Άρης: Το «κλειδί» της πρόκρισης

Γιώργος Στράντζαλης02 Αυγούστου 2023

Ο Αρης ετοιμάζεται για την αυριανή ρεβάνς του 1-1 απέναντι στην Αραράτ και ο Τόλης Τερζής προετοιμάζει και ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές του για να καταφέρουν να αξιοποιήσουν το αβαντάζ που έχουν λόγω του “Κλεάνθης Βικελίδης” και να πάρουν μια σημαντική, για πολλούς και διάφορους λόγους, πρόκριση στον 3ο προκριματικό του Conference.

Ο Έλληνας προπονητής γνωρίζει ότι οι ισορροπίες παίζουν μεγάλο ρόλο στα παιχνίδια που κρίνουν στόχους. Και θέλει αυτές να είναι αύριο με το μέρος της ομάδας του. Εκείνο που θα χρειαστεί ο Αρης, εκτός από να δείξει βελτίωση και να έχει ουσία στο παιχνίδι του, είναι να προηγηθεί και ει δυνατόν να το κάνει αυτό από νωρίς. 

Ξέρει ότι αν αυτό συμβεί, η πίεση αυτομάτως θα μεταφερθεί στους Αρμένιους, οι οποίοι αναμένεται να συναντήσουν ιδιαίτερες και πρωτόγνωρες για αυτούς ίσως συνθήκες με ένα γεμάτο από παλμό και πάθος γήπεδο. Παράλληλα ένα γρήγορο γκολ από τον Αρη είναι δεδομένο ότι θα αναγκάσουν την Αραράτ να ανοιχτεί δημιουργώντας περισσότερους κενούς χώρους, “βούτυρο στο ψωμί” των ποιοτικών μεσοεπιθετικών που διαθέτουν οι Κιτρινόμαυροι.

Αντίθετα, όσο παραμένει ρευστό το αποτέλεσμα, δεδομένα η πίεση θα είναι στην πλευρά του Αρη. Γι’ αυτό και ο Τερζής τονίζει διαρκώς στους ποδοσφαιριστές του ότι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στις αντεπιθέσεις των Αρμένιων, ούτως ώστε να μην υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις. Με το δείγμα γραφής από το πρώτο 90άλεπτο η Αραράτ διαθέτει τους παίκτες (βλ. Καστανιέρα, Γένε, Σερομπιάν και Εζά) οι οποίοι στο επιθετικό transition είναι αρκετά ευέλικτοι και επικίνδυνοι να δημιουργήσουν ρήγματα.

Ο Τερζής ξέρει επίσης ότι η ομάδα του πρέπει να είναι πιο δημιουργική και να σκοράρει παρά τα προβλήματα ανάπτυξης που εκδήλωσε στον αγώνα στο Ερεβάν. Αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που προσανατολίζεται σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Το επικρατέστερο σενάριο είναι να διατηρηθεί το 4-3-3, που δούλεψε ο προπονητής του Αρη στο διάστημα της προετοιμασίας και χρησιμοποίησε στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι. 

Το εναλλακτικό σχέδιο είναι αυτό που έπαιξε στη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου στον αγώνα στην Αρμενία, με δυάδα στο κέντρο, όπου ο Αρης έγινε πιο aggressive ως ομάδα. Το σχήμα απέδωσε γιατί ανταποκρίθηκαν καλύτερα όσοι μπήκαν αλλαγή (βλ. Τζούρασεκ, Μορόν), ωστόσο επειδή ακριβώς το παιχνίδι είναι κρίσιμο στο μυαλό ενός προπονητή είναι πάντα και οι λύσεις που θα κρατήσει να έχει στη διάρκεια των αγώνων αν κάτι δεν πάει καλά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.