα. Γιατί τα δεδομένα άλλαξαν σε σχέση με πέρυσι και η αύξηση των επιλογών τους έβαλε στο περιθώριο…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.