Άρης: Το κακό σενάριο της απουσίας του Μάγιο και ο… οδηγός του Μάντζιου

Βασίλης Βλαχόπουλος27 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Άκης Μάντζιος σκοπεύει να περιμένει τον Ούγκο Μάγιο μέχρι την τελευταία στιγμή γιατί ξέρει ότι ο Ισπανός full back έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ισορροπία που είχε ο Άρης στην πρόσφατη νίκη επί του Ολυμπιακού και η οποία είναι από τα αγωνιστικά ζητούμενα ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Η αλήθεια είναι ότι το ενδεχόμενο απουσίας του Ούγκο Μάγιο στο παραδοσιακό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ δεν προέκυψε τις τελευταίες ώρες. Υφίσταται από το περασμένο Σάββατο όπου ο Ισπανός full back αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο του «Κλ. Βικελίδης» έπειτα από τη νίκη επί του Ολυμπιακού νιώθοντας ενοχλήσεις στο γόνατο. Καθόλου τυχαία αποκλείστηκε από την αποστολή της αναμέτρησης Κυπέλλου με τον Εθνικό, επικράτησε η αίσθηση όμως ότι σήμερα (27/9) θα ήταν σε θέση να «βγάλει» το ομαδικό πρόγραμμα προπόνησης. 

Οι ενοχλήσεις στη διάρκεια αυτής τον υποχρέωσαν να διακόψει και όλα θα κριθούν στην αυριανή (28/9) τελευταία προπόνηση όπου θα δοκιμάσει το γόνατό του. Θεωρητικά, ο Άκης Μάντζιος έχει την επιλογή του εξίσου πολύπειρου Μάρτιν Μοντόγια, στην ουσία όμως ο Ισπανός έχει κάνει κακή εκκίνηση σεζόν. Τόσο στο δεύτερο ημίχρονο του εντός έδρας αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, όπου κι εκεί επιστρατεύτηκε λόγω τραυματισμού του Μάγιο, όσο και στον εκτός έδρας αγώνα με τον ΟΦΗ, ο 33χρονος δεν κάλυψε επαρκώς το δεξί άκρο της άμυνας. 

Η φάση της ισοφάρισης του Αστέρα προέκυψε (αρχικά) από δικό του λάθος καθώς αντί να πάει στον παίκτη του (σ. σ. Παλάσιος) πήγε στον δεξιό full back ενώ στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ η δεξιά πλευρά ήταν η αχίλλειος πτέρνα για τους «κίτρινους». Λόγω των παραπάνω, ο Άκης Μάντζιος έχει σκοπό να περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Ούγκο Μάγιο γνωρίζοντας ότι ο Ισπανός αποτελεί έναν από τους λόγους της ισορροπίας που είχε η ομάδα του στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. 

Κάπου εδώ βρίσκεται και το μήνυμα που έστειλε στις δηλώσεις του στα κανάλια Novasports βάσει των οποίων… «οδηγός μας είναι η νίκη επί του Ολυμπιακού». Είναι ξεκάθαρο ότι ο 54χρονος τεχνικός εννοούσε τόσο την απόδοση των παικτών στον άξονα της μεσαίας γραμμής οι οποίοι είχαν εξαιρετική αντίδραση στην αναχαίτιση των επιθέσεων του αντιπάλου από τον άξονα, κυρίως όμως στους ακραίους full back όπου Μάγιο και Φρίντεκ έκαναν εκπληκτική δουλειά απέναντι στους winger’s που χρησιμοποίησε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ο Άκης Μάντζιος ξέρει ότι η ισορροπία μεταξύ των γραμμών παράλληλα του ελέγχου του ρυθμού του αγώνα αποτελούν δύο από τις βασικές προϋποθέσεις για την εξασφάλιση αποτελέσματος στην Τούμπα. Ένα τρίτο στοιχείο είναι η προσωπικότητα των παικτών και επί τούτου, η συμμετοχή του Ούγκο Μάγιο είναι αναγκαία καθώς ο πολύπειρος full back κατευθύνεται από την εμπειρία και τις παραστάσεις που απέκτησε μέσα από την πολύχρονη παρουσία του στο υψηλό επίπεδο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.