Άρης: Το... casting για την αριστερή πτέρυγα και ο Σουλεϊμάνοφ που παίζει χωρίς «αντίπαλο»

Μάνος Χατζάκης10 Απριλίου 2024

Την τελευταία περίπου ένα από τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά του Άρη στο χορτάρι ήταν οι πλάγιοι χαφ του. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν παίκτες με πολλά πλεονεκτήματα στο παιχνίδι τους (ενδεικτικά αναφέρουμε μόνο τους Ματέο Γκαρσία, Λάρσον, Φετφατζίδη, Γκάμα), οι οποίοι κατά καιρούς πλαισιώνονταν από εξίσου παραγωγικούς συμπαίκτες στις πτέρυγες ή ακόμη και στον άξονα.

Φέτος, οι πτέρυγες παρουσιάζουν σχετική ανισορροπία και ενδεικτική είναι η κατάσταση στην αριστερή πτέρυγα, εκεί όπου ο Άκης Μάντζιος έχει χρησιμοποιήσει -στις 30 αγωνιστικές σε Πρωτάθλημα και Play Off- 7 ποδοσφαιριστές!

Σε αντίθεση με τη δεξιά πτέρυγα, όπου κυριαρχεί η μορφή του ενός, δηλαδή του Σουλεϊμάνοφ.

Η αριστερή πτέρυγα αποδεικνύεται ίσως η πιο προβληματική, αν κρίνουμε από τις συχνές εναλλαγές προσώπων, τα οποία δεν έδωσαν όσα θα ήθελε ο Άκης Μάντζιος.

Ο Έλληνας τεχνικός είχε πλειάδα ποδοσφαιριστών για τα αριστερά, «έπαιξε» αρκετά, όμως δεν βρήκε εκείνον που θα του έδινε περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Από τον Τζόναθαν Μενέντεζ, ο οποίος πήρε ψήφο εμπιστοσύνης στον πρώτο γύρο, χωρίς να ικανοποιήσει στο ελάχιστο, μέχρι το απόκτημα του Ιανουαρίου τον Τζούισον Μπενέτ με τις μόλις 2 συμμετοχές, μεσολάβησαν και... άλλοι.

Όπως ο Μιχάλης Παναγίδης, ο οποίος μπήκε στα βαθιά από νεαρή ηλικία, παίρνοντας ευκαιρίες και γράφοντας έως τώρα 12 συμμετοχές. Βέβαια, από τον Ιανουάριο έως σήμερα, ο νεαρός χαφ έχει αγωνιστεί 4 φορές, στον πρώτο μήνα του χρόνου, και τελευταία του εμφάνιση ήταν στο φινάλε του Α' γύρου κόντρα στην ΑΕΚ (3-3).

Ενδιάμεσα;

Κάτι προσπάθησε να κάνει ο Ντέιβιντ Μόμπεργκ Κάρσλον, ο οποίος με το ζόρια έφτασε τις 14 συμμετοχές, απογοητεύοντας κι εκείνος τον προπονητή του, καθώς αχρήστευσε κάθε λεπτό που πήρε.

Από εκεί και πέρα, στο πλάνο υπήρχε και ο Αλβάρο Ζαμόρα, ο οποίος έχει 27 συμμετοχές, ωστόσο οι 20 ήταν ερχόμενος από τον πάγκο.

Από τα μέσα Δεκεμβρίου στην κανονικότητα, μετά τον τραυματισμό του, επέστρεψε και το μεγαλύτερο στοίχημα, όσον αφορά την προοπτική του, που ακούει στο όνομα του Κίκε Σαβέριο.

Ο τελευταίος έχει καταγράψει 15 συμμετοχές, εκ των οποίων οι 8 ως βασικός, και η αλήθεια είναι ότι βοήθησε αρκετά με τη συνολική του απόδοση και ορισμένα γκολ, που σημείωσε, δείχνοντας (σχετικά) και ηγετικές τάσεις, σε μία πτέρυγα που μόνο «ήρωες» δεν έχει φέτος.

