Άρης: Το «καλό» πρόγραμμα και η συγκυρία πριν τον Παναθηναϊκό

Μάνος Χατζάκης14 Οκτωβρίου 2024

Σε χαλαρό τέμπο κινείται, τα τελευταία 24ωρα, ο Άρης, δεδομένου ότι οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές πήραν τριήμερο ρεπό και στο γήπεδο επιστρέφουν την Τρίτη (15/10), όταν και ξεκινούν την προετοιμασία για την εντός έδρας αναμέτρηση με την Καλλιθέα (20/10, 20:00). Οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται στο καλύτερο φεγγάρι, εδώ και αρκετούς μήνες, έχοντας κάβα το 3/3 στη Stoiximan Super League και παράλληλα «καλό» πρόγραμμα στην επόμενη τριάδα αγώνων. Παρόλο που μεσολαβεί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, η συγκυρία -στη θεωρία- είναι ευνοϊκή και εξηγούμαστε.

Ο Θεός του Πολέμου κέρδισε κατά σειρά Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Λαμία, παρουσιάζοντας μικρά σημάδια βελτίωσης, όσον αφορά την αγωνιστική συνοχή, αλλά κυρίως η μεγαλύτερη διαφορά εντοπίστηκε στην ψυχολογία και τη νοοτροπία εντός αγωνιστικού χώρου.

Αυτή η νοοτροπία και η αγωνιστικότητα αποδείχτηκε αρκετή, για να φέρει εννιά βαθμούς και να καλύψει αγωνιστικές αδυναμίες.

Όταν, η ομάδα σταθεροποιήσει την απόδοσή της και δεν εμφανίζει τα «κενά», όπως στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αλλά και τη Λαμία (ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο), τότε θα έχει γίνει σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Ακόμη κι έτσι, βέβαια, ο Άρης πήρε δύο ντέρμπι, απέφυγε την παγίδα της Λαμίας και βρίσκεται στις υψηλές θέσεις.

Εάν, δε, νικήσει και την Καλλιθέα, που είναι μεν «πονηρή» ομάδα και καλή στο να κόβει βαθμούς, θα έχει βάλει ένα ακόμη τουβλάκι στην προσπάθεια κατάκτησης παραπάνω θέσης από την 5η.

Και μετά θα έχει την άνεση να πάει στο ΟΑΚΑ, για να βάλει δύσκολα στον Παναθηναϊκό, πριν επιστρέψει στο «Κλ. Βικελίδης» για τη 10η αγωνιστική και το «βατό» παιχνίδι με τον Λεβαδειακό για τη 10η αγωνιστική.

Συγκυρία μεν, αλλά...

Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό αργεί, αλλά από μόνο του είναι ικανό να τραβήξει αρκετή κουβέντα.

Οι λόγοι είναι, πρώτον η γενικότερη μέτρια εικόνα της ομάδας του -υπό αμφισβήτηση- Αλόνσο, δεύτερον η πίεση όχι ενός, αλλά τεσσάρων αποτελεσμάτων, και τρίτον το γεγονός ότι οι «πράσινοι» θα παίξουν με τον Άρη τρεις μέρες (27/10) μετά την, εντός έδρας αναμέτρηση, με αντίπαλο την Τσέλσι.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός βρίσκεται στα... σκοινιά και η ισοπαλία με τον Ολυμπιακό (0-0), πριν τη διακοπή, δεν τον έκανε να νιώσει πιο άνετα.

Στην επανέναρξη, το «τριφύλλι» πάει Κρήτη, για να παίξει με τον ΟΦΗ, ο οποίος θα έχει στον πάγκο τον Μίλαν Ράσταβατς και όχι τον Τραϊανό Δέλλα και μετά θα υποδεχθεί τον Άρη στον ΟΑΚΑ.

Ενδιάμεσα όμως θα έχει παίξει με Τσέλσι, σε αγώνα υψηλής έντασης και απαιτήσεων.

Οι παίκτες του Μάντζιου θα είναι πιο ξεκούραστοι με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Στη θεωρία, ξαναλέμε, ή στη... συγκυρία αν θέλετε.

Ούτε η θεωρία παίζει ποδόσφαιρο, ούτε η συγκυρία.

Κι αυτό στον φετινό Άρη, φαίνεται πως έχει γίνει βίωμα, γιατί οι «κιτρινόμαυροι» παίζουν και ορίζουν τη δική τους τύχη, χωρίς να κοιτάζουν και πολύ τι κάνουν οι ανταγωνιστές.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.