Η περίπτωση του Γιάννη Φετφατζίδη είναι αρκετά διαφορετική, γιατί -όταν κλήθηκε να παίξει στα αριστερά- το έκανε για λίγο, καθώς δεν είναι η φυσική του θέση. Ο πρώην διεθνής μέσος, έχει αριστερό πόδι, αλλά παίζει στα δεξιά, εκεί όπου υπάρχει το «τείχος» Σουλεϊμάνοφ.

Ο «Φέτφα», βέβαια, έπαιξε φέτος και ως 10άρι και δεν τα πήγε άσχημα.

Χαμηλά... γκολ


Σε αντίθεση, λοιπόν, με προηγούμενες σεζόν, στις οποίες ο Άρης έπαιρνε γκολ από τους πλάγιους χαφ, στη φετινή περίοδο δεν ισχύει το ίδιο.

Κι αν για τον Παναγίδη υπάρχουν ελαφρυντικά, λόγω ηλικίας και απειρίας, οι περισσότεροι από τους προαναφερθέντες δεν πρέπει να αισθάνονται και τόσο άνετοι με το θέμα του γκολ.

Ο Μενέντεζ ολοκλήρωσε τη θητεία του στον Άρη, σκοράροντας μία φορά, λίγο πριν φύγει για Κηφισιά, ενώ ο Κάρλσον βρίσκεται στο απόλυτο μηδέν, καθώς βρέθηκε μέσα στις φάσεις ελάχιστες φορές.

Για τον Μπενέτ δεν γίνεται καν λόγος, διότι στα λίγα λεπτά που έπαιξε δεν έκανε... φάση, ούτε το πάλεψε καθόλου.

Καλύτερα είναι τα πράγματα για τον Ζαμόρα, ο οποίος έχει δείξει διάθεση και δείγματα ικανότητας στο τελείωμα φάσεων, σημειώνοντας τρία γκολ και χάνοντας κάποιες άλλες ευκαιρίες.

Στην ίδια κατηγορία βρίσκεται, περίπου, και ο Σαβέριο από τον οποίο οι απαιτήσεις στο μέλλον θα είναι μεγαλύτερες. Έχει σημειώσει επίσης τρία γκολ μέχρι τώρα, αλλά έχει αισθητά λιγότερα λεπτά συμμετοχών από τον Ζαμόρα, εξαιτίας του διαστήματος που έλειψε όντας τραυματίας.

Όλοι οι παραπάνω, εν ολίγοις, έχουν συνδεθεί με τα αντίπαλα δίχτυα 7 φορές, τη στιγμή που ο στόπερ Φαμπιάνο μετρά 4 τέρματα.

Δεξιά ίσον Σουλεϊμάνοφ

Εντελώς διαφορετική είναι η εικόνα στη δεξιά πτέρυγα του Άρη. Εκεί, υπάρχει... μόνο ο Σάπι Σουλεϊμάνοφ, η παρουσία του οποίου δεν έχει τεθεί σε αμφισβήτηση.

Ο βραχύσωμος Ρώσος μέσος, μετρά 27 συμμετοχές φέτος τις 23 βασικός και είναι στη δεύτερη θέση με τις περισσότερες συμμετοχές (μαζί με τον Μπράμπετς), όντας πίσω μόνο από τον Λορέν Μορόν, που έχει 29 εμφανίσεις.

Ο Σάπι έχει 5 γκολ και ειδικά στον Α' γύρο ήταν από τους καλύτερους, όχι απαραίτητα και πιο σταθερούς όμως- ωστόσο οι κινήσεις του, οι συνεργασίες του και το μαχητικό του πνεύμα, τον φέρνει -δικαιολογημένα- ψηλά στη λίστα των διακριθέντων.

Ο Σουλεϊμάνοφ δεν νιώθει την... ανάσα κανενός συμπαίκτη του, ξέροντας πως ό,τι και να γίνει θα είναι ο ίδιος βασικός.

Από την άλλη, δεν έχει δώσει δείγματα χαλαρότητας ή αδιαφορίας κι αυτό εκτιμάται ιδιαίτερα από την τεχνική ηγεσία, αλλά και τη διοίκηση, η οποία σκοπεύει να κάνει ό,τι πρέπει, για να τον κρατήσει στο Χαριλάου και μόλις ολοκληρωθεί ο δανεισμός του από την Κρασνοντάρ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.